Κρατούν την τυχη στα χέρια τους, νικάνε και περνάνε οι αιώνιοι!

Τα πράγματα είναι απλά για τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό. Μετά το… δωράκι της Αρμάνι, που νίκησε στην Πόλη τη Φενέρ, με νίκες των αιωνίων την ερχόμενη εβδομάδα κόντρα σε Μάλαγα οι πράσινοι εντός, και απέναντι σε Εφές οι κόκκινοι εκτός περνάνε χέρι-χέρι στους "8" της Euroleague. Και απλώς στην τελευταία αγωνιστική στο μεταξύ τους ντέρμπι στο ΣΕΦ θα παίξουν για την 3η και την 4η θέση, που θα τους φέρει αντιπάλους με Ρεάλ ή ΤΣΣΚΑ στο… σταύρωμα! Επειδή το ματς θα γίνει Πέμπτη στον Πειραιά, αυτή που ουσιαστικά θα "διαλέξει" αντίπαλο θα είναι η Βασίλισσα, καθώς αγωνίζεται Παρασκευή.Ο Παναθηναϊκός γνώρισε βαριά ήττα στην Βαρκελώνη από την Μπαρτσελόνα, όμως ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς του έκανε το καλύτερο… δώρο. Η Φενέρμπαχτσε έκανε… χαρακίρι στην έδρα της κόντρα στην Αρμάνι Μιλάνο και είναι αντιμέτωπη περισσότερο από ποτέ με το φάσμα του αποκλεισμού. Οι πράσινοι στάθηκαν τυχεροί μετά από το συγκεκριμένο αποτέλεσμα και θα χρειαστούν το ροζ φύλλο στο ματς του ΟΑΚΑ με τη Μάλαγα την ερχόμενη εβδομάδα για να προκριθούν στα προημιτελικά.

Από την άλλη πλευρά, ο Ολυμπιακός που πέρασε το βράδυ της Πέμπτης σαν… σίφουνας από την έδρα της Μάλαγα, με μια απλή νίκη στην Τουρκία απέναντι στην αδιάφορη Αναντολού Εφές του Βαγγέλη Αγγέλου, θα σφραγίσει και τυπικά το εισιτήριό του για την προημιτελική φάση της Ευρωλίγκα. Αν πάνε όλα καλά, οι "αιώνιοι" θα παίξουν έναν αγώνα άνευ μεγάλης σημασίας στο ΣΕΦ την τελευταία αγωνιστική των ομίλων, όπου θα διακυβεύονται ουσιαστικά η τρίτη και η τέταρτη θέση, που θα τους φέρουν αντιμέτωπους με τη Ρεάλ Μαδρίτης και την ΤΣΣΚΑ Μόσχας ή το αντίστροφο.  Επί της ουσίας δεν έχουν καμία διαφορά η τρίτη και η τέταρτη θέση, αφού με μειονέκτημα έδρας θα παίξουν απέναντι σε Ισπανούς και Ρώσους, που είναι εξίσου δύσκολοι αντίπαλοι…

Ούτε λίγο, ούτε πολύ υπάρχουν… 79 σενάρια πρόκρισης για τις δύο ομάδες μας! Ωστόσο για να μην μπλέξουμε σε ένα τέτοιο… κατεβατό, ας το κάνουμε όσο πιο ξεκάθαρο γίνεται. Ο Παναθηναϊκός αν κερδίσει τη Μάλαγα στο ΟΑΚΑ την ερχόμενη εβδομάδα θα είναι στα πλέι οφ και η τελική του θέση θα κριθεί στο φινάλε στο ΣΕΦ. Το Τριφύλλι θα αποκλειστεί αν κάνει δύο ήττες, γιατί τότε θα τον προσπεράσουν δεδομένα ο Ολυμπιακός και η Μάλαγα. Από την άλλη, οι πράσινοι μπορούν να προκριθούν ακόμα κι αν ηττηθούν από τη Μάλαγα, αρκεί βέβαια να νικήσουν τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ με μεγάλη διαφορά, ή να νικήσουν στον Πειραιά και ο Ολυμπιακός να έχει χάσει και στην Πόλη από την Εφές.

Ο Ολυμπιακός με νίκη επί της Εφές την ερχόμενη εβδομάδα κλειδώνει την πρόκριση και στην τελευταία αγωνιστική θα παίξει με τον Παναθηναϊκό για την τρίτη θέση. Οι ερυθρόλευκοι μπορούν να προκριθούν στην επόμενη φάση ακόμα και κάνοντας δύο ήττες, αρκεί να χάσει και ένα παιχνίδι η Φενέρμπαχτσε. Οι Πειραιώτες μείνουν απέξω αν κάνουν δύο ήττες και ταυτόχρονα κάνουν δύο νίκες η Φενέρμπαχτσε ή η Μάλαγα. Ωστόσο στο δεύτερο σενάριο και πιθανή τριπλή ισοβαθμία με Μάλαγα και Παναθηναϊκό, προς το παρόν κρατούν το πλεονέκτημα στις διαφορές. Το ίδιο ισχύει και σε ισοβαθμίες με τους Τούρκους.

ΤΑ ΜΑΤΣ ΠΟΥ ΑΠΟΜΕΝΟΥΝ

13η αγωνιστική
Μιλάνο – Μπαρτσελόνα
Παναθηναϊκός – Μάλαγα
Λαμποράλ Κούτσα – Φενέρμπαχτσε
Εφές – Ολυμπιακός

14η αγωνιστική
Μπαρτσελόνα – Λαμποράλ Κούτσα
Φενέρμπαχτσε – Εφές
Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός
Μάλαγα – Μιλάνο

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
1. Μπαρτσελόνα 12-0 960-821
2. Εμπόριο Αρμάνι Μιλάνο 9-3 917-853
3. Παναθηναϊκός 6-6 827-830
4. Ολυμπιακός 6-6 907-853
5. Μάλαγα 5-7 877-909
6. Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ 5-7 921-941
7. Λαμποράλ Κούτσα 3-9 869-966
8. Αναντολού Εφές  2-10 824-929

Σχετικά άρθρα