Ψεκάστε, σκουπίστε… σωθήκατε!

Ενα ημίχρονο χρειάστηκε ο Πανιώνιος στο παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης για να εξασφαλίσει το μέλλον του στην Σούπερ Λίγκα. Η ομάδα του Νίκου Αναστόπουλου επικράτησε 3-0 των Αρκάδων, οι οποίοι έμειναν στο νέκταρ της επιτυχίας σε βάρος του Ολυμπιακού την προηγούμενη αγωνιστική.Μόλις στο 6′ ο Γιάννου εκμεταλλεύτηκε την έξοδο… Μεσολογγίου του Μπαντή και με κεφαλιά έκανε το 1-0 για τους γηπεδούχους, οι οποίοι διπλασίασαν τα τέρματά τους στο 29′ με το 11ο φετινό γκολ του Αραβίδη, από έξοχη ασίστ του Γιάννου. Τη νίκη για τον Πανιώνιο "κλείδωσε" στο 42′ ο Ντούνης με ένα καταπληκτικό σε εκτέλεση σουτ.

Το σκορ του πρώτου μέρους μετέτρεψε σε τυπική διαδικασία το δεύτερο 45λεπτο. Ο Πανιώνιος "κάθισε" στην ασφάλεια που του έδινε το 3-0, με τον Αστέρα να διατηρεί μια ανούσια υπεροχή (35%-65% η κατοχή της μπάλας) και να απειλεί σε ελάχιστες περιπτώσεις την εστία του Ανέστη (με Καράσκο στο 55′ και με τον Ντε Μπλάσις στο 74′).

Στους 38 βαθμούς η ομάδα της Νέας Σμύρνης, στους 32 η Βέροια, με τις δύο ομάδες να παίζουν μαζί την επόμενη αγωνιστική (στο ματς του πρώτου γύρου ο Πανιώνιος είχε επικρατήσει 2-1).

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Νίκος Αναστόπουλος): Ανέστης, Αραβίδης, Αυλωνίτης, Κουλουχέρης, Κολοβός (65′ Λάζνικ), Κούρντι, Κούρος (71′ Ζαχαράκης), Λαμπρόπουλος, Παντίδος, Ντούνης, Γιάννου (78′ Καμπάνταης).

ΑΣΤΕΡΑΣ (Στάικος Βεργέτης): Μπαντής, Παπαχρήστος, Κοντοές (46′ Λούι), Ζησόπουλος, Γκοϊάν, Σέτι (70′ Μπαράλες), Μουνάφο, Ουσέρο, Καράσκο, Χουάνμα, Βάλντο (60′ Ντε Μπλάσις)

Σχετικά άρθρα