Ο παλιός είναι αλλιώς, αλλά ο νέος ωραίος

Με τέρματα των Βούκιτς και Κουλούρη, που ήρθαν από τον πάγκο, ο ΠΑΟΚ κέρδισε 2-1 την Καλλονή στην Τούμπα για την 32η αγωνιστική της Super League
Με το αγαπημένο  του τρόπο, με ανατροπή, ο ΠΑΟΚ κατάφερε να κερδίσει με 2-1 στην Τούμπα την Καλλονή, η οποία του έβαλε δύσκολα. Οι νησιώτες εκμεταλλεύτηκαν τη μία και μοναδική τους ευκαιρία στο ματς, όταν ο Περόνε άνοιξε το σκορ στο 36′ και με μαζική άμυνα προσπαθούσαν να κρατήσουν το πλεονέκτημα. Οι θεσσαλονικείς δυσκολεύτηκαν να διασπάσουν την άμυνά τους, αλλά τα κατάφεραν στην επανάληψη με τις αλλαγές του Γεωργιάδη. Αρχικά με τον… παλιό Βούκιτς, που ισοφάρισε στο 73′ και στη συνέχεια με τον… νέο Κουλούρη, που στο 83′ έγραψε το τελικό 2-1. Ο πιτσιρικάς σκόραρε το τρίτο του γκολ στην τρίτη του συμμετοχή με την πρώτη ομάδα και χάρισε μία πολύτιμη νίκη, καθώς δίνει την απαραίτητη ψυχολογία ενόψει Ολυμπιακού, αλλά και έναν επιπλέον βαθμό ενόψει των πλέι οφ.

Ο Γεωργιάδης έκανε πολλές αλλαγές για να έχει φρέσκια ομάδα ενόψει Ολυμπιακού και ο ΠΑΟΚ χρειάστηκε 20 λεπτά για να προσαρμοστεί. Η πρώτη ευκαιρία σημειώθηκε στο 20′ όταν ο Σαλπιγγίδης μετά από ατομική προσπάθεια τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι του Μάππα. Ο έλληνας επιθετικός ήταν πολύ δραστήριος και είχε δύο ακόμα πολύ καλές στιγμές στα επόμενα λεπτά. Τόσο στο 32′, όσο και στο 35′ ωστόσο δεν εκμεταλλεύτηκε τις ευκαιρίες και ο νόμος του ποδοσφαίρου βρήκε εφαρμογή.

Ο Λεοζίνιο έσπασε με ωραία κάθετη το οφσάιντ, ο Περόνε ντρίπλαρε τον Γιακουμή και σε κενή εστία άνοιξε το σκορ στο 36′, με τους γηπεδούχους να διαμαρτύρονται πως έχει προηγηθεί φάουλ στον Μάρτενς. Ο Δικέφαλος, που σε γενικές γραμμές ψαχνόταν με τόσα νέα πρόσωπα στην 11άδα, είχε μία ακόμα καλή στιγμή με τον Σπυρόπουλο, αλλά οι φιλοξενούμενοι αποσύρθηκαν στα αποδυτήρια με προβάδισμα.

Ο Γεωργιάδης προσπάθησε να βελτιώσει την ομάδα του αλλάζοντας τόσο σχήματα, όσο και πρόσωπα (Βούκιτς, Στοχ στις αρχές της επανάληψης), αλλά ο ΠΑΟΚ δυσκολευόταν να απειλήσει ουσιαστικά, έστω κι αν είχε κλείσει την Καλλονή στην περιοχή της. Η νευρικότητα ήταν εμφανής στις κινήσεις των γηπεδούχων, που απειλούσαν μόνο από στημένες φάσεις (καλές στιγμές με κεφαλιές Χούσεν και Βίτορ), ενώ σιγά σιγά ακουγόταν και η μουρμούρα της εξέδρας.

Οσο περνούσε ο χρόνος ο ΠΑΟΚ αύξανε την πίεσή του, πλησίασε την ισοφάριση με Σαλπιγγίδη, Στοχ (στο 65′ και το 68′) και τελικά σκόραρε με σουτ του Βούκιτς μέσα από την περιοχή στο 73′. Το γκολ έδωσε ψυχολογία στους θεσσαλονικείς, που συνέχισαν να πιέζουν για την ανατροπή. Η δικαίωση ήρθε στο 83′ με τον πιτσιρικά, τον Κουλούρη, που για δεύτερο ματς (μετά τον Απόλλωνα στο Κύπελλο) έδειξε την εκτελεστική του δεινότητα. Ο Σαλπιγγίδης έκανε το γύρισμα και ο νεαρός από κοντά με άψογο πλασέ χάρισε τη νίκη και ένα βαθμό επιπλέον ενόψει των πλέι οφ.

ΠΑΟΚ (Γιώργος Γεωργιάδης): Γιακουμής, Σπυρόπουλος, Κατσικάς, Βίτορ, Κίτσιου, Μαντούρο, Νίνης, Μάρτενς (Στοχ 57′), Σαλπιγγίδης, Ολίσε (Βούκιτς 46′), Χούσεν (Κουλούρης 69′)

Καλλονή (Γιάννης Μαντζουράκης): Μάππας, Χωριανόπουλος, Ποντανί, Βάλιος, Ζακουανί, Κειτά (Σιλιγαρδάκης 67′), Φουρλάνος (Νιαμπούγιου 59′), Μανούσος, Καλτσάς, Λεοζίνιο, Περόνε (Γκαρσία 79′)

Σχετικά άρθρα