Διπλό στην Κομοτηνή ο Απόλλων, βγήκε από τη ζώνη

Με πρωταγωνιστή τον Πετρόπουλο, που πέτυχε δύο γκολ, ο Απόλλων Σμύρνης κέρδισε με ανατροπή 3-2 τον Πανθρακικό για την 32η αγωνιστική της Super League
Τεράστιας βαθμολογικής σημασίας νίκη πήρε ο Απόλλων Σμύρνης στην Κομοτηνή, διατηρώντας ακέραιες τις ελπίδες του παραμονής. Η ομάδα του Λόρι Σάντσες ξεπέρασε Πλατανιά και Βέροια, βγήκε από την επικίνδυνη ζώνη, αλλά έχει θεωρητικά το πιο δύσκολο πρόγραμμα (με Εργοτέλη εντός και Ολυμπιακό εκτός) σε σχέση με τους αντιπάλους στη μάχη της σωτηρίας. Οι ακρίτες προηγήθηκαν με τον Τζάνη, αλλά η Ελαφρά Ταξιαρχία πήρε προβάδισμα με τέρματα των Κόρμπου και Πετρόπουλου (ίσως από θέση οφσάιντ) στο α’ μέρος, ενώ του ακυρώθηκε -δίκαια- γκολ του Παπαζαχαρία. Στην επανάληψη ο Πανθρακικός ισοφάρισε με απίστευτο αυτογκόλ του Κανακούδη, αλλά με εύστοχο πέναλτι (σωστή απόφαση) του Πετρόπουλου στο 76′ πήρε το πολύτιμο τρίποντο.

Φοβερό πρώτο ημίχρονο. Τρία γκολ, ένα που ακυρώθηκε, πολλά νεύρα και αρκετό πάθος. Ο Απόλλωνας πήγε με το 2-1 στα αποδυτήρια, παίζοντας ένα ματς δίχως αύριο. Μόλις στο 11ο λεπτό ο Πανθρακικός έκανε το 1-0 όταν ο Μολίνα σούταρε, η μπάλα κόντραρε στα σώματα και ο Τζάνης με βολίδα έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι και στη συνέχεια στα δίχτυα. Από εκεί και πέρα ο Απόλλωνας πήρε τα ηνία του αγώνα και προηγήθηκε στο σκορ.

Στο 18ο λεπτό ο Κόρμπος πήρε μία κεφαλιά, μετά από εκτέλεση κόρνερ και ισοφάρισε. Δέκα λεπτά αργότερα οι φιλοξενούμενοι πήραν προβάδισμα στο σκορ. Ο Μίνγκας εκτέλεσε φάουλ, ο Πετρόπουλος, που ήταν για ένα κλικ πιο μπροστά, έκανε το κοντρόλ και με σουτ έκανε το 2-1 για τον Απόλλωνα. Στο 30ο λεπτό είχαμε μία φάση που έφερε αναστάτωσε στους δυο πάγκους. Ο Παπαζαχαρίας σκόραρε από κοντά, όμως ο διαιτητής το ακύρωσε σωστά, καθώς ο Πετρόπουλος ήταν σε θέση οφσάιντ και επηρέασε τη φάση.

Το δεύτερο μέρος είχε αρκετό ρυθμό με τους φιλοξενούμενους να χάνουν αρκετές ευκαιρίες για το 1-3. Πετρόπουλος, Μίγνκας και Κόρμπος έκαναν σουτ, όμως ο Πασχαλάκης ήταν εκεί και ανέκοψε όλες τις προσπάθειες. Ο Πανθρακικός όμως ευτύχησε να ισοφαρίσει στο 59′ με αυτογκόλ του Κανακούδη. Ο Τζάνης έκανε σέντρα-σουτ, η μπάλα κόντραρε στο πόδι του έμπειρου άσου και κατέληξε στα δίχτυα της εστίας του Γκόμες.

Στο 74ο λεπτό ο Μακρυδημήτρης έκανε χέρι μέσα στη μεγάλη περιοχή και ο Πετρόπουλος από τα 11 βήματα δεν αστόχησε, κάνοντας το 3-2 για τον Απόλλωνα στο 76′. Στα τελευταία λεπτά ο ψυχωμένος Απόλλων άντεξε στην πίεση του Πανθρακικού, που έχασε καλή ευκαιρία με τον Τζάνη στις καθυστερήσεις, κράτησε το πολύτιμο τρίποντο και έμεινε ζωντανός στη μάχη της παραμονής.

Πανθρακικός (Μάντζιος): Πασχαλάκης, Μακρυδημήτρης (Χρήστου 37′), Μπεν, Εμπό, Παπαγεωργίου, Λαδάκης, Ρομέου (Χασομέρης 47′), Μπαϊκαρά, Τζάνης. Μολίνα (Καθάριος 74′), Ιγκόρ.

Απόλλων Σμύρνης (Σάντσες): Γκόμες, Χατζηζήσης, Δεληζήσης, Παπαζαχαρίας, Κανακούδης, Κόρμπος (Παντελιάδης 71′), Τσοκάνης, Λουσέρο, Μίνγκας (Ντάλμπεργκ 74′), Φαρινόλα (Τσιλιγκίρης 82′), Πετρόπουλος.

Σχετικά άρθρα