Χταποδοσαλάτα με βινεγκρέτ και ελαιόλαδο

<h4 class="title"><span style="font-size: medium;">Υλικά</span></h4>
<p><span style="font-size: medium;"><em>Για 4-6 άτομα</em></span><br /><br /><span style="text-decoration: underline; font-size: medium;">Για τη σαλάτα</span><br /><span style="font-size: medium;">1 πιπεριά κέρατο πράσινη κομμένη σε λεπτές φέτες</span><br /><span style="font-size: medium;">8 πράσινες ελιές χωρίς κουκούτσι</span><br /><span style="font-size: medium;">2 κουταλιές της σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο</span><br /><span style="font-size: medium;">2 κουταλιές της σούπας άνηθο ψιλοκομμένο</span><br /><span style="font-size: medium;">1 φύλο δάφνης</span><br /><span style="font-size: medium;">λίγους κόκκους μαύρο πιπέρι</span><br /><span style="font-size: medium;">20 πατάτες μικρές baby</span><br /><span style="font-size: medium;">1 κιλό χταπόδι</span><br /><span style="font-size: medium;">3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα</span><br /><br /><span style="text-decoration: underline; font-size: medium;">Για τη βινεγκρέτ με ελαιόλαδο</span><br /><span style="font-size: medium;">6 κουταλιές της σούπας λάδι</span><br /><span style="font-size: medium;">φρεσκοτριμμένο πιπέρι</span><br /><span style="font-size: medium;">3 κουταλιές της σούπας μηλόξυδο</span><br /><span style="font-size: medium;">1 κουταλιά της σούπας κάππαρη ξαρμυρισμένη</span></p>
<p> </p>
<div><span style="font-size: medium;"> </span></div>
<p> </p>
<h4 class="title"><span style="font-size: medium;">Εκτέλεση</span></h4>
<p><span style="text-decoration: underline; font-size: medium;">Για τη σαλάτα</span><br /><span style="font-size: medium;">Πλένετε τις πατάτες και τις κόβετε στη μέση. Τις βράζετε σε αλατισμένο νερό για 30 λεπτά. Τις σουρώνετε και τις αφήνετε να κρυώσουν.</span><br /><span style="font-size: medium;">Βράζετε το χταπόδι με ένα φλιτζάνι νερό, τη δάφνη και τους κόκκους του πιπεριού 30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει. Χτυπάτε σε ένα μπολ με σύρμα τα υλικά για τη βινεγκρέτ.</span><br /><br /><span style="font-size: medium;">Βάζετε τις πατάτες σε μια σαλατιέρα και προσθέτετε το χταπόδι κομμένο σε φέτες.</span><br /><span style="font-size: medium;">Ρίχνετε τα κρεμμυδάκια, την πιπεριά, τις ελιές, τον μαϊντανό και τον άνηθο και περιχύνετε με τη βινεγκρέτ. Από πάνω τρίβετε φρεσκοτριμμένο πιπέρι.</span><br /><br /><span style="text-decoration: underline; font-size: medium;">Για τη βινεγκρέτ με ελαιόλαδο</span><br /><span style="font-size: medium;">Σε ένα μπολ ρίχνετε το <strong><span style="text-decoration: underline;">λάδι</span></strong> μαζί με το πιπέρι, μηλόξυδο, κάππαρη και ανακατεύετε πολύ καλά μέχρι να γίνει ένα απαλό μείγμα. Αφήνετε 10 λεπτά στο ψυγείο και έπειτα είναι έτοιμη για χρήση.</span><br /><br /></p>
<div><span style="font-size: medium;"> </span></div>
<h4 class="title"><span style="font-size: medium;">Απαιτούμενος χρόνος: 60 λεπτά</span></h4>

Σχετικά άρθρα