Σπιτικό πολίτικο τσουρέκι!

<h4 class="title"><span style="font-size: medium;">Υλικά</span></h4>
<p><span style="font-size: medium;"><em>Για 2-4 άτομα</em></span><br /><br /><span style="text-decoration: underline; font-size: medium;">Για το τσουρέκι</span><br /><span style="font-size: medium;">½ φλιτζάνι τσαγιού νερό χλιαρό</span><br /><span style="font-size: medium;">1½ φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη</span><br /><span style="font-size: medium;">λίγο αλάτι</span><br /><span style="font-size: medium;">½ κουταλιά της σούπας μαχλέπι κοπανισμένο σκόνη</span><br /><span style="font-size: medium;">1 κουταλιά της σούπας μαστίχα κοπανισμένη σκόνη</span><br /><span style="font-size: medium;"> ½ φλιτζάνι τσαγιού γάλα ζεστό όχι καυτό</span><br /><span style="font-size: medium;">5 αυγά</span><br /><span style="font-size: medium;">¾ φλιτζάνι τσαγιού βούτυρο λιωμένο</span><br /><span style="font-size: medium;">λίγο αμύγδαλα φιλέ</span><br /><span style="font-size: medium;">1 κιλό αλεύρι δυνατό, κοσκινισμένο</span><br /><span style="font-size: medium;">3 κοφτές κουταλιές της σούπας  μαγιά ξερή</span><br /><span style="font-size: medium;">2 συσκευασίες μαγιά νωπή</span></p>
<p> </p>
<div><span style="font-size: medium;"> </span></div>
<p> </p>
<h4 class="title"><span style="font-size: medium;">Εκτέλεση</span></h4>
<p><span style="text-decoration: underline; font-size: medium;">Για το τσουρέκι</span><br /><span style="font-size: medium;">Ρίχνουμε σε ένα λεκανάκι την μαγιά (νωπή και σκόνη) το νερό και 2½ κουταλιές της σούπας αλεύρι και δημιουργούμε έναν χυλό.</span><br /><span style="font-size: medium;">Σκεπάζουμε με σακούλα και πετσέτα από επάνω την λεκάνη και αφήνουμε 15 λεπτά να φουσκώσει το μείγμα και να γίνει προζύμι.</span><br /><span style="font-size: medium;">Εν τω μεταξύ χτυπάμε στο μίξερ για 5 λεπτά τα αυγά με την ζάχαρη, το μαχλέπι, την μαστίχα, το αλάτι και το γάλα και όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός το αλεύρι.</span><br /><br /><span style="font-size: medium;">Σε μία δεύτερη λεκάνη βάζουμε το υπόλοιπο αλεύρι, προσθέτουμε το προζύμι και τα υπόλοιπα υλικά που έχουμε αναμείξει στο μίξερ.</span><br /><span style="font-size: medium;">Ζυμώνουμε για 20 λεπτά περίπου ώσπου το μείγμα μας να μην κολλάει καθόλου στα τοιχώματα της λεκάνης.</span><br /><span style="font-size: medium;">Σκεπάζουμε όλη την λεκάνη με σακούλα και από επάνω και κάτω με πετσέτα και αφήνουμε να φουσκώσει για περίπου 90 λεπτά.</span><br /><br /><span style="font-size: medium;">Πλάθουμε τα τσουρέκια σε πλεξούδα ή όπως επιθυμείτε και τα τοποθετούμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί από κάτω.</span><br /><span style="font-size: medium;">Αφήνουμε έτσι τα τσουρέκια για 60 λεπτά.</span><br /><br /><span style="font-size: medium;">Αφού περάσει η μια ώρα αλείφουμε με κρόκο αυγού όλη την επιφάνεια του τσουρεκιού, πασπαλίζουμε με αμύγδαλα φιλέ και ψήνουμε στην κάτω θέση του φούρνου  στους 180 βαθμούς σε πρόγραμμα με αντιστάσεις   για 40-45 λεπτά.</span></p>
<p> </p>
<div><span style="font-size: medium;"> </span></div>
<p><br class="break" /><br class="break" /></p>
<h4 class="title"><span style="font-size: medium;">Απαιτούμενος χρόνος: 45 λεπτά</span></h4>

Σχετικά άρθρα