Όλιβερ: Τα εμπόδια που μου βάζουν δεν με αποθαρρύνουν για την ΑΕΛ

Πραγματοποιήθηκε η Συνέντευξη Τύπου, του Ισπανού υποψήφιου επενδυτή της ΑΕΛ, Λουίς Όλιβερ το μεσημέρι της Τετάρτης στην Αίθουσα Τύπου του AEL FC ARENA, παρουσία του ίδιου, του Λουκά Σάββα και του νομικού εκπροσώπου του, Αλεξάντερ Νικολάε, όπου είχαν την ευκαιρία να αναφερθούν σε όλα όσα τις τελευταίες ημέρες είδαν το φως της δημοσιότητας σχετικά με τον φάκελο που κατέθεσαν. Στην αρχική του τοποθέτηση ο Όλιβερ επισήμανε:
"Καλησπέρα σας και σας ευχαριστώ που ήρθατε. Στην ζωή μου έμαθα να πορεύομαι με το μότο ότι να μιλάω λίγο και να κάνω πολλά. Δεν μου αρέσουν τα πολλά λόγια, αλλά κάποιες στιγμές πρέπει να μιλήσεις. Από την πρώτη στιγμή που εκδήλωσα ενδιαφέρον να αναλάβω την νέα ΠΑΕ ΑΕΛ έχω δει κάποια απίστευτα πράματα. Δεν ξέρω τι δεσμεύσεις έχει το ΔΣ της ΑΕΛ με τον τωρινό χρηματοδότη της ομάδας, αλλά έχω καταλάβει ότι προτιμούν να συνδιαλέγονται μαζί του, παρά με οποιονδήποτε άλλον.

Από την πρώτη στιγμή μου φέρονται λες και είμαι εχθρός. Δεν είμαι εχθρός, ένας επιχειρηματίας είμαι που θέλει να αναλάβει την ΑΕΛ. Η ΑΕΛ δεν ανήκει σε μερικά άτομα, αλλά σε όλους τους οπαδούς της. Εγώ θέλω να ξαναγίνει η ομάδα μεγάλη. Ο τωρινός χορηγός της ομάδας, δήλωσε πρόθυμος να μας παραδώσει τον σύλλογο, αλλά όπως αποδείχτηκε, ήταν μόνο λόγια.

Είμαι ο μοναδικός που έδειξε ενδιαφέρον για να αναλάβω την ΑΕΛ. Ο φάκελος που κρατάτε είναι πλήρης και για αυτό πήρα την πρωτοβουλία να σας καλέσω όλους εδώ και να σας δώσω τον φάκελο σε αντίγραφο, για να διαπιστώσετε ότι είναι πλήρης και κρυστάλλινος. Όλα όσα μου ζητήθηκαν, τα κατέθεσα. Αποφάσισα να μιλήσω σήμερα δημόσια, γιατί θέλω κάθε οπαδός της ΑΕΛ να ξέρει την αλήθεια.

Θέλω να δουν όλοι ότι το ενδιαφέρον μου για την ομάδα είναι αληθινό. Θέλω λοιπόν έτσι, να δείτε όλοι τι ακριβώς έχω καταθέσει στο ΔΣ της ΑΕΛ. Επίσης, είμαι πολύ περίεργος να μάθω το τι έχει καταθέσει ο τωρινός χορηγός της ομάδας σχετικά με το μέλλον της ΑΕΛ.

Επίσης, πιστεύω ότι θα ήταν πολύ ενδιαφέρον για όλους όσους αγαπάν την ομάδα να μάθουν δημόσια τα οικονομικά δεδομένα της φετινής σεζόν. Τελειώνοντας, θέλω να δηλώσω σε όλους τους οπαδούς της ΑΕΛ, πως τα εμπόδια που μου βάζουν στον δρόμο μου, δεν θα με αποθαρρύνουν".
Στην συνέχεια, ο νομικός σύμβουλος του Ισπανού επενδυτή, Νικολάε εξήγησε το τι υπάρχει μέσα στον φάκελο και το τι είναι το κάθε χαρτί ξεχωριστά. Ο ίδιος, ξεκαθάρισε ότι η Trident είναι ο μεσάζοντας ως εταιρία, που βοήθησε ούτως ώστε να βγει η εγγυητική επιστολή. Όπως είπε, είναι πολύ δύσκολο να βγει μια εγγυητική επιστολή και ότι υπάρχουν κάποιες νόμιμες διαδικασίες οι οποίες πρέπει να γίνουν για να εκδοθεί.
Έπειτα, ακολούθησαν ερωτήσεις δημοσιογράφων, στις οποίες απάντησε και οι οποίες αφορούσαν κυρίως επεξηγήσεις σχετικά με τον φάκελο που δόθηκε στους δημοσιογράφους με τα στοιχεία για την BITTON SPORT SL για την νέα ΠΑΕ ΑΕΛ.
Πριν 20 μέρες μας είχατε πει ότι η εγγυητική θα είναι από αγγλική τράπεζα. Όταν άνοιξε ο φάκελος, υπήρχε μόνο το έγγραφο της Trident. Ενημερώσατε τα μέλη του ΔΣ ότι αυτό δεν είναι εγγυητική, αλλά ένα συμβόλαιο;
«Πρώτον είχαμε πει για αγγλικό οίκο και όχι τράπεζα. Εμάς μας είπαν ότι είχαν πάρει κάποια απόφαση τον Αύγουστο και πως ο κύριος Πλεξίδας είναι μέσα είτε θέλουμε είτε όχι, χωρίς να έχει δώσει φάκελο. Είμαστε οι μοναδικοί που έχουμε δώσει φάκελο. Κανονικά, στην πρόκληση έπρεπε να αναφέρουν ότι υπάρχουν κάποιες εξαιρέσεις. Στην συνέχεια, είπαμε πως πρέπει να κάνουμε κάποια έγγραφα συμπληρωματικά και η διοίκηση μας είπε εντάξει. Δηλαδή ουσιαστικά, τους είπαμε ότι μέχρι να ανοιχτεί ο φάκελος θα υπάρξουν οι μεταφράσεις αλλά και τα συμπληρωματικά έγγραφα.
Είπατε ότι τα χαρτιά αυτά είναι επίσημα. Φαντάζομαι όταν πήγατε στον συμβολαιογράφο παίρνατε τα έγγραφα ένα ένα και κατέγραφε ο συμβολαιογράφος. Γιατί παρουσιάσατε το έγγραφο της Trident ως εγγυητική χωρίς να είναι;
«Όταν ανοίχτηκε ο φάκελος η εγγυητική ήταν στο ταχυδρομείο και θα την παραλαμβάναμε μετά από 2 μέρες. Εμείς, τους είπαμε ότι λείπουν κάποια πράματα που θα έρθουν τις επόμενες μέρες και αυτοί μας είπαν εντάξει».
 Στα χαρτιά που μας δώσατε, φαίνεται πως έχετε μια εταιρία με ισολογισμό 18.000.000 ευρώ. Γιατί με τέτοιο ισολογισμό πήγατε στην Trident για να βγάλετε εγγυητική και δεν πηγαίνατε απλά να βγάλετε μια τραπεζική επιταγή;
«Το κάναμε αρχικά, αλλά στην Ισπανία υπάρχει καχυποψία για την οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα και δεν έβγαζαν για Ελλάδα, μας είπαν να απευθυνθούμε σε ελληνική τράπεζα για να κάνουμε κάτι τέτοιο. Ήρθαμε, είχαμε κάποιες επαφές με τράπεζα, αλλά κι εκεί μας είπαν ότι δεν είναι δυνατόν να κάνουν κάτι τέτοιο».
Πείτε μας ποιος είναι ο τρόπος και τι πρέπει να γίνει ώστε να μάθουμε όλοι εάν η εγγυητική είναι αυθεντική και ισχύει;
«Επειδή βλέπουμε ότι η Ερασιτεχνική ίσως δεν μπορεί να κάνει σωστή διαχείριση και αξιολόγηση, αποφασίσαμε πριν 2-3 μέρες να πάμε εμείς σε ελληνική κυβερνητική αρχή για να κάνει την έρευνα και όταν θα υπάρξουν τα αποτελέσματα θα σας τα παρουσιάσουμε».
Ποια είναι η ουσιαστική διαφορά σας με την Ερασιτεχνική ΑΕΛ;
«Εμείς δεν έχουμε κάποια διαφορά μαζί τους. Εμείς έχουμε παραδώσει έναν φάκελο με κάποια οικονομικά στοιχεία. Αυτά τα στοιχεία πρέπει να αξιολογηθούν».
Επειδή λίγο πριν είπατε ότι υπήρχε ένα δικό σας σφάλμα όταν κατατέθηκε ο φάκελος, επειδή δεχτήκατε την συστατική επιστολή ως εγγυητική. Αν ήσασταν στην Ερασιτεχνική, θα δεχόσασταν αυτό το έγγραφο της Trident ως εγγυητική;
«Θα το δεχόμουν. Επειδή γράφει ξεκάθαρα στην Trident ότι τα χρήματα αυτά είναι διασφαλισμένα από την συγκεκριμένη ασφαλιστική εταιρία. Θα μπορούσαν απλά να πάρουν ένα τηλέφωνο την δικηγόρο μας και να τους ενημερώσει για το θέμα, κάτι που δεν έγινε ποτέ».
Μέχρι που είστε αποφασισμένοι να φτάσετε, σε περίπτωση που γίνει κάτι και ο φάκελος δεν προκριθεί να πάει στην Γενική Συνέλευση προς ψήφιση;
«Κατά την άποψη μου, το να γίνει κάτι τέτοιο είναι παράνομο. Εάν γίνει αυτό που λέτε, θα υπάρξει νομική επιπλοκή»
Υπάρχει περίπτωση να πατήσετε στην προκήρυξη πρόσκλησης ενδιαφέροντος για να μην είναι υποψήφιος ο κύριος Πλεξίδας, μιας και δεν έχει καταθέσει φάκελο;
«Πιστεύω ότι πρέπει να σεβαστούμε όλα όσα αποφασίσει η Γενική Συνέλευση και όχι το Διοικητικό Συμβούλιο. Θα δεχτούμε να είμαστε αντιμέτωποι με τον κύριο Πλεξίδα, μόνο εάν το αποφασίσει η Γενική Συνέλευση».
Κύριο Όλιβερ μπορείτε να κάνετε ένα σχόλιο για τα όσα συνέβησαν στο τελευταίο παιχνίδι, όπου ήσασταν παρών;
«Ήταν φανερό, ότι όλοι οι φίλαθλοι δεν θέλουν τον τωρινό χορηγό με αυτό που έγινε. Αν ήμουν εγώ στην θέση του, εγώ θα είχα την ευπρέπεια να το δεχτώ και να φύγω».
Το γεγονός ότι ένας επιχειρηματίας βλέπει έναν άλλο να χτυπιέται από τον κόσμο, το θεωρεί νορμάλ;
«Αυτό έχει συμβεί και στην Ισπανία σε παράγοντες ομάδων που δεν έχουν κάνει την δουλειά τους σωστά. Κατά τα άλλα, αυτά είναι κατακριτέα και δεν πρέπει να γίνονται».
Προφανώς δεν γεννηθήκατε ΑΕΛ, άρα ποιος είναι ο λόγος που θέλετε τόσο πολύ την ομάδα;
«Η Λάρισα είναι μια μεγάλη πόλη και υπάρχει πάθος από τους φιλάθλους. Θέλω να είναι η τρίτη ομάδα που θα πάρω από τις μικρές κατηγορίες και να την οδηγήσω στην κορυφή».

Σχετικά άρθρα