Αλβέρτης: Σοβαροί όσο δεν πάει

Ο Φραγκίσκος Αλβέρτης μίλησε για την αναμέτρηση της Πέμπτης (3/3, 21:00GR) με την Ουνικάχα Μάλαγα για την 23η αγωνιστική του Top16 της Ευρωλίγκας, την σημαντικότερη αναμέτρηση μέχρι στιγμής για τον Παναθηναϊκό, αφού με νίκη εξασφαλίζει την πρόκριση στην επόμενη φάση. Ο Φράγκι τόνισε πως οι πράσινοι πρέπει να είναι σοβαροί όσο δεν πάει για να πετύχουν τον στόχο τους.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στην προπόνηση των πράσινων στο ΟΑΚΑ, το παρών έδωσαν τόσο ο πρόεδρος της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, Δημήτρης Γιαννακόπουλος όσο και ο Θανάσης Γιαννακόπουλος, δείχνοντας έμπρακτα ότι βρίσκονται κοντά στην ομάδα!

Ο Αλβέρτης ρωτήθηκε από τους εκπροσώπους του Τύπου για τη δυσκολία της αναμέτρησης, δεδομένης ακριβώς της σημασίας της, απαντώντας: "Εύκολο δεν είναι κανένα παιχνίδι και το έχουμε δει μέχρι τώρα. Έτσι όπως είναι η κατάσταση, αύριο χρειαζόμαστε οπωσδήποτε τη  νίκη. Είναι ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι για εμάς. Ας ελπίσουμε να κάνουμε αυτά που πρέπει για να περάσουμε στους “8”.

Ξέρω ότι ο κόσμος θα σταθεί δίπλα στην ομάδα όπως κάθε φορά, αλλά περιμένουμε να είμαστε κι εμείς ο εαυτός μας και να κάνουμε όλα αυτά που ξέρουμε στο γήπεδο. Η Μάλαγα είναι ομάδα ρυθμού. Έρχεται με πλήρες ρόστερ στην Αθήνα. Της αρέσει να τρέχει, έχει παίκτες που μπορούν να σου κάνουν τη ζημιά ανά πάσα στιγμή. Είναι κάτι που είδαμε και στον πρώτο γύρο και πρέπει να είμαστε σοβαροί όσο δεν πάει".

Σε ερώτηση για το αν βλέπει ως αντίπαλο τη Ρεάλ Μαδρίτης ή την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, ο Αλβέρτης τόνισε: "Αυτή τη στιγμή δεν έχουμε δικαίωμα να σκεφτούμε κάτι τέτοιο. Αυτή τη στιγμή στο μυαλό μας είναι μόνο ο αγώνας με την Ουνικάχα και από εκεί και πέρα βλέπουμε".

Ο Φράγκι ρωτήθηκε και για το γεγονός ότι έφτασε στους 102 πόντους ο Παναθηναϊκός απέναντι στον  Κολοσσό Ρόδου για την Basket League ΟΠΑΠ: "Είχαμε τη δυνατότητα να παίξουμε ένα πολύ καλό επιθετικά παιχνίδι και στο δεύτερο ημίχρονο παράλληλα με την άμυνα να είμαστε καλοί και στην επίθεση. Θέλω να πιστεύω ότι σιγά-σιγά θα βρούμε την επιθετική μας ταυτότητα".

Σχετικά άρθρα