Εύκολες και νόστιμες κρέπες με τόνο και τυρί κρέμα

<h4 class="title">Υλικά</h4>
<p>Για 4-6 άτομα<br /><br /><span style="text-decoration: underline;">Για τη ζύμη </span><br />250 γραμμάρια αλεύρι<br />3 αβγά<br />λίγο αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι<br />500 γραμμάρια γάλα φρέσκο<br /><br /><span style="text-decoration: underline;">Για τη γέμιση</span><br />300 γραμμάρια τυρί κρέμα<br />300 γραμμάρια τόνο χωρίς λάδι<br />2 κουταλιές της σούπας κάπαρη<br />150 γραμμάρια καλαμπόκι<br />1 λεμόνι</p>
<p> </p>
<div> </div>
<p> </p>
<h4 class="title">Εκτέλεση</h4>
<p><span style="text-decoration: underline;">Για τη ζύμη </span><br />Σε ένα μεγάλο μπολ αναμειγνύουμε με τον αυγοδάρτη το αλεύρι, τα αβγά και προσθέτετε λίγο αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.<br />Ρίχνετε σιγά- σιγά το γάλα μέχρι το μείγμα για τις κρέπες να γίνει ομοιόμορφο. Η ζύμη για τις κρέπες είναι έτοιμη.<br /><br />Μπορείτε επίσης να ανακατέψετε και με ένα μίξερ.<br /><br /><span style="text-decoration: underline;">Για τη γέμιση</span><br />Ζεσταίνετε ένα τηγάνι 30εκ. και το αλείφετε με λίγο λάδι ή βούτυρο.<br />Προσθέτετε 1 κουτάλα σούπας από το μείγμα και γέρνετε το τηγάνι για να απλωθεί το μείγμα στον πάτο του τηγανιού.<br />Ψήνετε την κρέπα σε σιγανή φωτιά για μερικά λεπτά. Όταν ροδίσει, την γυρνάτε από την άλλη μεριά με μία πλατιά σπάτουλα.<br />Φτιάχνετε τις υπόλοιπες κρέπες μέχρι να τελειώσει ο χυλός κατά τον ίδιο τρόπο, αλείφοντας κάθε φορά το τηγάνι με λάδι. Διατηρείτε τις κρέπες ζεστές.<br /><br />Γεμίζετε κάθε κρέπα με μια σπάτουλα με 50 γραμμάρια τυρί κρέμα και προσθέτετε από 50 γραμμάρια τόνου τον οποίο έχετε κόψει σε μικρά κομμάτια.<br />Πασπαλίζετε από μισή κουταλιά κάπαρη και στάζετε μερικές σταγόνες από φρέσκο λεμόνι.<br />Τέλος, προσθέτετε το καλαμπόκι και κλείνετε την κρέπα στα τέσσερα και την σερβίρετε σε ατομικό πιάτο.<br /><br /> </p>

Σχετικά άρθρα