Η εξήγηση για τις «εκρήξεις» Μίτσελ

Στον Ολυμπιακό θεωρούν ότι η γιορτή της Κυριακής για τον τίτλο, η πρόκριση επί του ΠΑΟΚ και η κατάκτηση του Κυπέλλου θα διώξουν τον εκνευρισμό που φανερά υπάρχει αυτό το διάστημα, λόγω των αρνητικών αποτελεσμάτων της ομάδας και των άσχημων εμφανίσεών της στα παιχνίδια του πρωταθλήματος.
Τα διαδοχικά ξεσπάσματα του Μίτσελ, με τις ομιλίες του προς την ομάδα, τις δημόσιες δηλώσεις σε βάρος των παικτών μετά το ματς στα Γιάννενα, αλλά και την αντίδρασή του για την κριτική που ασκήθηκε στον ίδιο από τα ΜΜΕ, έχουν εξήγηση και αιτιολογούνται μέσα στον Ολυμπιακό.
Ο Ισπανός είναι ένας προπονητής που έχει σε πολύ μεγάλη εκτίμηση τόσο το σύλλογο όσο και τη χώρα που εργάζεται. Σε μεγαλύτερο βαθμό κι από τον Βαλβέρδε, παρότι ως όνομα και λάμψη ο Μίτσελ υπερτερεί του συμπατριώτου που αγαπήθηκε πολύ στον Ολυμπιακό για τη δουλειά και την προσφορά του, αλλά και κάποιες φορές έδειχνε να έχει μια διαφορετική αντίληψη της διαφοράς επιπέδου ανάμεσα στο ισπανικό και το ελληνικό ποδόσφαιρο. Ο Μίτσελ, λένε όσοι τον ζουν καθημερινά στον Ολυμπιακό, θεωρεί ότι σε επίπεδο οργάνωσης και δυναμικής ο ελληνικός σύλλογος είναι ως μέγεθος εφάμιλλος της Ρεάλ στην οποία ο ίδιος μεγάλωσε και μεγαλούργησε ως ποδοσφαιριστής.
Ο Μίτσελ δεν μπορεί να ανεχτεί ότι μια ομάδα σαν τον Ολυμπιακό μπορεί να πατάει αγωνιστικό «φρένο» και να μην συνεχίζει σε κάθε παιχνίδι να έχει εικόνα πρωταθλητή, ακόμη κι αν τα κίνητρα λείπουν. Και δεν μπορεί επίσης να συμβιβαστεί με το γεγονός ότι χαλάνε οι εντυπώσεις μιας σεζόν για την οποία ο ίδιος είναι υπερήφανος, σχετικά με τους καρπούς της δουλειάς του και όσα έχει πετύχει με την ομάδα του, την οποία άλλωστε πολλάκις έχει αποθεώσει.
Στον Ολυμπιακό είναι κατηγορηματικοί ότι δεν υπάρχει ζήτημα να μη συνεχίσει ο Μίτσελ στη νέα σεζόν, ενώ κι ο ίδιος ο Ισπανός ενεργεί με γνώμονα ότι θα είναι προπονητής και στην επόμενη περίοδο.
Ο σχεδιασμός για τον Ολυμπιακό της προσεχούς χρονιάς θα γίνει μετά την τελική προσπάθεια για την κατάκτηση του Κυπέλλου, με τη διοίκηση και τον Μίτσελ να έχουν εκφράσει τη βεβαιότητά τους πως και αυτός ο στόχος θα επιτευχθεί.

Σχετικά άρθρα