Είχε… Άγιο η «Βασίλισσα»

Το υπέρ της 3-0 του πρώτου αγώνα αποδείχτηκε… χρυσάφι για τη Ρεάλ Μαδρίτης καθώς η “Βασίλισσα” πέρασε “εφιαλτικό ” βράδυ στη Γερμανία και παρά την ήττα με 2-0 από την Ντόρτμουντ προκρίθηκε στους “4” του Champions League.

Τα προσωνύμια δίδονται για κάποιον λόγο… Το βράδυ της Τρίτης ο Ίκερ Κασίγιας επιβεβαίωσε αυτό του “Αγίου” που του έχουν προσδώσει καθώς όταν η μπάλα “έκαιγε” κατά τη διάρκεια της ρεβάνς με την Μπορούσια Ντόρτμουντ και η πρόκριση στα ημιτελικά του Champions League λίγο έλειψε να περάσει σε… γερμανικά χέρια, δήλωσε βροντερό “παρών” και η Ρεάλ Μαδρίτης πανηγύρισε πρόκριση – θρίλερ.

Τα πάντα θα μπορούσαν να είχαν κυλήσει τελείως διαφορετικά και πιο… ήρεμα για την “Βασίλισσα” αν ο Άνχελ Ντι Μαρία είχε ευστοχήσει από το σημείο του πέναλτι στο 17′ και “τελείωνε” ουσιαστικά την υπόθεση πρόκριση. Όμως, ο Βάιντενφελερ απέκρουσε την εκτέλεση του Αργεντινού και σήμανε την αντεπίθεση της ομάδας του Γιούργκεν Κλοπ για το ‘θαύμα”.

Από εκείνο το σημείο και έπειτα οι γηπεδούχοι έγιναν το “αφεντικό” του ματς απέναντι σε μια Ρεάλ άτολμη και φοβισμένη. Έχασαν μεγάλη ευκαιρία με τον Μικιταριάν και στο 24′ πέτυχαν γκολ με τον Μάρκο Ρόις έπειτα από τραγικό λάθος του Πέπε. Η αγωνιστική εικόνα της “Βασίλισσας” ήταν κάκιστη γεγονός το οποίο είχε αντιληφθεί τόσο ο Κάρλο Αντσελότι όσο και ο Κριστιάνο Ρονάλντο, ο οποίος έμεινε στον πάγκο λόγω τραυματισμού.

Το ματς “άναψε” για τα καλά στο 37′. Ο Μικιταριάν βρέθηκε απέναντι στον Κασίγιας, σούταρε στο αριστερό δοκάρι όμως και πάλι ο Μάρκο Ρόις πήρε το ριμπάουντ και έκανε το 2-0 για την Μπορούσια. Το σφύριγμα της λήξης του πρώτου ημιχρόνου πιθανότατα να ήχησε σαν μελωδία στα αυτιά των Μαδριλένων, οι οποίοι δεν μπορούσαν με τίποτα να περιορίσουν τους… αγριεμένους Βεστφαλούς.

Το δεύτερο ημίχρονο ήταν καρμπόν του πρώτου. Η Ρεάλ μπήκε πιο δυνατά, έχασε δύο ευκαιρίες με Μπέιλ και Μπενζεμά όμως στη συνέχεια ξεκίνησε πάλι η κατηφόρα. Η Ντόρτμουντ σφυροκόπησε την εστία του Κασίγιας, είχε δοκάρι με τον Μικιταριάν και έχασε τη μεγαλύτερη ευκαιρία της για να στείλει τουλάχιστον το ματς στην παράταση και πάλι με τον Αρμένιο αλλά ο… άγιος Ίκερ κατέβασε τα ρολά.

Στα τελευταία λεπτά οι γηπεδούχοι πίεσαν χωρίς όμως να μπορούν να δημιουργήσουν άλλη φάση για γκολ ίσως λόγω και της κούρασης από την υπερπροσπάθεια και το 2-0 παρέμεινε μέχρι το φινάλε του αγώνα με τη Ρεάλ να παίρνει μια αγχωτική πρόκριση.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ντόρτμουντ: Βάιντερφελερ, Φρίντριχ, Κιρχ, Χούμελς, Πίστσεκ (81’ Ομπαμεγιάνγκ), Ντουρμ, Μχιταριάν, Ρόις, Γκρόσκροϊτς, Γιόγιτς, Λεβαντόφσκι

Ρεάλ Μαδρίτης: Κασίγιας, Ράμος, Πέπε, Κοεντράο, Καρβαχάλ, Αλόνσο, Μόντριτς, Μπέιλ, Ντι Μαρία (73’ Καζεμίρο), Ιγιαραμέντι (46’ Ίσκο), Μπενζεμά (92’ Βαράν)

Σχετικά άρθρα