Κουτρουμπής: «Δεν υστερεί σε κάτι ο Παναθηναϊκός»

Συνέντευξη στην επίσημη ιστοσελίδα της Super League παραχώρησε ο Γιώργος Κουτρουμπής. Ο νεαρός αμυντικός του Παναθηναϊκού αναφέρθηκε στη φετινή παρουσία αλλά και στους στόχους της ομάδας και τόνισε πως το “Τριφύλλι” μπορεί να  κατακτήσει το Κύπελλο αλλά και να πάρει την πρώτη θέση των play offs. 

Αναλυτικά η συνέντευξη:

Ποιος ήταν ο στόχος που θέσατε ως ομάδα στην αρχή της αγωνιστικής περιόδου;

«Σίγουρα στοχεύαμε σε μια καλύτερη πορεία από την περσινή, που ήταν από τις χειρότερες στην ιστορία του συλλόγου. Από εκεί και πέρα και με δεδομένες τις πολλές αλλαγές στο ρόστερ, πρώτος στόχος ήταν να γίνουμε όσο το δυνατό πιο γρήγορα ομάδα και να σταθεροποιήσουμε σε υψηλά στάνταρ την απόδοσή μας».

Με μόλις μία αγωνιστική να απομένει μέχρι την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος, πως κρίνεις τη φετινή σας παρουσία;

«Η πορεία μας χωρίζεται σε δύο στάδια. Στον πρώτο γύρο και μέχρι να βρούμε τα πατήματά μας, είχαμε αρκετά σκαμπανεβάσματα. Στο δεύτερο γύρο και ειδικά στα μεγάλα παιχνίδια δείξαμε τη βελτίωσή μας και είμαστε έτοιμοι να μπούμε στα πλέι οφ ευρισκόμενοι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση».

Θεωρείς ότι η ομάδα μπορεί να κατακτήσει το κύπελλο και να πάρει την πρώτη θέση στα play offs;

«Αυτή τη στιγμή η ομάδα βρίσκεται σε πολύ καλό επίπεδο και δεν δείχνει να υστερεί σε κάτι από τους υπόλοιπους διεκδικητές. Όλα αυτά βέβαια είναι στη θεωρία καθώς συνήθως οι απαντήσεις δίνονται μέσα στο γήπεδο και ποτέ δεν μπορείς να προεξοφλήσεις την εξέλιξη των πραγμάτων».

Είσαι ικανοποιημένος από την φετινή σου αγωνιστική παρουσία;

«Θα έλεγα ναι. Ειδικά στο δεύτερο γύρο έπαιξα και περισσότερο και νομίζω ότι ο προπονητής θα έμεινε ικανοποιημένος τις περισσότερες φορές που με χρησιμοποίησε. Όπως όλη η ομάδα έτσι και εγώ στην αρχή χρειαζόμασταν χρόνο για να προσαρμοστούμε στα νέα δεδομένα».

Σε ποια ατομικά χαρακτηριστικά πιστεύεις ότι έχεις βελτιωθεί φέτος;

«Δουλεύω πολύ με τον προπονητή μου πάνω σε θέματα τακτικής ώστε να βελτιωθώ ακόμη περισσότερο. Επίσης, όσο περνάει ο καιρός παίρνω και περισσότερες εμπειρίες κι αυτό είναι πολύ σημαντικό, ειδικότερα για τη θέση που αγωνίζομαι».

Πιστεύεις ότι η παρουσία του Σίλντεφελντ έχει βοηθήσει τα νεαρά παιδιά στην άμυνα; Ποιες η εμπειρίες που έχετε αποκτήσει αγωνιζόμενοι δίπλα του;

«Πάντοτε όταν έχεις στο πλευρό σου έναν έμπειρο ποδοσφαιριστή σε βοηθάει να γίνεσαι καλύτερος. Το ίδιο ισχύει και με τον Γκόρντον ο οποίος εκτός από εμένα παίζει συχνά δίδυμο και με τα υπόλοιπα νεαρά παιδιά και η παρουσία του μας ηρεμεί, μας δίνει σιγουριά και αυτοπεποίθηση».

Ξεκίνησες να παίζεις ποδόσφαιρο σε μικρή ηλικία. Είχες βάλει στόχο να γίνεις επαγγελματίας ποδοσφαιριστής ή προέκυψε στην πορεία;

«Πράγματι ξεκίνησα από πολύ μικρός και τελικά έκανα το όνειρό μου πραγματικότητα».

Αν δεν είχες ασχοληθεί επαγγελματικά με το ποδόσφαιρο, ποιο επάγγελμα θα ήθελες να ακολουθήσεις και γιατί;

«Δεν σκέφτηκα ποτέ να κάνω κάτι άλλο, με καλύπτει απόλυτα το ποδόσφαιρο».

Ποιος είναι ο προσωπικός και επαγγελματικός σου στόχος;

«Θα ήθελα να καθιερωθώ για τα καλά στον Παναθηναϊκό για πολλά χρόνια, να παίξω στην Εθνική και κάποια στιγμή και σε κάποιο μεγαλύτερο πρωτάθλημα. Για την ομάδα μου αυτό που θέλω είναι να επιστρέψει ξανά στους τίτλους».

Πως φαντάζεσαι το μέλλον σου αλλά και το μέλλον του Παναθηναϊκού στα επόμενα 2-3 χρόνια;

«Θα συνεχίσω τη σκληρή δουλειά με σκοπό να βελτιώσω τις αδυναμίες μου και να γίνω ακόμη καλύτερος εκπληρώνοντας τους στόχους που έχω θέσει και κατακτώντας τίτλους με τον Παναθηναϊκό».

Σχετικά άρθρα