Μόσχα ή Μαδρίτη;

Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός «κονταροχτυπιούνται» απόψε (21:45,Novasports 2, ΔΤ,pamesports.gr) στο ΣΕΦ για την τρίτη θέση του ομίλου αλλά και για το γόητρο. Οι κερκίδες του γηπέδου θα είναι κατάμεστες καθώς οι ερυθρόλευκοι οπαδοί εξανέμισαν τα εισιτήρια του αγώνα από την πρώτη ημέρα κυκλοφορίας τους και έτσι η οι πρωταθλητές Ευρώπης θα έχουν στο πλευρό τους και τον… 6ο παίκτη. Έστω και αν η πρόκριση στους 8 της Ευρωλίγκας είναι εξασφαλισμένη από την προηγούμενη αγωνιστική, μία νίκη σε ένα ντέρμπι είναι πάντα αυτοσκοπός.

Άπαντες στο στρατόπεδο του Ολυμπιακού έχουν την επιθυμία ώστε να δώσουν απαντήσεις στους αμφισβητίες τους, ύστερα και από τις τρεις σερί ήττες στο ΟΑΚΑ. Στα αγωνιστικά, ο Στράτος Περπέρογλου προπονήθηκε για ακόμη μία μέρα κανονικά μαζί με την ομάδα και ύστερα από καιρό θα επιστρέψει στην δωδεκάδα. Ξεπέρασε την θλάση στους προσαγωγούς που αντιμετώπισε, δεν είναι απόλυτα έτοιμος καθώς έχασε ματς και προπονήσεις των ερυθρολεύκων το τελευταίο διάστημα, αλλά είναι δεδομένο πως θα πάρει χρόνο συμμετοχής στην αναμέτρηση. Ο Γιώργος Πρίντεζης ακολούθησε έντονο ατομικό πρόγραμμα και από βδομάδα θα αρχίσει και πάλι να προπονείται κανονικά μαζί με τους συμπαίκτες του. Το “παρών” έδωσε και ο Πρόεδρος της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Γιώργος Αγγελόπουλος, ο οποίος και παρακολούθησε μέρος της προπόνησης της ομάδας.

Στο αντίπαλο… στρατόπεδο η προετοιμασία έκλεισε με ένα απρόσμενο. Ο Στέφαν Λάσμε προβλήθηκε από ίωση και δεν προπονήθηκε χτες. Η κατάσταση του θα επανεκτιμηθεί σήμερα με τις πιθανότητες πάντως να είναι υπέρ του. Παράλληλα αυτό θα είναι το πρώτο ντέρμπι για τον Φραγκίσκο Αλβέρτη ως πρώτος προπονητής του Παναθηναϊκού.

Σχετικά άρθρα