Με φόντο τα ημιτελικά!

Τέσσερα εισιτήρια για τα ημιτελικά του Europa League αναζητούν κάτοχο σήμερα το βράδυ.

Η μοναδική ομάδα που έχει αποφασιστικό βήμα πρόκρισης είναι η Βασιλεία, η οποία είχε επιβληθεί με 3-0 στην Ελβετία της Βαλένθια. Η έκβαση της συγκεκριμένης αναμέτρησης έχει και ελληνικό ενδιαφέρον, καθώς αν προκριθεί η Βασιλεία, τότε η Ελβετία θα περάσει την Ελλάδα στην ειδική βαθμολογία της UEFA .

Στο Τορίνο, η Γιουβέντους υποδέχεται τη Λιόν στη ρεβάνς του 0-1 στη Γαλλία. Η «γηραιά κυρία» , μετά τον αποκλεισμό της από το Τσάμπιονς Λιγκ θέλει να φτάσει και στον μεγάλο τελικό της δεύτερης τη τάξει διοργάνωσης που θα διεξαχθεί στο γήπεδό της.

Ανοιχτούς λογαριασμούς έχουν αφήσει Σεβίλλη και Πόρτο με τους Δράκους να έχουν κάνει το πρώτο βήμα μετά το 1-0 στο Ντραγκάο. Ωστόσο φέτος δεν πείθουν και τόσο με τις εμφανίσεις τους τόσο σε εθνικό όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Οι Ισπανοί από την άλλη σκοπεύουν να προκριθούν στα ημιτελικά του Europa League για πρώτη φορά μετά τη σεζόν 2006-07, χρονιά που κατέκτησαν για δεύτερη συνεχόμενη φορά το τρόπαιο.

Τέλος στη Λισαβόνα, η Μπενφίκα αντιμετωπίζει την Άλκμααρ. Οι «αετοί» επικράτησαν 1-0 στο πρώτο ματς και φαντάζουν ως το μεγάλο φαβορί για την πρόκριση.

Σχετικά άρθρα