Παπαφωτίου: «Διαφορετική διαδικασία τα πλέι οφ»

Καμία σχέση με τους αγώνες του πρωταθλήματος δεν έχουν τα πλέι οφ, σύμφωνα με τις δηλώσεις της αρχηγού της ΑΕΚ, Αθηνάς Παπαφωτίου, στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου των τελικών.
Αναλυτικά οι δηλώσεις της:
Η αρχηγός της ΑΕΚ, είπε αρχικά στη συνέντευξη Τύπου: «Έφτασε η ώρα των τελικών. Ολυμπιακός και ΑΕΚ είναι οι δύο ομάδες που θα αναμετρηθούν. Είναι η κορύφωση του πρωταθλήματος και όλης της χρονιάς. Θέλω να ευχηθώ να είμαστε υγιείς, να γίνουν καλά παιχνίδια και ας κερδίσει ο καλύτερος. Εχουμε το αβαντάζ της έδρας, το οποίο ουσιαστικά εκμηδενίζεται, αφού θα παίξουμε κεκλεισμένων των θυρών. Από εκεί και πέρα για την ΑΕΚ είναι σημαντικό να κερδίσει, είτε με κόσμο είτε χωρίς, σε οποιαδήποτε έδρα και ελπίζω να το καταφέρουμε φέτος».
Αναφορικά για το εάν υπάρχουν κρυφά όπλα ή εκπλήξεις που μπορεί να επιφυλάξει η μία ομάδα στην άλλη, η Αθηνά Παπαφωτίου είπε: «Εννοείται ότι οι δύο ομάδες γνωρίζονται πολύ καλά. Δεν έχει σημασία τι έγινε στους αγώνες του πρωταθλήματος, αφού τα πλέι οφ είναι διαφορετική διαδικασία. Για εμένα το σημαντικό είναι ποια ομάδα θα είναι πιο έτοιμη και θα μπορεί να προσαρμοστεί πιο γρήγορα στις συνθήκες του παιχνιδιού».
Τέλος για το ότι ο πρώτος τελικός διεξάγεται κεκλεισμένων των θυρών η αρχηγός της ΑΕΚ τόνισε: «Είναι κρίμα εξαιτίας κάποιων συγκεκριμένων ατόμων να χαλάει η ατμόσφαιρα στο γήπεδο και είναι κρίμα στο αποκορύφωμα του πρωταθλήματος να μην μπορούν να μπουν στο γήπεδο ο απλός φίλαθλος κόσμος, οι φίλοι μας, οι οικογένειές μας και οι άνθρωποι που θέλουν να παρακολουθήσουν τον αγώνα από κοντά. Αυτή η εικόνα αδικεί το βόλεϊ, το προϊόν μας» και ξεκαθάρισε για τον εάν η απουσία του κόσμου της ΑΕΚ θα επηρεάσει την έκβαση του πρώτου αγώνα: «Ο κόσμος της ΑΕΚ δίνει πολύ δυναμικό «παρών» εντός έδρας. Για μένα το πλεονέκτημα έδρας είναι ένα πάρα πολύ μικρό ποσοστό που βοηθά την ομάδα που έχει. Από εκεί και πέρα είναι συν ένα παιχνίδι στην αντίπαλη έδρα ή στη δική σου έδρα. Όποιος θέλει να πάρει το πρωτάθλημα πρέπει να είναι προετοιμασμένος να παίξει σε οποιαδήποτε έδρα, ανεξαρτήτως παρουσίας κόσμου».

Σχετικά άρθρα