Ισπανικός «εμφύλιος» και Μπενφίκα-Γιουβέντους!

Ισπανικό «εμφύλιο» έβγαλε η κλήρωση της ημιτελικής φάσης του Europa League, η οποία πραγματοποιήθηκε στη Νιόν της Ελβετίας. Σεβίλλη και Βαλένθια θα αναμετρηθούν για πρώτη φορά στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις με φόντο τον τελικό της διοργάνωσης ο οποίος θα διεξαχθεί στο Τορίνο. Οι “Νυχτερίδες”, οι οποίες το βράδυ πέτυχαν μια “τρελή” ανατροπή κόντρα στη Βασιλεία, έχουν νικήσει τη Σεβίλλη στα δύο τελευταία εντός έδρας ματς στο ισπανικό πρωτάθλημα όμως, δεν έχουν πανηγυρίσει νίκη στο “Σάντσες Πιθκουάν” από τον Μάιο του 2004 έχοντας σε 11 ματς 8 ήττες και 3 ισοπαλίες.

Όσον αφορά στο άλλο μεγάλο ζευγάρι, Γιουβέντους και Μπενφίκα θα “μονομαχήσουν” στην Ευρώπη για τρίτη φορά στην ιστορία τους. Οι “Αετοί” νίκησαν τους “μπιανκονέρι” με συνολικό σκορ 3-0 τη σεζόν 1967-68 ενώ οι Ιταλοί πήραν… εκδίκηση την περίοδο 1992-93 επικρατώντας σε διπλό ματς με σκορ 4-2 στα προημιτελικά του Κυπέλλου UEFA .

Οι πρώτοι αγώνες θα διεξαχθούν στις 24 Απριλίου ενώ οι ρεβάνς την 1η Μαΐου.

Ο νικητής του ζευγαριού Σεβίλλη – Βαλένθια θα είναι ο τυπικά γηπεδούχος στον μεγάλο τελικό της διοργάνωσης.

Οι εκπρόσωποι των τεσσάρων ομάδων στην κλήρωση δήλωσαν:

Νούνο Γκόμες (Μπενφίκα): «Το πιο σημαντικό είναι ότι είμαστε εδώ και δεν είναι τόσο σημαντικό με ποιον θα παίξουμε. Θα κάνουμε ότι μπορούμε για να πάμε στον τελικό».

Πάβελ Νέντβεντ (Γιουβέντους): «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που φτάσαμε μέχρι εδώ και η πρόκριση στον τελικό στο Τορίνο αποτελεί ένα ισχυρό κίνητρο. Θα είναι δύσκολο να αποκλείσουμε την Μπενφίκα. Ήταν στον τελικό πέρσι και αυτός θα είναι ο τρίτος ημιτελικός για αυτούς σε τέσσερα χρόνια κάτι που δείχνει την μεγάλη εμπειρία αυτής της ομάδας».

Σχετικά άρθρα