Τριάρα και… στην αναμονή η Ρόμα

Η Ρόμα έκανε για ακόμη μία αγωνιστική το καθήκον της καθώς επικράτησε 3-1 της Αταλάντα στο «Ολίμπικο» και πλέον το μόνο που έχει να κάνει είναι να περιμένει «στραβοπάτημα» της Γιουβέντους τη Δευτέρα (14/4) στην έδρα της Ουντινέζε ώστε να μειωθεί η διαφορά της στους πέντε βαθμούς από τη κορυφή.

Οι γηπεδούχοι ήταν κυρίαρχοι σε όλο το ματς και προηγήθηκαν στο 13ο λεπτό με τέρμα του Ταντέϊ μετά από ασίστ του Τότι. Ένα λεπτό πριν την ανάπαυλα πήραν προβάδισμα δύο τερμάτων όταν ο Λιάγιτς νίκησε για δεύτερη φορά την άμυνα της ομάδας του Μπέργκαμο με τον Ντε Ρόσι να κάνει αυτή τη φορά ασίστ. Ο Ζερβίνιο στο 63΄ μετά από πάσα του σκόρερ του δεύτερου γκολ έκανε το 3-0, με την Αταλάντα να πετυχαίνει το γκολ της… τιμής στο 78ο λεπτό με τον Μιλιάτσιο. 

Αυτή είναι η έβδομη διαδοχική νίκη των «τζιαλορόσι» οι οποίοι θέλουν δύο ακόμη βαθμούς ώστε να εξασφαλίσουν και μαθηματικά την είσοδο τους στο Τσάμπιονς Λιγκ της επόμενης περιόδου.

Στο άλλο παιχνίδι της ημέρας νωρίτερα, η Κάλιαρι απέσπασε πολύτιμο εκτός έδρας βαθμό στη μάχη που δίνει για τη παραμονή, καθώς ήρθε ισόπαλη 1-1 με τη Σασουόλο, στην επιστροφή του Ίβο Πούλγκα στον πάγκο των Σαρδηνών και ύστερα από δύο συνεχείς ήττες.

Οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι στο πρώτο ημίχρονο, διάστημα στο οποίο προηγήθηκαν με το πλασέ του Τζάτζα που νίκησε τον Αβράμοφ στο 36ο λεπτό. Στην επανάληψη δεν χρειάστηκαν παρά 48 δευτερόλεπτα για να κάνει ένα άσκοπο πέναλτι ο Αντέι στον Ιμπάρμπο, το οποίο μετέτρεψε σε γκολ ο Ιμπραΐμι στο 47΄ για το τελικό 1-1.

Η Σασουόλο έφτασε τη Λιβόρνο στη 18η θέση ανεβαίνοντας στους 25 βαθμούς, αλλά έχασε τη μεγάλη ευκαιρία να προσεγγίσει τις Κιέβο και Μπολόνια στους 27 και οι ελπίδες παραμονής μειώθηκαν. Αντίθετα, η Κάλιαρι παρέμεινε στη 15η θέση ανεβαίνοντας στους 33 βαθμούς.

Σχετικά άρθρα