Η θρυλική πορεία προς το 41ο

H επίσημη ιστοσελίδα της ΠΑΕ Ολυμπιακός κάνει μια αναδρομή στη φετινή πορεία της ομάδας στις κυρίοτερες στιγμές που οδήγησαν στην κατάκτηση του 41ου τίτλου της.

«Το 41ο πρωτάθλημα στην ένδοξη ιστορία του συλλόγου μας θα βρει απόψε τη θέση του στην πλούσια τροπαιοθήκη μας. Ένα πρωτάθλημα που ήρθε με πολλά γκολ, νίκες και πρώτες θέσεις στις περισσότερες κατηγορίες στατιστικών, αποδεικνύοντας ότι ένας είναι ο «Θρύλος των γηπέδων»!

«Χορταστική» πορεία προς την κορυφή

Το γκολ του Γιάννη Μανιάτη με ωραίο πλασέ στην κίνηση έπειτα από ασίστ του Αλεχάντρο Ντομίνγκεζ στο 61ο λεπτό της αναμέτρησης με την Καλλονή στο ΟΑΚΑ την 19η Αυγούστου στο πλαίσιο της 1ης αγωνιστικής, έβαλε το πρώτο λιθαράκι στο «χτίσιμο» άλλης μίας… θρυλικής σεζόν. Η συνέχεια ήταν «καταιγιστική». Οι επιθετικοί – και όχι μόνο – του Θρύλου «πετούσαν φωτιές» και οι ευρείες νίκες ήταν φυσικό επακόλουθο. Στην πορεία της χρονιάς, πολλοί τερματοφύλακες αναγκάστηκαν να μαζέψουν αρκετές φορές την μπάλα από τα δίχτυα τους, με την ομάδα μας να πετυχαίνει κατά μέσο όρο 2,64 γκολ ανά ματς πρωταθλήματος. Το μεγαλύτερο σε έκταση σκορ ήρθε κόντρα στη Βέροια στις 6 Οκτωβρίου, με την ομάδα μας να… σκορπίζει την αντίπαλό της με 6-0, χάρη σε χατ-τρικ του Κώστα Μήτρογλου, δύο γκολ του Τζόελ Κάμπελ κι ένα του Γιάννη Μανιάτη. Άλλα σκορ που ξεχώρισαν στο «σπίτι» μας ήταν το 4-0 επί της Ξάνθης, το 5-1 επί του ΟΦΗ, το 4-0 επί της Καλλονής και φυσικά το επιβλητικό 4-0 σε βάρος του ΠΑΟΚ.

Κι εκτός φαληρικού γηπέδου, όμως, ο Ολυμπιακός δεν «λυπήθηκε» αγωνιστικά τους οικοδεσπότες. Αυτό το κατάλαβε καλά ο Λεβαδειακός, ο Απόλλωνας και η Βέροια με το 0-5, ο Πλατανιάς με το 1-4, όπως και ο Πανθρακικός και ο Εργοτέλης με το ίδιο σκορ, ο ΟΦΗ με το 0-4, ενώ φυσικά δεν μπορούμε να ξεχάσουμε και το «διπλό» επί του Παναθηναϊκού μέσα στη Λεωφόρο, με τον Μήτρογλου να χαρίζει στην ομάδα μας τους τρεις βαθμούς με το γκολ του στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης!

Οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους

Μπορεί οι αριθμοί να μην λένε πάντα την αλήθεια, αλλά, όπως και να το κάνουμε, είναι ενδεικτικοί.

Μετά και την ολοκλήρωση της προτελευταίας αγωνιστικής, η ομάδα μας βρίσκεται στις πρώτες θέσεις στις περισσότερες κατηγορίες ομαδικών στατιστικών, δείχνοντας ότι άλλος ένας τίτλος δεν ήρθε… τυχαία στο Λιμάνι!

Ο Θρύλος πέτυχε στο «ταξίδι» του μέχρι το 41ο 87 γκολ, την ώρα που ο δεύτερος της σχετικής λίστας ΠΑΟΚ έχει 21 λιγότερα!

Παράλληλα, είναι πρώτος στις τελικές προσπάθειες με 472, με τον Παναθηναϊκό να ακολουθεί με 419, ενώ από πλευράς ευστοχίας, μετρά ένα τέρμα σε κάθε 5,4 τελικές προσπάθειες, ποσοστό που τον καθιστά πρωτοπόρο και σε αυτή την κατηγορία.

Άλλη μία κατηγορία στην οποία υπερίσχυσε η ομάδα μας είναι αυτή των ασίστ. Συγκεκριμένα, οι παίκτες του κ. Μίτσελ είχαν μοιράσει μέχρι την 33η αγωνιστική 59 ασίστ, με τον «Τσόρι» να είναι ατομικά ο πρώτος στη συγκεκριμένη κατηγορία και στο πρωτάθλημα με 11, μαζί με τον Χαβιέρ Ούμπιντες του Ατρομήτου.

Άλλη μία πρωτιά έρχεται όσον αφορά τα «γεμίσματα», με την ομάδα μας να έχει 314 στα 940, ενώ και στις πάσες πρωτοστατεί με 2488.

Ο προπονητής, οι ποδοσφαιριστές μας και φυσικά ο κόσμος της ομάδας που αποτέλεσε και φέτος τον 12ο παίκτη αξίζουν, λοιπόν, να πανηγυρίσουν με την ψυχή τους – και – αυτόν τον τίτλο που κατέληξε για ακόμη μία χρονιά επάξια στον Πειραιά!

Κι όχι μόνο αυτό. Η φετινή χρονιά που πλησιάζει στο τέλος της για την ομάδα μας, με την εξαιρετική πορεία στην Ευρώπη, αλλά και τις δύσκολες στιγμές της, επιτρέπει σε όλους να κάνουμε αυτό που δήλωσε ο Πρόεδρός μας, κ. Βαγγέλης Μαρινάκης: να «συνεχίσουμε να ονειρευόμαστε»! »

Σχετικά άρθρα