«Ο Ολυμπιακός υπερτερεί στην τακτική της Ρεάλ»

O Mάνος Μανουσέλης ανέλυσε τα δεδομένα για την σειρά ανάμεσα στον Ολυμπιακό και την Ρεάλ και τόνισε ότι τα πάντα για τους Πειραίωτες ξεκινούν από τον Βασίλη Σπανούλη.
Ο ομοσπονδιακός κόουτς τόνισε επίσης, ότι η Ρεάλ επέξελε τον Ολυμπιακό γιατί έχει πνευματικό κίνητρο λόγω του περσινού χαμένου τελικού, αλλά όπως επεσήμανε αυτό στο μπάσκετ μπορεί να είναι και… θανάσιμο αμάρτημα.
Αναλυτικά, ο Μάνος Μανουσέλης μίλησε στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6 για:
-το αν η Ρεάλ «διάλεξε» Ολυμπιακό: «Νομίζω ότι η Ρεάλ το άφησε το παιχνίδι στο Κάουνας. Πιστεύω πως το έκαναν επειδή απέναντι στον Ολυμπιακό έχουν πνευματικό κίνητρο. Αυτό που έγινε πέρσι στον τελικό τούς έχει στοιχίσει πολύ και θέλουν να πάρουν ρεβάνς. Συνήθως οι Θεοί του μπάσκετ τιμωρούν την επιλογή αντιπάλου. Είναι κάτι σαν θανάσιμο αμάρτημα».
-το πώς «ματσάρουν» Ολυμπιακός και Ρεάλ: «Όταν δύο ομάδες ταιριάζουν, ξέρουν πώς θα αντιδράσουν σε κάποιες καταστάσεις και δεν χρειάζεται να ετοιμάσουν κάτι καινούριο. Όμως το ίδιο προνόμιο έχει και ο αντίπαλος, οπότε όλα κρίνονται στο ποιος θα είναι σε καλύτερο βράδυ».
-τα ατού των δύο ομάδων: «Ο Ολυμπιακός έχει συγκεκριμένα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα απέναντι στη Ρεάλ. Υπερτερεί της Ρεάλ στην τακτική, καθώς η αντίπαλός του συχνά τρέχει άσκοπα το γήπεδο. Από την άλλη, η Ρεάλ έχει περισσότερα αθλητικά προσόντα και περισσότερο ταλέντο σε κάποιες θέσεις, αλλά κι αυτό πέρσι δεν τη βοήθησε πολύ στον τελικό. Αν ο Ολυμπιακός μπορέσει να τρέξει στα σημεία που πρέπει και να περπατήσει στα σημεία που είναι απαραίτητο, θα έχει πλεονέκτημα».
-την απόδοση του Σπανούλη: «Όλα ξεκινούν στον Ολυμπιακό από τον Σπανούλη και η Ρεάλ θα ασχοληθεί με αυτόν περισσότερο από κάθε παίκτη. Θα πρέπει ο Βασίλης να έχει την υπομονή και να βάλει τους συμπαίκτες του στο παιχνίδι. Δεν μπορεί να κερδίσει ένας παίκτης μόνος του ένα παιχνίδι. Υποθέτω πως πάνω του θα πάει ο Γιουλ, αλλά η άμυνα είναι υπόθεση όλης της ομάδας».
-τις πιθανότητες του Ολυμπιακού για μπρέικ: «Δεν είναι απαραίτητο να κερδίσεις απόψε. Θεωρώ πως πιο βατό παιχνίδι θα είναι αυτό της Πέμπτης. Στο δεύτερο ματς θα είναι πιο εύκολο να τη διαβάσει καλύτερα και να αντιδράσει σε αυτά που θα συναντήσει στο παρκέ. Η Ρεάλ θα μπει σήμερα για να σκοτώσει τον Ολυμπιακό. Θυμίζω όμως τι έγινε πριν από λίγα χρόνια στον αγώνα του Ολυμπιακού με τη Σιένα στο πρώτο παιχνίδι και τι συνέβη στη συνέχεια. Ο Ολυμπιακός παίζει πολύ καλά όταν το παιχνίδι είναι σε υψηλό τέμπο κι έχει την ικανότητα να ανατρέπει σκορ. Έχει την ψυχολογία να το κάνει γιατί το έχει κάνει κι άλλες φορές».
 
 
 
 
 

Σχετικά άρθρα