Πασχαλινό τραπέζι: Πώς θα φας όσο θέλεις χωρίς να περιττές θερμίδες

Ενημερωθείτε για τις θερμίδες που κρύβονται στα διάφορα τρόφιμα που σε λίγο θα έχουν την τιμητική τους και φροντίστε να περάσετε όμορφα, χωρίς να υπερφορτώσετε τον οργανισμό σας!

Στον παρακάτω πίνακα θα βρείτε  αρκετά από αυτά που θα βρεθούν στο Πασχαλινό σας τραπέζι και όπως θα δείτε πολλά από αυτά έχουν υψηλή περιεκτικότητα και σε λίπος και σε θερμίδες.

tsourekia pasxa

Για το λόγο αυτό χρειάζεται προσοχή για όσους θα ήθελαν να προσέξουν αυτές τις μέρες, ώστε η ζυγαριά τους να μην τους απογοητεύσει μετά την ημέρα της Λαμπρής.

Ας δούμε πως μπορούμε να κινηθούμε λοιπόν, λίγο πιο οργανωμένα ώστε και να περάσουμε όμορφα αλλά και να μην μας «κοστίσει» ακριβά!

  • Προτιμήστε μια λεπτή φέτα τσουρέκι, αντί για πασχαλινά κουλουράκια, στο πρωινό της Λαμπρής για να συνοδέψετε τον καφέ σας ή το γάλα σας.
  • Συνοδέψτε με άφθονη σαλάτα το ψητό κρέας σας κατά τη διάρκεια του γεύματος, ώστε να αυξήσετε την ικανότητα πρόκλησης κορεσμού και να γλιτώσετε από μια πιθανή υπερκατανάλωση φαγητού συνολικά μέσα στην ημέρα.
  • Αν το κύριο κρέας της ημέρας είναι κατσίκι αντί για αρνί θα σας γλιτώσει από αρκετές θερμίδες και λίπος, καθότι όποιο κομμάτι και αν επιλέξετε από το κατσίκι, είναι συγκριτικά καλύτερη επιλογή από το αντίστοιχο του αρνιού σε λίπος.

  • Προτιμήστε κόκκινο κρασί για να συνοδέψετε το γεύμα σας, αντί για μπύρα. Ένα ποτήρι κρασί αντιστοιχεί σε 70-90θερμίδες, από το αντίστοιχο της μπύρας που έχει 150 θερμίδες, και έτσι θα σας γλιτώσει από αρκετή ενέργεια μιας και η μέρα μπορεί να συνοδευτεί από άφθονο αλκοόλ.
  • Αν τα καταφέρετε αποφύγετε την κατανάλωση γλυκών σε μία ήδη υπερφορτωμένη ενεργειακά ημέρα! Το γλυκό σίγουρα μπορείτε να το ξαναβρείτε τις επόμενες ημέρες. Μην καταναλώσετε μεγάλη ποσότητα την ημέρα του Πάσχα, στην οποία ήδη οι ποσότητες του φαγητού θα είναι αρκετά μεγαλύτερες σε σχέση με μια τυπική σας ημέρα!

  • Κλείστε την ημέρα σας με έναν όμορφο περίπατο ή μια βόλτα περπατώντας! Αυτό θα σας βοηθήσει να αισθανθείτε καλύτερα και παράλληλα θα σας εξασφαλίσει μια μικρή απώλεια ενέργειας!

Πηγή: Ελληνικό Ίδρυμα Γαστρεντερολογίας & Διατροφής

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Superfood τσουρέκια: συνδύασε τη γεύση με τη… θρέψη

 

Σχετικά άρθρα