Χάβος:«Μπορεί να κάνει σπουδαία καριέρα στην ΑΕΚ»

O Μάκης Χάβος μίλησε με τα καλύτερα λόγια για το νέο μετεγγραφικό απόκτημα της ΑΕΚ, Μιχάλη Μπακάκη.

«Από την πρώτη στιγμή που ανέλαβα την ομάδα, πίστεψα στο ταλέντο και τις ικανότητες του Μιχάλη. Του έδωσα την ευκαιρία να παίξει και με δικαίωσε. Θεωρώ ότι έχει εξαιρετικά στοιχεία στο παιχνίδι του. Το πιο σημαντικό από όλα όμως είναι ότι πρόκειται για πολυσύνθετο παίκτη. Μπορεί να αντεπεξέλθει με επιτυχία σε τρεις – τέσσερις θέσεις. Ξεκίνησε ως δεξί μπακ, καθιερώθηκε φέτος ως δεξί χαφ, ενώ έχει παίξει με μεγάλη επιτυχία τόσο ως αμυντικός μέσος όσο και ως δεξιός εσωτερικός χαφ» τόνισε αρχικά.

Στη συνέχεια «σκιαγραφώντας» το αγωνιστικό προφίλ του παίκτη εξήγησε: «Το πλέον αναγνωρίσιμο χαρακτηριστικό του είναι η εκρηκτικότητά του, με ή χωρίς τη μπάλα. Δεν παίζει τόσο στο χώρο, αλλά μεταφέρει το παιχνίδι από τη μία περιοχή στην άλλη. Για αυτό και μπορεί να αγωνιστεί με ιδιαίτερη επιτυχία και στη μεσαία γραμμή. Το ότι δίνει μάλιστα βοήθειες στο μπακ, είναι ένα από τα επιπλέον συν που διαθέτει όταν αγωνίζεται ως δεξί χαφ. Ο Μιχάλης γενικά είναι πολύ πειθαρχημένος ποδοσφαιριστής. Έχει κάνει τεράστια βήμα σε ότι αφορά το τακτικό κομμάτι τον τελευταίο χρόνο και πιστεύω ότι μπορεί να κάνει σπουδαία καριέρα στην ΑΕΚ» και πρόσθεσε: «Είναι πολύ συγκεντρωμένος σε αυτό τον τομέα και αυτό είναι τεράστιο προσόν. Θα τον χαρακτήριζα απροσπέλαστο δίχως υπερβολή. Κάνει αποφασιστικά μαρκαρίσματα και βγαίνει πρώτος πάνω στη μπάλα. Θα πρέπει να βελτιώσει την αποτελεσματικότητά του στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου. Είναι ένας παίκτης που πατάει περιοχή, αλλά πρέπει να δουλέψει τα τελειώματά του. Αν το κάνει αυτό θα είναι σούπερ! Επίσης το ύψος του δεν τον βοηθάει τόσο στις στημένες φάσεις, αλλά έχει καλές τοποθετήσεις και για αυτό ελάχιστες φορές απειληθήκαμε από τον παίκτη του οποίου είχε αναλάβει το μαρκάρισμα».

Τέλος μιλώντας για την μεταξύ τους σχέση είπε: «Είχαμε εξαιρετική σχέση. Κυρίως αλληλοεκτίμησης. Με πήρε τηλέφωνο μετά το τέλος της μεταγραφής για να μου πει τα ευχάριστα. Του εύχομαι ολόψυχα να κάνει πραγματικότητα όλα τα όνειρά του».

Σχετικά άρθρα