«Η Εθνική ομάδα δεν είναι πεδίο αντιπαράθεσης»

Με αφορμή τα όσα συνέβησαν στη ρεβάνς Κυπέλλου μεταξύ του ΠΑΟΚ και του Ολυμπιακού, η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία εξέδωσε ανακοίνωση μέσω της οποίας καθιστά σαφές πως οι ιθύνοντές της θα αναλάβουν πρωτοβουλία προκειμένου να αποκατασταθεί η ηρεμία και η συνοχή στην Εθνική μας ομάδα.
Η ανακοίνωση της ΕΠΟ:
“Τα όσα αποκρουστικά συνέβησαν το βράδυ της Μεγ. Τετάρτης στο γήπεδο της Τούμπας πριν, κατά τη διάρκεια και μετά τη λήξη ενός κατ΄ευφημισμό ποδοσφαιρικού αγώνα είναι άξια καταδίκης από ολόκληρη την ποδοσφαιρική οικογένεια.
Τα αρμόδια δικαιοδοτικά όργανα θα αντιμετωπίσουν όλες τις επιπτώσεις από την πολεμική σύρραξη, που εξελίχθηκε με όρους πολεμικών εγχειριδίων, σύμφωνα με όσα οι κανονισμοί προβλέπουν.
Θύμα, όμως, της θλιβερής ατμόσφαιρας και των ενεργειών, που ξεπέρασαν ακόμη και τις πλέον απαισιόδοξες προβλέψεις, δεν μπορεί να είναι και η εθνική ομάδα.
Το επίπεδο οργάνωσης και λειτουργίας της, οι σχέσεις μεταξύ των διεθνών ποδοσφαιριστών και οι προοπτικές της, άμεσες και μακροπρόθεσμες δεν μπορούν να τεθούν εν αμφιβόλω στο βωμό μιας πρόκρισης για να ικανοποιηθούν προσωπικά συμφέροντα και οπαδικοί εγωισμοί.
Τις αμέσως επόμενες μέρες οι υπεύθυνοι της ομάδας θα αναλάβουν πρωτοβουλία για την άμεση αποκατάσταση της ηρεμίας, της συνοχής και της άριστης λειτουργίας της, δηλαδή των στοιχείων εκείνων που την οδήγησαν στη δέκατη θέση της παγκόσμιας κατάταξης.
Η εθνική ομάδα είναι υπόθεση σημαντικά σοβαρότερη από κάθε ομάδα ή αγώνα και δεν μπορεί να αποτελεί πεδίο αντιπαράθεσης σε ένα οπαδικό ή παραγοντικό πόλεμο χωρίς όρους και όρια”.

Σχετικά άρθρα