Έτσι θα… αναγεννηθεί η «Μπάρτσα»!

Την… αναγέννηση της Μπαρτσελόνα σχεδιάζει η διοίκηση της ομάδας, και σύμφωνα με την «Sport» θα γίνουν ριζικές αλλαγές στον σύλλογο. Η εφημερίδα της Βαρκελώνης δημοσίευσε τα σχέδια του προέδρου των «μπλαουγκράνα», Γιόζεπ Μαρία Μπαρτομέου, μετά τις τελευταίες αποτυχίες της «Μπάρτσα». Τα σχέδια της διοίκησης αφορούν αγορά νέου προπονητή, πραγματοποίηση 6-7 μεταγραφών (εκ των οποίων οι 4 να είναι βασικοί παίκτες), συζήτηση με τον Λιονέλ Μέσι για την ανανέωση συμβολαίου του και συνάντηση με την FIFA για την τιμωρία μεταγραφών!

Η «Sport» έγραψε πως ο πρόεδρος του συλλόγου (σε συνεργασία με τους συνεργάτες του) έχει καταλήξει σε αποφάσεις για την αναδιάρθρωση της ομάδας, που θα φέρει νέα περίοδο επιτυχιών… Όπως ανέφερε η ισπανική εφημερίδα, ο Γιόζεπ Μαρία Μπαρτομέου δεν προτίθεται να οδηγηθεί σε πρόωρες εκλογές, και θα γίνουν οι αλλαγές σε όλα τα επίπεδα.

Οι κινήσεις που θα κάνει η διοίκηση της Μπαρτσελόνα, σύμφωνα με την «Sport» είναι:

1. Διαπραγμάτευση με τη FIFA για την άρση της απαγόρευσης μεταγραφών το προσεχές καλοκαίρι και το χειμώνα ή της μετατροπής της ποινής σε ανάλογη με ανασταλτικό χαρακτήρα.

2. Επαφή με τον Λιονέλ Μέσι για την αναπροσαρμογή του συμβολαίου του, προκειμένου να είναι ο πιο ακριβοπληρωμένος του κόσμου και να δεσμευτεί μέχρι το 2018. Πρόθεση και των δύο πλευρών είναι να συνεχίσουν την κοινή τους πορεία, αλλά αν για οποιονδήποτε λόγο αυτό δεν είναι εφικτό, η τιμή πώλησής του θα είναι 200 εκατ. ευρώ.

3. Αναζήτηση νέου προπονητή, καθώς το πείραμα με τον Τάτα Μαρτίνο απέτυχε και ο ίδιος ακόμη έχει συμβιβαστεί με την ιδέα της απόλυσης. Κάποιοι θέλουν τον τεχνικό διευθυντή, Άντονι Θουμπιθαρέτα (η θέση του οποίου επίσης θεωρείται επισφαλής), να εμπιστεύεται κάποια σίγουρη λύση, όπως του Ερνέστο Βαλβέρδε που εργάζεται στην Μπιλμπάο, ενώ άλλοι προτιμούν μία πιο ριζοσπαστική επιλογή προπονητή με κάποιον σαν τον Γιούργκεν Κλοπ της Ντόρτμουντ.

4. Απόκτηση 6-7 παικτών, εκ των οποίων οι 4 θα λογίζονται για την ενδεκάδα. Αν ο Μέσι παραμείνει, γύρω του θα «χτιστεί» και η νέα ομάδα. Ο σύλλογος υπολογίζει πως θα βάλει στα ταμεία του περίπου 100 εκατ. ευρώ από την πώληση παικτών που υπάρχουν ήδη στο ρόστερ. Στόχος είναι να αποκτηθούν δύο τερματοφύλακες, δύο στόπερ, ένας δεξιός μπακ, ένας μεσοεπιθετικός κι ένας σέντερ φορ. Ο γκολκίπερ Μαρκ Αντρέ Τερ Στέγκεν είναι η μόνη κλεισμένη μεταγραφή, ενώ διακαής πόθος είναι ο Μάρκος Ρόις. Παράλληλα σίγουρη θεωρείται η επιστροφή του δανεικού Ραφίνια από τη Θέλτα και πιθανή αυτή του Ντεουλοφέου από την Έβερτον .

5. Εκκαθαρίσεις στο υπάρχον υλικό. Βαλντές και Πουγιόλ αποφάσισαν να αποχωρήσουν, το συμβόλαιο του Πίντο δεν πρόκειται να ανανεωθεί και ο Ντάνιελ Άλβες αναμένεται να πωληθεί, ενώ περιμένουν προτάσεις και για τους Μασεράνο, Αλέξις, Πέδρο και Τέγιο. Νέα ομάδα θα κληθούν να βρουν Αφελάι, Κουένκα και Ντος Σάντος .

Να θυμίσουμε πως η Μπαρσελόνα αποκλείστηκε στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ από την Ατλέτικο Μαδρίτης. Ακολούθησε η ήττα στην Γρανάδα, αποτέλεσμα που την έφερε πολύ πίσω στη μάχη του πρωταθλήματος, ενώ έχασε και στον μεγάλο τελικό Κυπέλλου από την Ρεάλ Μαδρίτης στο «Μεστάγια» (Βαλένθια»)!

Σχετικά άρθρα