Υπέρ του Καλάθη η ένωση παικτών του ΝΒΑ

Θέση υπέρ του Νικ Καλάθη παίρνει το συνδικαλιστικό όργανο των αθλητών του ΝΒΑ, το οποίο σε ανακοίνωσή του αναφέρει πως το αρμόδιο όργανο εξάντλησε την αυστηρότητά του στον διεθνή γκαρντ. Αναμένεται έφεση κατά της τιμωρίας.

«Αυτή η τιμωρία είναι πραγματικά άδικη. Στη συλλογική μας σύμβαση δυστυχώς δεν είχαμε προβλέψει κάτι για τέτοιες περιπτώσεις και σίγουρα θα το συμπεριλάβουμε στις επόμενες συζητήσεις. Στο μεταξύ, θα κάνουμε έφεση και η διαδικασία θα πάρει το δρόμο της. Ο παίκτης δεν είχε ούτε πρόθεση να πάρει απαγορευμένη ουσία, ούτε απέκτησε κάποιο πλεονέκτημα», επισήμανε στο Yahoo Sports ο διευθυντής της ένωσης παικτών, Ρον Κλέμπνερ.

Η ουσία ταμοξιφαίνη, που ανιχνεύτηκε στον οργανισμό του Καλάθη και που όπως αναφέραμε νωρίτερα χρησιμοποιείται κυρίως για την καταπολέμηση του καρκίνου του μαστού, βρίσκεται στην «απαγορευμένη λίστα» ντόπινγκ της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, καθώς θεωρείται ουσία-«μάσκα».  Η δυνατότητα που έχει να αποκρύπτει τις παρενέργειες από τη χρήση στεροειδών και να αυξάνει την παραγωγή τεστοστερόνης είναι ο λόγος που δεν επιτρέπεται η χρήση της. Όμως στην περίπτωση του ομογενούς γκαρντ προκύπτει πως την έλαβε εξ αμελείας μέσα από τη χρήση συμπληρώματος διατροφής.

Διαβάστε επίσης:

Ντοπέ ο Καλάθης!

Σχετικά άρθρα