Σαμουράι Χάμιλτον!

Μία ακόμα νίκη, την τρίτη συνεχόμενη για πρώτη φορά στην καριέρα του, κατέκτησε ο Λιούις Χάμιλτον στο γκραν πρι της Κίνας στην πίστας της Σαγκάης. Ο Βρετανός πιλότος της Μercedes ολοκλήρωσε μία από τις πιο εύκολες νίκες της καριέρας του, εκκινώντας από την pole position και χωρίς να δεχθεί κανενός είδους πίεση από τους αντιπάλους του. Αυτό γιατί ο Νίκο Ρόζμπεργκ δυσκολεύτηκε πολύ να φτάσει μέχρι τη δεύτερη θέση λόγω πολύ κακής εκκίνησης. Ο Φερνάντο Αλόνσο συμπλήρωσε το πρώτο βάθρο της Ferrari για το 2014.

Η εκκίνηση ήταν αρκετά επεισοδιακή με τον Ρόζμπεργκ να χάνει θέσεις και να πέφτει 7ος την ίδια ώρα που ο Μάσα πετάχτηκε μέχρι την 4η θέση. Ο Βραζιλιάνος στην προσπάθειά του για προσπέρασμα ακούμπησε με τον Φερνάντο Αλόνσο και σταμάτησε την εφόρμησή του. Ο Φέτελ είχε ανέβει στη δεύτερη θέση, όμως πίσω του είχε τον Αλόνσο που πίεζε ασφυκτικά για να τον περάσει. Τελικά ο Ισπανός τα κατάφερε λίγους γύρους αργοτερα χωρίς ωστόσο να μπορέσει να φανεί απειλητικός και με τον Χάμιλτον που είχε ήδη αρχίσει να ξεμακραίνει.

Μετά το πρώτο πιτ στοπ ο Ρόζμπεργκ είχε καταφέρει να φτάσει μέχρι την 4η θέση και έδειχνε να έχει την ταχύτητα για να φτάσει σε ακόμα ψηλότερη θέση. Αφού πρώτα άφησε πίσω του τον Φέτελ, έκανε το αυτό και με τον Αλόνσο με χαρακτηριστική άνεση.

Στη συνέχεια ο Ρικιάρντο, στην εσωτερική μάχη της Red Bull, πέρασε τον παγκόσμιο πρωταθλητή και επιτέθηκε και στον Αλόνσο. Ωστόσο η διαφορά που τους χώριζε ήταν τέτοια που δεν μπόρεσε να πετύχει κάτι περισσότερο.

Για τον Χάμιλτον ήταν η 25η νίκη της καριέρας του ισοφαρίζοντας την επίδοση του μεγάλου Νίκι Λάουντα, ενώ αυτή ήταν η πρώτη φορά μετά από 10 χρόνια που μία ομάδα κάνει το 1-2 σε τρεις συνεχόμενους αγώνες.

Το επόμενο Grand Prix θα γίνει στις 11 Μαΐου στην Καταλονία. Το πρώτο ευρωπαϊκό γκραν πρι, εκεί όπου περιμένουμε τις τελικές τροποποιήσεις στα μονοθέσια.

Σχετικά άρθρα