Πανταζής: «Θέλω να βοηθήσω τον Άρη»

Ο Λευτέρης Πανταζής συγκινείται με το δράμα του Αρη και αποκαλύπτει την επιθυμία του να βοηθήσει την ομάδα, εφόσον του ζητηθεί!

Αναλυτικά όσα δήλωσε στη Nova:

-Λευτέρη, ως άνθρωπος του ποδοσφαίρου που είσαι, πες μας τη γνώμη σου για το φετινό πρωτάθλημα. Σου άρεσε;
«Ηταν ένα πολύ δυνατό πρωτάθλημα, νομίζω το καλύτερο των τελευταίων ετών από τη μέση και κάτω. Μέχρι την τελευταία αγωνιστική πάλευαν 7 με 8 ομάδες για να αποφύγουν τον υποβιβασμό και αυτό εκτόξευσε το ενδιαφέρον στα ύψη! Υπήρχε αγωνία, υπήρχε πάθος, ένταση, γενικά μου άρεσαν οι αγώνες και τους παρακολούθησα με ενδιαφέρον».

-Θεωρείς πως έγιναν βήματα προόδου από ποιοτικής άποψης;
«Κοίταξε, ήταν ένα πρωτάθλημα δύο ταχυτήτων. Στην πρώτη ήταν ο Ολυμπιακός, ο Παναθηναϊκός, ο ΠΑΟΚ, ο Ατρόμητος και ο Αστέρας Τρίπολης και στη δεύτερη όλοι οι υπόλοιποι. Ειδικά από το σημείο και μετά που ο Ολυμπιακός εξασφάλισε τον τίτλο, το ενδιαφέρον περιορίστηκε και η ποιότητα έπεσε. Όμως, εμένα το ελληνικό πρωτάθλημα με συναρπάζει, όπως και να εξελίσσεται».

-Ποιο ματς σου έμεινε στη μνήμη;
«Σίγουρα, το Λεβαδειακός-Αρης 4-3. Φοβερό παιχνίδι, απίστευτο! Εντυπωσιακή ανατροπή».

-Ο Αρης, ο οποίος ζει το δικό του δράμα.
«Στενοχωριέμαι πολύ για τον Αρη. Είναι μεγάλη ομάδα, με κόσμο, με ιστορία, με διαδρομή. Από τον Αρη έχουν ξεπηδήσει μεγάλοι ποδοσφαιριστές. Είναι λυπηρό να τον βλέπει κανείς να οδηγείται στη Β΄ Εθνική. Όμως, υπάρχουν ευθύνες γι αυτό το φαινόμενο. Νομίζω ότι φταίνε όλοι όσοι διοίκησαν την ομάδα. Δεν είναι απλό πράγμα να διοικείς τον Αρη. Χρειάζονται χρήματα, εμπειρία, συναίσθηση των πραγμάτων. Δυστυχώς, φάνηκε πως ολ΄ αυτά τα στοιχεία απουσίαζαν».

-Ωστόσο, περιμένες αυτή την κατάληξη;
«Σίγουρα, όχι! Πίστευα, πως κάτι θα γίνει, κάτι θ΄ αλλάξει και ο Αρης θα σωζόταν. Ισως, όμως αυτός ο υποβιβασμός να αποτελέσει την αφορμή για να καθαρίσει η ομάδα. Να ξεκινήσει από την αρχή, βαδίζοντας στα πρότυπα της ΑΕΚ».

-Τι πιστεύεις ότι πρέπει να γίνει από εδώ και πέρα;
«Αυτό που είπα. Σβήσιμο των χρεών και επανεκκίνηση. Εκτός, αν βρεθεί κάποιος άνθρωπος ο οποίος θα μπορεί να σηκώσει το βάρος και να ξελασπώσει την ομάδα».

-Αν έρχονταν κάποιοι άνθρωποι της οικογένειας του Αρη και σου πρότειναν να βοηθήσεις, θα το έκανες;
«Εγώ ακόμη και φέτος είχα προτάσεις για να εμπλακώ ξανά στα διοικητικά του ποδοσφαίρου. Με πλησίασαν από τον Πανιώνιο και τον Βύζαντα Μεγάρων. Κάποια στιγμή ο Αλέξης Κούγιας, μου ανέφερε τον Αρη, αλλά αυτή τη στιγμή δεν μπορώ. Η οικονομική συγκυρία είναι δύσκολη και το ποδόσφαιρο χρειάζεται πολλά χρήματα. Όμως, αν μου πρότειναν να βοηθήσω από οποιαδήποτε άλλη θέση, με τις γνώσεις και τις γνωριμίες μου στο ποδόσφαιρο, γιατί όχι; Θα έμπαινα στον Αρη και μάλιστα πιστεύω ότι θα μπορούσα να προσφέρω πολλά πράγματα. Ούτως ή άλλως με τις ομάδες της Θεσσαλονίκης με συνδέουν πολλά. Να σας θυμίσω τις σχέσεις μου με τον Απόλλωνα Καλαμαριάς, επί Χάρυ Κλύνν και στον Ηρακλή με τον συγχωρημένο τον Θεοδωρίδη».

-Πάσχα στη Θεσσαλονίκη;
«Καταρχήν, ταξίδι στη Σαντορίνη με την κόρη μου και εν συνεχεία συνέχεια στις εμφανίσεις μου στη Θεσσαλονίκη όπου γίνεται χαμός! Όλα τα μωρά ανεβαίνουν στην πίστα και το απολαμβάνω! Καλό Πάσχα σε όλους!».

Σχετικά άρθρα