Μπαρτζώκας: «Δεν υπάρχει φόβος για Ρεαλ»

Ο προπονητής του Ολυμπιακού στη συνέντευξη τύπου την παραμονή του τρίτου αγώνα εναντίον της Ρεαλ στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας τη Δευτέρα του Πάσχα (20.00 , ΔΤ) περιέφγραψε το πνεύμα με το οποίο οι ερυθρόλευκοι θα αντιμετωπίσουν την κρίσιμη αναμέτρηση που είτε θα τους δώσει δικαίωμα στη συνέχεια (σε τέταρτο παιχνίδι στο ΣΕΦ), είτε θα σημάνει το τέλος της φετινής περιπέτειας, καθώς η Ρεάλ προηγέιται με 2-0 νίκες στη σειρά των προημιτελικών της Ευρωλίγκας.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας αναφέρθηκε στην κατάσταση του Περπέρογλου τονίζοντας ότι θεωρεί απίθανη τη συμμετοχή του στον αγώνα της Δευτέρας. Λίγο αργότερα επιβεβαιώθηκε αφού τελικώς δεν κατάφερε να συμμετάσχει στην προπόνηση της ομάδας:

«Μόλις με ενημέρωσαν ότι θα κάνει προπονηση σήμερα ο Περπέρογλου (σσ: τελικώς δεν έκανε). Είναι δύσκολο έως αδύνατον να χρησιμοποιηθεί αύριο. Ήταν ένα μήνα έξω και γύρισε κι είναι μια εβδομάδα με ίωση. Πήρε ενδοφλέβεια αντιβίωση. Είναι εξαντλημένος. Το θεωρώ εξαιρετικά δύσκολο να παίξει.»

Ο πρωταθλητής Ευρώπης δεν φοβάται τη Ρεάλ τόνισε ο Μπαρτζώκας:

«Δεν υπάρχει φόβος για την Ρεαλ. Κι εμείς είμαστε Ολυμπιακός. Κι η Ρεαλ μας αντιμετωπίζει συγκρατημένα. Με το που γυρίσαμε από διαφορά 17 πόντων ο κόσμος πάγωσε. Κι οι δυο μετράμε τις δυνατότητες του αντιπάλου. Εξαρτάται πολύ από τον ανθρώπινο παράγοντα. Προσπαθούμε να βάλουμε όσο γίνεται περισσότερους παίκτες στο πνεύμα των πλέι-οφ και πιστεύω ότι θα είμαστε έτοιμοι αύριο. Είναι πολύ δύσκολο παιχνίδι και κρίνει και το επόμενο. Κάθε ματς είναι οδηγός για το επόμενο. Θα κάνουμε μικρές αλλαγές. Με την βοήθεια του κόσμου μας θέλουμε να κάνουμε ένα πολύ καλό παιχνίδι απέναντι σε μία πολύ καλή ομάδα και πιστεύουμε πως μπορούμε να το κάνουμε και να παίξουμε και την Τετάρτη. Η Ρεάλ έχει τρεις εξαιρετικούς γκαρντ και θα προσπαθήσουμε να αλλοιώσουμε το παιχνίδι τους. Όταν το παιχνίδι κρίνεται σε μικρές διαφορές, οι βολές παίζουν μεγάλο ρόλο. Αν θέλετε να σας δώσω εξήγηση για αυτό, το ποσοστό των περιφερειακών είναι διαφορετικό από εκείνο των ψηλών. Εμάς μας πείραξαν οι βολές που έχασαν οι ψηλοί μας. Ηταν άστοχοι, όμως και παίκτες όπως ο Πρίντεζης και ο Σπανούλης . Είναι κάτι που πρέπει να το λύσει κάθε παίκτης μόνος. Σαν ευχή θα μπορούσαμε να πούμε μακάρι να ξεφύγουμε στο σκορ και να νικήσουμε άνετα. Ετσι όπως είναι το μπάσκετ, οι διαφορές  δεν παίζουν ρόλο και αυτό φάνηκε στα δύο παιχνίδια. Η Ρέαλ έκανε εκπληκτικό ξεκίνημα στο δεύτερο παιχνίδι. Δεν μπορείς να πεις πώς θα ξεκινήσει το παιχνίδι. Νιώθουμε πως κάθε πεντάδα που βάζουμε, έχει ως στόχο να πάμε από την αρχή καλά. Ελπίζουμε να είμαστε από την αρχή δυνατοί».

Ρωτήθηκε και για την ευκαιρία που έχασε ο Ολυμπιακός να νικήσει ένα ματς στη Μαδρίτη:

«Ήταν σκασμένοι στα αποδυτήρια που χάσαμε. Είχαμε ευκαιρία να πάρουμε το ματς. Έχουμε κίνητρο να κερδίσουμε αύριο. Θέλουμε να κερδίσουμε αύριο για να συνεχίσουμε. Σας διαβεβαιώ ότι θα κάνουμε το καλύτερο για να νικήσουμε και να συνεχίσουμε.»

Ο Μπαρτζώκας υπεραμύνθηκε της φετινής προσπάθειας του Ολυμπιακού:

«Ο Ολυμπιακός δεν είναι υποχρεωμένος κάθε χρόνο να κερδίζει την Ευρωλίγκα. Θα κάνουμε απολογισμό όταν τελειώσουμε το φετινό μας ταξίδι στην Ευρωλίγκα. Ο Ολυμπιακός έκανε κάτι ανεπανάληπτο δυο χρόνια. Η Ρεάλ έχει να πάρει Ευρωπαϊκό από το 1995. Ο Ολυμπιακός είναι 8-9 χρόνια ανάμεσα στις κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης. Κι όταν είσαι συνεχώς παρών θα έχεις την ευκαιρία να κατακτήσεις και τρόπαια. »

Σε ερώτηση για τον τρόπο που χειρίζεται ο Λάσο τη Ρεαλ, στηριζόμενος στο ταλέντο των παικτών και λιγότερη ένταση στην προπόνηση, σχολίασε:

«Εγω έχω μεγάλη εκτίμηση στον προπονητή τον συγκεκριμένο και το λέω ειλικρινά. Η φιλοσοφία της ομάδας έχει αποδείξει ότι αυτή τη στιγμή είναι η καλύτερη ομάδα της Ευρώπης. Είναι καλύτερο να χειρίζεσαι έτσι τις συνήθειες της ομάδας σου. Είναι ένας τρόπος χειρισμούς που το ευρωπαϊκό μπάσκετ πηγαίνει περισσότερο στο ΝΒΑ. Η προπόνηση δεν παίζει τόσο σημαντικό ρόλο όσο παλιά. Περισσότερο μετράει η διαχείριση του αγώνα. Είναι συνεχή τα ταξίδια. Πλέον μιλάμε για πολλά παιχνίδια, πολλούς τραυματισμούς, οι διεθνείς έχουν τεράστια επιβάρυνση. Οι δικοί μας διεθνείς τραυματίστηκαν μέσα στη χρονιά. Κι η ίωση του Στράτου είναι προιον κούρασης. Έπεσε το ανασοποιητικό του. Νομίζω ότι ο τρόπος που χειρίζεται ο Λάσο την ομάδα, που βασίζεται στο ταλέντο των παικτών, την έχει οδηγήσει εκεί που την έχει οδηγήσει. Εμείς έχουμε πολύ πιο νέους παίκτες που χρειάζεται και προπόνηση. Φυσικά έχουμε και τους έμπειρους παίκτες μας. Κι εμείς καλά έχουμε πάει. Μένει να κάνουμε μια νίκη για να το επιβεβαίωσουμε.»

Όσο για την πιο αποδοτική του πεντάδα, είπε:

«Nιώθουμε ότι κάθε πεντάδα που βάζουμε, το κάνουμε με σκοπό να πάμε από την αρχή καλά. Αλλιώς αρχίσαμε την Τρίτη κι αλλιώς την Πέμπτη. Δεν είναι εύκολο να το ελέγξεις, παίζει κι ο αντίπαλος και πάντα υπάρχει και ο ανθρώπινος παράγοντας. Ελπίζουμε να είμαστε από την αρχή δυνατοί.»

Σχετικά άρθρα