Κυπελλούχος Ολλανδίας η Τσβόλε! (pics & video)

Μετά από έναν επεισοδιακό τελικό που διακόπηκε για μισή ώρα, η Τσβόλε διέλυσε 5-1 τον Άγιαξ και αναδείχθηκε Κυπελλούχος Ολλανδίας για πρώτη φορά στην ιστορία της!

Ο Άγιαξ προηγήθηκε πολύ γρήγορα με τέρμα του Φαν Ράιν στο τρίτο λεπτό της αναμέτρησης, όμως οι οπαδοί του δεν επέτρεψαν να συνεχιστεί, λόγω ρίψης φωτοβολίδων στον αγωνιστικό χώρο.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να υπάρξει εστία φωτιάς πίσω από τη μία εστία, και έτσι ο διαιτητής της αναμέτρησης έδωσε εντολή στους ποδοσφαιριστές να αποσυρθούν στα αποδυτήρια και στη συνέχεια διέταξε την προσωρινή διακοπή του τελικού.

Τελικά έπειτα από διαβουλεύσεις ανάμεσα στους ανθρώπους των δύο ομάδων, του διαιτητή και της αστυνομίας, που κράτησαν παραπάνω από μισή ώρα, ο τελικός συνεχίστηκε κανονικά, με τον Τόμας να πετυχαίνει δύο γρήγορα γκολ (8′, 12′) κάνοντας την ανατροπή για τη Τσβόλε, για να ακολουθήσουν τα γκολ του Φερνάντεζ στο 22′ και στο 34′). Το τελικό αποτέλεσμα, διαμορφώθηκε από τον Φαν Πόλεν στο 50′.

Παράλληλα, η ομάδα του Θανάση Καραγκούνη (ο οποίος παρέμεινε στον πάγκο) εξασφάλισε με αυτό το τρόπο τη συμμετοχή της στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις για πρώτη φορά στην ιστορία της.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Τσβόλε: Μπόερ, Φαν Πόλεν, Φαν ντερ Βερφ, Μπρόερσε (71′ Λάκμαν), Φαν Χίντουμ, Μοκότιο, Ντροστ, Κλις, Σάιμακ (64′ Νάρσινχ), Φερνάντες, Ράιαν Τόμας (83′ Γκράβενμπεεκ)

Άγιαξ: Φέρμεερ, Φαν Ριν, Μόισαντερ (54′ Πόουλσεν), Ντένβιλ, Μπόιλεσεν, Κλάασεν, Μπιντ, Σερένο, Σόνε (80′ Κίσνα), Μπόγιαν (54′ Ντε Σα), Σίγκθορσον

Σχετικά άρθρα