Break από Πόρτλαντ, δύσκολα το Μαϊάμι

Το Πόρτλαντ ήταν εξαρχής πολύ δύσκολος αντίπαλος για το Χιούστον και φρόντισε να το αποδείξει από την πρώτη κιόλας αναμέτρηση απέναντι στους Ρόκετς και μάλιστα στην έδρα τους.

Οι Μπλέιζερς νίκησαν τις «Ρουκέτες» με 122-120 στην παράταση, έχοντας «σεληνιασμένους» τους δύο κορυφαίους παίκτες τους, τον Λαμάρκους Όλντριτζ (46 πόντοι, 18 ριμπάουντ) και Ντέμιαν Λίλαρντ (31 πόντοι), την ώρα που ο Τζέιμς Χάρντεν αστοχούσε σε καθοριστικά σουτ για τους γηπεδούχους, τόσο στην κανονική διάρκεια όσο και στην παράταση.

Μεγάλη εκτός έδρας νίκη σημείωσε και η Ουάσιγκτον, που επικράτησε με 102-93 στο Σικάγο των Μπουλς κι έγινε η τρίτη ομάδα της ανατολικής περιφέρειας (στις τέσσερις) που ξεκίνησε στον πρώτο γύρο με break, στην πρώτη εμφάνισή της στα πλέι οφ μετά το 2008.

Τη διαφορά έκανε η γραμμή ψηλών των Ουίζαρντς, με τον Νενέ να σκοράρει 24 πόντους και τον Γκορτάτ να προσθέτει άλλους 15 (συν 13 ριμπάουντ), απέναντι στους «Ταύρους» που μπορεί να είχαν επιθετικό πλουραλισμό, όπως αποδεικνύουν οι επτά παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων, αλλά όχι και τον ηγέτη που θα τους έσπρωχνε στη νίκη.

Σημαντική δυσκολία αντιμετώπισε και το Μαϊάμι έως ότου κατορθώσει να κάμψει την αντίσταση της Σάρλοτ με 99-88 και να φτάσει στο 1-0. Ο Λεμπρόν Τζέιμς (27 πόντοι) «έγραψε» μάλιστα ιστορία, αφού ξεπέρασε τον Λάρι Μπερντ και είναι όγδοος σκόρερ όλων των εποχών στην ιστορία των πλέι οφ (3.898), «καταδιώκοντας» πια τον έβδομο Τζέρι Γουέστ, που μετρά 4.457 πόντους.

Το Σαν Αντόνιο, τέλος, κοπίασε πολύ για να φτάσει στη νίκη με 90-85 επί των σούπερ μαχητικών Ντάλας Μάβερικς και να κρατήσει την έδρα του. Κορυφαίοι των Σπερς οι Τιμ Ντάνκαν (27 πόντοι) και Τόνι Πάρκερ (21), απέναντι στους «καουμπόις» που οκτώ λεπτά πριν τη λήξη είχαν προηγηθεί με 81-71, αλλά έμειναν στους τέσσερις ως τη λήξη και φυσικά το πλήρωσαν χάνοντας το παιχνίδι.

Σχετικά άρθρα