Νίκη ψυχολογίας στη Βουδαπέστη για την εθνική πόλο (Γ)

Μεγάλη νίκη πέτυχε η Εθνική μας ομάδα επί της Ουγγαρίας με 10-8 στην πόλη της Βουδαπέστης στο πλαίσιο της τελευταίας αγωνιστικής των προκριματικών για το Γουόρλντ Λιγκ. Οι παίκτριες του Γιώργου Μορφέση, σε ένα βαθμολογικά αδιάφορο παιχνίδι, με την Ιταλία να έχει πάρει την πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης, κέρδισαν τις εντυπώσεις και μία από τις κορυφαίες ομάδες σε παγκόσμιο επίπεδο.

Στο πρώτο ημίχρονο η Εθνική μας ομάδα βρέθηκε να χάνει, αλλά πολύ γρήγορα και με θαυμάσια εμφάνιση στο δεύτερο ημίχρονο πήρε τη νίκη. Ο Γιώργος Μορφέσης χρησιμοποίησε όλες τις παίκτριες που είχε στην αποστολή και πολύ σημαντικό είναι το γεγονός ότι αξιοποιήθηκαν όλες οι νεαρές παίκτριες που βρίσκονταν στη διάθεση του. Από ένα ημίχρονο έπαιξαν οι δύο τερματοφύλακες, Έλενα Κούβδου και Χρυσή Διαμαντοπούλου.

Με αυτό τον τρόπο η Εθνική μας ομάδα έδειξε στην ομάδα της Ουγγαρίας ότι πρέπει να τη λαμβάνει σοβαρά υπόψη, ενόψει του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος του Ιουλίου που θα γίνει στη Βουδαπέστη. Θυμίζουμε ότι οι δύο ομάδες κληρώθηκαν στον ίδιο όμιλο με Ολλανδία και Μεγάλη Βρετανία.

Ο Γιώργος Μορφέσης, μιλώντας στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ, αμέσως μετά τη λήξη του παιχνιδιού, σχολίασε: «Πετύχαμε μια τεράστια νίκη ψυχολογίας. Τα κορίτσια έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό. Μέσα στο νερό έγιναν πραγματικές μάχες. Ήταν μια νίκη κάτω από την ανοχή των απαράδεκτων διαιτητικών αποφάσεων, που ήταν ξεκάθαρα φιλικά προσκείμενοι προς την Ουγγρική ομάδα. Παρόλα αυτά, δείξαμε ψυχή και χαρακτήρα και καταφέραμε να ολοκληρώσουμε με το κεφάλι ψηλά τις αγωνιστικές μας υποχρεώσεις .Επόμενος στόχος το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του καλοκαιριού».

ΟΚΤΑΛΕΠΤΑ: 3-2, 3-3, 1-3, 1-2

ΕΛΛΑΔΑ: (Γιώργος Μορφέσης) Κούβδου, Τσουκαλά 3, Πλευρίτου Μ., Ψούνη, Καλογεράκου, Ξενάκη, Ασημάκη 2,  Ρουμπέση,  Χυδηριώτη 1 , Μανωλιουδακη 2 , Πλευρ  Ελ. 2, Ελευθεριαδου, Χ. Διαμαντοπουλου.

Για την ομάδα της Ουγγαρίας τα γκολ πέτυχαν: Κίτσελι 3, Τσιγκάνι 1, Σουκς 1, Κιστελέκι 1, Τοτ 1, Μπούικα 1.

Σχετικά άρθρα