Πίτα του βοσκού με το αρνάκι που περίσσεψε

<h4 class="title">Υλικά</h4>
<p><em>Για 4-6 άτομα</em><br /><br /><span style="text-decoration: underline;">Για μείγμα με αρνί</span><br />1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο<br />1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι<br />2 κιλά ψητο αρνί έτοιμο ψιλοκομμένο<br />1/3 φλιτζάνι αλεύρι<br />αλάτι και πιπέρι<br />1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα<br />1/8 κουταλιά του γλυκού κανέλα<br />2 κουταλάκια του γλυκού ψιλοκομμένο φρέσκο δενδρολίβανο<br />3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο<br />1 κουταλιά της σούπας κέτσαπ<br />2 1/2 φλιτζάνια νερό ή ζωμό (χρησιμοποιήστε περισσότερο ή λιγότερο να προσαρμόσετε το πάχος, όπως απαιτείται)<br />2 κούπες ανάμεικτα λαχανικά κατεψυγμένα (καρότα- αρακά)<br /><br /><span style="text-decoration: underline;">Για την επικάλυψη πατάτας</span><br />2 1/2 κιλά πατάτες<br />1 κουταλιά της σούπας βούτυρο<br />αλάτι και πιπέρι<br />πρέζα πιπέρι καγιέν<br />1/4 φλιτζάνι τυρί κρέμα<br />1/4 κιλό τυρί ένταμ τριμμένο<br />1 κρόκο αυγού χτυπημένο με 2 κουταλιές της σούπας γάλα<br /><br /><br /> </p>
<p> </p>
<div> </div>
<p> </p>
<h4 class="title">Εκτέλεση</h4>
<p>Λαχταριστή πίτα του βοσκού μαγειρεμένη με το αρνάκι της προηγούμενης μέρας<br /><span style="text-decoration: underline;">Για μείγμα αρνιού</span><br />Σε μια κατσαρόλα και σε υψηλή θερμοκρασία ρίχνουμε το λάδι, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το ψημένο αρνί.<br /><br />Κατόπιν ρίχνουμε το αλάτι, το πιπέρι, την πάπρικα, το δεντρολίβανο, την κανέλα, την κέτσαπ, το σκόρδο και ανακατεύουμε μέχρι να πάει παντού το μείγμα και τότε ρίχνουμε το νερό ή ζωμό κοτόπουλου. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα για 5  λεπτά.<br />Κατόπιν ρίχνουμε τα κατεψυγμένα λαχανικά (καρότο – αρακά) και ανακατεύουμε να πάει παντού το μείγμα. Στη συνέχεια παίρνουμε το μείγμα του κιμά και το ρίχνουμε σε ένα ταψί ή πυρέξ για φούρνο.<br /><br /><span style="text-decoration: underline;">Για την επικάλυψη πατάτας</span><br />Σε μια κατσαρόλα βράζουμε τις πατάτες με αλάτι και πιπέρι για 25 λεπτά περίπου ή μέχρι να μαλακώσουν. Στη συνέχεια ρίχνουμε  τη 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο, 1 πρέζα πιπέρι καγιέν<br />1/4 φλιτζάνι τυρί κρέμα, 1/4 κιλό τυρί ένταμ τριμμένο και ανακατεύουμε με ένα πιρούνι η με το ειδικό εργαλείο για πουρέ.<br /><br />Ταυτόχρονα σε ένα μπολ ρίχνουμε το 1 κρόκο αυγού χτυπημένο με 2 κουταλιές της σούπας γάλα και ανακατεύουμε γρήγορα, το ρίχνουμε στον πουρέ και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να ενωθούν τα υλικά μας.<br />Στη συνέχεια ρίχνουμε τον πουρέ πάνω από το μείγμα του κιμά και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 25 με 30 λεπτά.</p>
<p> </p>
<p><br class="break" /><br class="break" /></p>
<h4 class="title">Απαιτούμενος χρόνος: 40 λεπτά</h4>

Σχετικά άρθρα