Στοχ: «Επιτυχία η κατάκτηση του Κυπέλλου»

Για τον στόχο της κατάκτησης του Κυπέλλου μίλησε ο Μίροσλαβ Στοχ στην εφημερίδα “Sportday”. Ο Σλοβάκος μέσος του ΠΑΟΚ αναφέρθηκε στον τελικό κόντρα στον Παναθηναϊκό αλλά και στο ενδεχόμενο να παραμείνει στον “Δικέφαλο του Βορρά”.

Οι δηλώσεις του Στοχ:

Τι έχεις κάνει εσύ στα 11 χρόνια που ο ΠΑΟΚ δεν έχει κερδίσει τίτλους;

«Είμαι χαρούμενος που έχω κερδίσει αρκετά… Με την Τσέλσι τίτλο το 2009, μετά πήρα το πρωτάθλημα Ολλανδίας, την πρώτη χρονιά μου στην Τουρκία κατέκτησα το πρωτάθλημα και τις δύο επόμενες το Κύπελλο. Επιθυμώ να συνεχίσω τη συλλογή μου εδώ στον ΠΑΟΚ. Θέλουμε πολύ να φέρουμε το Κύπελλο στη Θεσσαλονίκη».

Τι έχει αλλάξει τον τελευταίο καιρό και παρουσιάζεσαι αναγεννημένος;

«Στο κομμάτι της δικής μου δουλειάς δεν άλλαξε τίποτα. Απλά άλλαξε ο προπονητής κι ο Γιώργος (σ.σ.: Γεωργιάδης) ήξερε κι από πριν την ομάδα… Οταν ανέλαβε πρώτος προπονητής προέβη στις αλλαγές που έπρεπε να κάνει και που χρειαζόμασταν εμείς οι ποδοσφαιριστές. Αυτή είναι η μοναδική διαφορά που παρουσιάστηκε».

Υπάρχει ομοιότητα του σαββατιάτικου τελικού Κυπέλλου με τα ματς πρωταθλήματος εναντίον του Παναθηναϊκού;

«Νομίζω ότι θα είναι ένας διαφορετικός αγώνας. Είναι ένας τελικός κι εμείς δεν θα πρέπει να παρουσιαστούμε όπως στο εκτός έδρας παιχνίδι του πρωταθλήματος. Ο Παναθηναϊκός είναι μια ομάδα, ειδικά τον τελευταίο καιρό, σε καλή κατάσταση. Δε θα είναι εύκολο παιχνίδι για εμάς».

Αν ο ΠΑΟΚ κατακτήσει το Κύπελλο, θα είναι μια επιτυχημένη σεζόν για την ομάδα;

«Νομίζω πως ναι… Ο στόχος που βάλαμε στην αρχή της σεζόν ήταν να κερδίσουμε κάποιο τρόπαιο. Αν καταφέρουμε να πάρουμε το Κύπελλο, μετά από τόσα χρόνια που ο ΠΑΟΚ δεν έχει κερδίσει κάτι, θα αποτελέσει επιτυχία για εμάς. Ομως επειδή βρισκόμαστε πριν τον αγώνα, δεν θα ήθελα να μιλήσω περισσότερο. Αυτά θα τα πούμε μετά το ματς».

Αν ο Ιβάν Σαββίδης σε καλέσει μετά τα πανηγύρια στον Λευκό Πύργο και σου πει ότι «τα βρήκα με τη Φενέρ, παίξε κι άλλα χρόνια στον ΠΑΟΚ», τι θα κάνεις;

«Είναι μια ερώτηση που ακούω συνεχώς κι από τον απλό κόσμο στον δρόμο. Ομως απαντάω πάντα και σε όλους ότι δεν θέλω να μιλήσω τώρα γι’ αυτό. Θέλω να τελειώσει η σεζόν, να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό, να ολοκληρωθεί η χρονιά επιτυχημένα για την ομάδα και μετά στις διακοπές θα έρθει η ώρα να συζητήσουμε τέτοια πράγματα».

Οι Κατσουράνης, Νάτχο και Κλάους θα δουν αυτό το παιχνίδι από την κερκίδα. Αυτές οι απουσίες αποτελούν βαρόμετρο για τον ΠΑΟΚ;

«Σίγουρα θα μας λείψουν, όμως έχουμε πολλούς παίκτες στην ομάδα μας. Εχουμε ένα γεμάτο ρόστερ, στο οποίο κάθε ποδοσφαιριστής μπορεί να καλύψει επάξια το κενό που έχει δημιουργηθεί».

Σχετικά άρθρα