Απόφαση ποδοσφαιρικής λογικής

Η οριστικοποίηση της παραμονής του Μίτσελ στον Ολυμπιακό για την επόμενη αγωνιστική περίοδο αποτελεί πρωτίστως δικαίωση της ποδοσφαιρικής λογικής.

Έχοντας πίσω του μια σεζόν σοβαρής δουλειάς και επιτυχημένων αποτελεσμάτων, ασχέτως με τις ενστάσεις που μπορεί να έχει ο καθένας σχετικά με επιλογές του ή τον τρόπο διαχείρισης της ομάδας στις τρεις διοργανώσεις που διεκδίκησε τίτλους και διάκριση, ο Μίτσελ κέρδισε με το σπαθί του την εμπιστοσύνη της διοίκησης και της εξέδρας του Ολυμπιακού.

Στις αρχές της περασμένης περιόδου υπήρξαν στιγμές που ουδείς περίμενε ότι η «ανθεκτικότητα» του Μίτσελ στον πάγκο του Ολυμπιακού θα διαρκούσε για πολύ, ωστόσο έπαιξαν ρόλο στις εξελίξεις τόσο η υπομονή του Βαγγέλη Μαρινάκη, όσο και η επιμονή του Ισπανού σε ένα μοτίβο δουλειάς που ο ίδιος θεωρούσε σωστό και ότι θα δικαίωνε τον ίδιο και την ομάδα. Προφανώς και τα αποτελέσματα, με την πορεία και την απόδοση του Ολυμπιακού στον όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά και το σερί νικών με πολλά γκολ στο πρωτάθλημα.

Στηρίζοντας την επιλογή Μίτσελ, όπως είχε κάνει και με τον Βαλβέρδε, ο πρόεδρος του Ολυμπιακού δείχνει ότι έχει ένα μεγάλο διοικητικό προσόν, απαραίτητο στο σύγχρονο (και πολλές φορές θεωρούμενο ως…περιττό στο ελληνικό) ποδόσφαιρο: το σεβασμό στη δουλειά του προπονητή της ομάδας και την παραχώρηση απόλυτων δικαιωμάτων στο αφεντικό του ποδοσφαιρικού τμήματος.

Κάθε ομάδα που εκμεταλλεύεται τη «χημεία» της συνεργασίας της με έναν προπονητή και τον κρατάει για μεγάλο χρονικό διάστημα βγαίνει συνήθως κερδισμένη. Αυτό λέει η λογική του ποδοσφαίρου, την οποία ο Ολυμπιακός τίμησε με την απόφαση να αφήσει τα «κλειδιά» της ομάδας στον Μίτσελ για τρίτη στη σειρά σεζόν…

Σχετικά άρθρα