Αυτές οι τροφές ρίχνουν το ουρικό οξύ!

<div>Η ουρική αρθρίτιδα ή αλλιώς και ποδάγρα, <span style="color: #272727;">εμφανίζεται συχνά στους άνδρες σε αναλογία 5:1, ενώ τα “ ύματα" της αυξάνονται όταν οι άνδρες διανύουν την πέμπτη δεκαετία της ζωής τους. </span>Στη χώρα μας το 4,7% αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα που σχετίζονται με τη νόσο με συνέπεια να υποβαθμίζεται σημαντικά η ποιότητα ζωής τους. Η ποδάγρα είναι αρκετά επώδυνη και συνδέεται από κινητικά προβλήματα. Δημιουργείται ή από αυξημένη πρόσληψη τροφών, υψηλής περιεκτικότητας σε πουρίνες, ή από ελαττωμένη απέκκριση των πουρινών αυτών από τον οργανισμό.</div>
<div><span><span><br /></span></span></div>
<div><span><span>Είναι προφανές ότι για ακόμη μία φορά η διατροφή παίζει σημαντικό ρόλο στην δημιουργία μιας νόσου.<br />Σημαντικό είναι λοιπόν να ελέγχουμε και να προσαρμόζουμε την διατροφή μας στις ανάγκες του οργανισμού, σκεπτόμενοι πάντα ότι η υπερκατανάλωση ορισμένων τροφών μπορεί να αποδεχτεί βλαβερή για τον οργανισμό μας.<br /><br /></span></span></div>
<div><span><span><strong>Τροφές που απαγορεύονται σε άτομα με υψηλό ουρικό οξύ:<br /></strong>Εντόσθια ( συκώτι, νεφρά), σάλτσες και ζωμός κρέατος, σαρδέλες, μύδια , αυγοτάραχο, αντζούγιες, Κυνήγι, αμύγδαλα, ζύμη.<br /><br /></span></span></div>
<div><span><span><strong>Τροφές που επιτρέπονται με μέτρο σε άτομα με υψηλό ουρικό οξύ:</strong></span></span></div>
<div><span>Κρέας, γαλοπούλα, ψάρια, κοτόπουλο, φασόλια, ντομάτα, σπανάκι, αρακάς μανιτάρια</span><span><span><strong><br /></strong></span></span></div>
<div><span><span><strong><br /></strong></span></span></div>
<div><span><span><strong>Τροφές που επιτρέπονται σε άτομα με υψηλό ουρικό οξύ:<br /></strong>Γάλα, γιαούρτι, λάδι, τσάι ,τυρί, ψωμί, ζυμαρικά, ρύζι, καλαμπόκι, μέλι, ξηροί καρποί, χόρτα, φρούτα .<br /><br /></span></span></div>
<div><span><span>Για την πρόληψη μελλοντικών προσβολών οξείας ουρικής αρθρίτιδας θα πρέπει :<br /><br /></span></span></div>
<div><span><span>• Αποφυγή τροφών με μεγάλη περιεκτικότητα σε πουρίνες, όπως π.χ. εντόσθια, ζωμός κρέατος, μύδια, στρείδια, αυγοτάραχο, σαρδέλες, ρέγγα κ.ά.<br />• Απώλεια βάρους.<br />• Αποφυγή οινοπνευματωδών ποτών.<br />• Λήψη επαρκούς ποσότητας υγρών σε καθημερινή βάση.<br />• Αποφυγή επαναλαμβανόμενων μικροτραυματισμών κατά τη διάρκεια ασκήσεων ή επαγγελματικών δραστηριοτήτων.</span></span></div>

Σχετικά άρθρα