Το χέρι του Πίγκραμ σώζει τον Ηλυσιακό!

Το κρύο αίμα του Κόρντεϊ Πίγκραμ κράτησε ζωντανό τον Ηλυσιακό στην μάχη της παραμονής, μιας και οι τρεις βολές του Αμερικανού χάρισαν τη νίκη στην ομάδα του Κουστένη με 78-77 απέναντι στον ΠΑΟΚ και η ομάδα των Ιλισίων συνεχίζει να έχει σφυγμό στην μάχη της παραμονής! 
Ο Ηλυσιακός απέναντι στον ΠΑΟΚ ήταν έτοιμος να δώσει μια από τις πιο μεγάλες του μάχες για την παραμονή του και εκτός από δική του νίκη, ήθελε και νίκη του ΚΑΟΔ κόντρα στον Πανελευσινιακό. Ο “δικέφαλος” μπήκε πιο δυναμικά στο παρκέ και προηγήθηκε με 3-5, αλλά μετά από δύο λεπτά το σκορ ανάμεσα στις δύο ομάδες ήταν ισόπαλο με 7-7. Ο Ηλυσιακός όμως έτρεξε ένα μικρό σερί 5-0 και πήρε προβάδισμα με 12-7, για να έρθει αμέσως η απάντηση από τους παίκτες του Σούλη Μαρκόπουλου και το δικό τους σερί με 7-0 και το προσπέρασμα με 12-14 στο έβδομο λεπτό. Από εκεί και πέρα Ηλυσιακός και ΠΑΟΚ συμβάδιζαν στο σκορ, με τους γηπεδούχους να κλείνουν το πρώτο δεκάλεπτο με προβάδισμα 22-19, έπειτα από δύο βολές του Βαβάτσικου.
Γιάννης Βαβάτσικος και Σάββας Τζουγκαράκης ηγήθηκαν του επιθετικού ξεσπάσματος που είχε ο Ηλυσιακός στις αρχές του δεύτερου δεκάλεπτου και που είχε σαν αποτέλεσμα το +9 για τους γηπεδούχους και το 28-19 του 14ο λεπτού. Ο ΠΑΟΚ μετά από αρκέτα λεπτά επιθετικής αδράνειας, χάρη στην εξαιρετική άμυνα των γηπεδούχων, πέτυχε το πρώτο του καλάθι με τον Μαργαρίτη για το 28-21, αλλά ο Ηλυσιακός είχε πάρει φόρα και στα μισά της περιόδου είχε ανεβάσει την διαφορά του πάνω από τους 10 πόντους και το 32-21! Η διαφορά ανέβηκε ακόμη και στους 13 πόντους και το 36-23, με την άμυνα του Ηλυσιακού να τσακίζει όλα τα επιθετικά ατού των φιλοξενούμενων και το μομέντουμ να ανήκει καθαρά στους παίκτες του Τζίμη Κουστένη. Ο ΠΑΟΚ κατάφερε να ρίξει την διαφορά κάτω από τους δέκα και το 38-30, αλλά ο Ηλυσιακός ήταν αποφασισμένος να φτάσει στην νίκη. Η ομάδα των Ιλισίων είχε επιμέρους σκορ περιόδου 25-15 και μετά από 20 αγωνιστικά λεπτά ήταν μπροστά με 47-34.
Δύο λεπτά πέρασαν στην τρίτη περίοδο, δίχως καμία αλλαγή στο σκορ, για να έρθουν τα δύο σερί τρίποντα του Ντι Τζέι Κούπερ για τον ΠΑΟΚ και το 47-40. Ο Ηλυσιακός απάντησε με ένα μικρότερο σερί (4-0) για το 51-40 στα μισά περίπου του δεκαλέπτου. Αλλά ο “δικέφαλος”, εκμεταλλευόμενος το επιθετικό μπλακ άουτ των παικτών του Κουστένη, έτρεξε ένα εντυπωσιακό σερί 11-0 και ισοφάρισε σε 51-51!! Ο Ηλυσιακός δεν έχασε πάντως το προβάδισμά του, μιας και το τέλος της τρίτης περιόδου τον βρήκε να είναι μπροστά με 55-53.
O Hλυσιακός έμοιαζε να ελέγχει το ματς και στο 31ο λεπτό ήταν μπροστά με 61-53, αλλά από εκεί και πέρα οι παίκτες του ΠΑΟΚ έβαλαν το πόδι τους στο γκάζι και με κάρφωμα του Μιχάλη Τσαϊρέλη περασαν μπροστά με 64-66 στο 36ο λεπτό. Ο ΠΑΟΚ πήρε ένα προβάδισμα των τεσσαρων πόντων με 69-73, αλλά ο Ηλυσιακός φώναξε παρών και ισοφάρισε σε 74-74!! Ακολούθησε ένα καλάθι του Μπόγρη για το 74-76 και μία βολή του Τσόχλα για το 75-77, αλλά ο Κόρντεϊ Πίγκραμ κέρδισε φάουλ πάνω στο τρίποντο από τον Πέιν και ήταν απόλυτα ψύχραιμος χαρίζοντας τη νίκη στον Ηλυσιακό με 78-77, μιας και η τελευταία προσπάθεια του Κούπερ βρήκε σίδερο!!

Σχετικά άρθρα