Επικυρώθηκε η βαθμολογία στη Football League

Πραγματοποιήθηκε σήμερα το Δ.Σ. της Football League, με την διοργανώτρια να επικυρώνει την βαθμολογία και για τις τελευταίες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα.

Από κει και πέρα, αναφορικά με την εισήγηση της Ε.Ε.Α. για αποκλεισμό Γλυφάδας και Αστέρα Μαγούλας δεν υπήρξε επίσημη απόφαση, αφού και οι δύο ομάδες έχουν υποβιβαστεί βαθμολογικά. Ωστόσο το θέμα του Αστέρα θα πάει στην ΕΠΟ, η οποία και θα επικυρώσει την απόφαση και αυτό γιατί ανέβηκε στη Football League ως ΤΑΠ.

Έτσι η πρόταση που θα κατατεθεί στην ΕΠΟ για έγκριση είναι να συμμετάσχουν του χρόνου 28 ομάδες, 14 σε κάθε όμιλο, να ανεβαίνουν οι δύο πρώτοι και πάλι μέσα από τα play off και να υποβιβάζονται οι 7 τελευταίοι από κάθε όμιλο. Έτσι θεωρούν ότι δε θα παρατηρηθεί το φαινόμενο να λήγει τόσο νωρίς το πρωτάθλημα αλλά και από τη σεζόν 2015-16 να μείνουν 20 ομάδες στη δεύτερη την τάξει διοργάνωση.

Πάντως υπήρξαν αντιδράσεις για τον αριθμό των ομάδων που θα υποβιβάζονται και κυρίως από τον πρόεδρο της Παναχαϊκής, Αλέξη Κούγια, ο οποίος εξέφρασε τις ενστάσεις του για την προκήρυξη του νέου πρωταθλήματος με την πλειοψηφία των παρευρισκομένων να συμφωνεί με την άποψή του.

Αυτό που προτάθηκε είναι οι ομάδες να καταθέσουν τις απόψεις τους για το νέο πρωτάθλημα και να σταλεί έγγραφο στην ΕΠΟ για να υπάρξει αναπροσαρμογή του αρχικού πλάνου, είτε με το να μην υποβιβαστούν ομάδες από τη σεζόν που ολοκληρώθηκε, είτε να μικρύνει ο αριθμός των ομάδων που θα πέσουν του χρόνου.

Σχετικά άρθρα