«Να ζήσουμε στιγμές του 2001»

Στην Αθήνα το 2001, ο Παντελής Κωνσταντινίδης, ως παίκτης του ΠΑΟΚ είχε πανηγυρίσει την κατάκτηση του κυπέλλου μαζί με τον σημερινό προπονητή του Δικεφάλου, Γιώργο Γεωργιάδη. Ο τεχνικός διευθυντής του ΠΑΟΚ, ο Κωνσταντινίδης έκανε ενδιαφέρουσες δηλώσεις στους εκπροσώπους του τύπου για τον τελικό του ΟΑΚΑ.

Αρχικά τόνισε: 

«Θέλω να ευχαριστήσω τα παιδιά, που μας δίνουν τη χαρά και το δικαίωμα να ξαναζήσουμε όμορφες στιγμές του παρελθόντος. Γιατί, πραγματικά, αυτό που μένει σε έναν ποδοσφαιριστή στο τέλος της καριέρας του είναι αυτά τα σπουδαία παιχνίδια και οι κατακτήσεις των τίτλων. Προσωπικά, δεν θα ξεχάσω ποτέ τα όσα έζησα στον τελικό του 2001. Μένει, βέβαια, να κάνουμε το πιο αποφασιστικό βήμα, αφού αν στο τέλος δεν τα καταφέρουμε, θα μας μείνει μια μεγάλη πικρία. Ελπίζω ότι οι παίκτες θα μας οδηγήσουν στην κατάκτηση του κυπέλλου και θα ξαναζήσουμε στιγμές του 2001».

Σε πολύ κόσμο υπάρχει η αίσθηση ότι από τη στιγμή που ο ΠΑΟΚ απέκλεισε τον Ολυμπιακό, έχει αγκαλιάσει το κύπελλο. Υπάρχει αυτός ο κίνδυνος εφησυχασμού μέσα στα αποδυτήρια;

«Σε καμία περίπτωση, γιατί απλά δεν αισθάνεται κανείς μ’ αυτόν τον τρόπο στο εσωτερικό της ομάδας. Η φύση των δύο ημιτελικών αγώνων με τον Ολυμπιακό είναι τελείως διαφορετική απ’ αυτήν του τελικού με τον Παναθηναϊκό».

Ποιο μήνυμα θα έστελνες στον κόσμο του ΠΑΟΚ, που θα βρεθεί στις εξέδρες του Ολυμπιακού σταδίου;

«Να απολαύσει το παιχνίδι και σε καμία περίπτωση να μη γίνει η παραμικρή φασαρία. Ξέρουμε πόσο πολύ θέλουν το κύπελλο, όπως κι αυτοί ξέρουν πόσο πολύ το θέλουμε κι εμείς στο εσωτερικό τής ομάδας. Ας μην ξεχνάμε, όμως, ότι το ποδόσφαιρο είναι μία από τις απολαύσεις της ζωής και, λίγες ημέρες έπειτα από κάθε παιχνίδι, να έχεις να θυμάσαι απ’ αυτό μόνο ευχάριστα πράγματα και τίποτα δυσάρεστο».

Σε διάστημα σχεδόν είκοσι ημερών κρίνεται για τον ΠΑΟΚ ολόκληρη η σεζόν. Βρίσκεται αυτήν την εποχή η ομάδα στην καλύτερη δυνατή κατάσταση;

«Νομίζω πως ναι. Η ομάδα βρίσκεται σε ένα αρκετά καλό επίπεδο και είναι σε θέση να κατακτήσει και το κύπελλο και την πρωτιά στα πλέι οφ».

Σε προβληματίζει το γεγονός ότι μακριά από την Τούμπα ο ΠΑΟΚ δεν δείχνει καλό πρόσωπο;

«Ο τελικός του ΟΑΚΑ είναι ένα διαφορετικό ματς, για τον απλό λόγο ότι κανείς δεν είναι γηπεδούχος. Ναι μεν ο Παναθηναϊκός έχει έδρα την Αθήνα, αλλά δεν μπορείς να πεις ότι εμείς θα είμαστε εκτός έδρας. Αρκεί να σκεφτούμε πόσες χιλιάδες κόσμου του ΠΑΟΚ θα βρίσκονται στις εξέδρες του γηπέδου».

Σχετικά άρθρα