Καημός του Ζεσούς ο Ολυμπιακός!

Λίγη ώρα μετά τη μεγάλη νίκη της Μπενφίκα επί της Γιουβέντους στον πρώτο ημιτελικό του Europa League, ο Ζόρζε Ζεσούς στάθηκε για άλλη μια φορά φέτος υπερήφανος και δικαιωμένος ενώπιον των ΜΜΕ στο Ντα Λούζ.

Ο προπονητής της Μπενφίκα ρωτήθηκε μεταξύ άλλων για το αν αισθάνεται σίγουρος ότι η ομάδα του θα καταφέρει να σκοράρει και στη ρεβάνς του Τορίνο, όπως κάνει μονίμως στα φετινά εκτός έδρας παιχνίδια της σε όλες τις διοργανώσεις.

Κι ο Ζεσούς δεν έκρυψε πάλι τον καημό του για τον αποκλεισμό από τον Ολυμπιακό: «Κατά 99% μπορούμε να βάζουμε γκολ σε κάθε έδρα. Μόνο στην Αθήνα δεν το κατορθώσαμε…»

Η πορεία της Μπενφίκα στη φετινή σεζόν κάνει ακόμα πιο σημαντική την επιτυχία του Ολυμπιακού να τη βγάλει έξω από το Τσάμπιονς Λιγκ, στον όμιλο του περασμένου φθινοπώρου.

Οι Λουζιτανοί έχουν χάσει ελάχιστες φορές από το ξεκίνημα της φετινής περιόδου και η πιο οδυνηρή ήττα τους ήταν στο Καραϊσκάκη, με το γκολ του Μανωλά και τις επεμβάσεις του Ρομπέρτο.

Το πρωτάθλημα στην Πορτογαλία είναι δικό τους, την Πόρτο την πέταξαν έξω από το Κύπελλο πριν από μερικές ημέρες και τώρα έκαναν το μεγάλο βήμα για τον τελικό του Europa League, με το χτεσινό 2-1 επί της Γιουβέντους.

Το ότι ο Ολυμπιακός «πέταξε έξω» από το Τσάμπιονς Λιγκ αυτή την εξαιρετική ομάδα είναι το μεγαλύτερο παράσημο της πρόσφατης ευρωπαϊκής παρουσίας του. Πιο φανταχτερό κι από τη νίκη στο Φάληρο κόντρα στη Γιουνάιτεντ. Η ξέφρενη πορεία της Μπενφίκα σε σχέση με τη μίζερη εικόνα της Μάντσεστερ, κάνει σαφή τη διάκριση ανάμεσα στις φετινές… διακρίσεις του πρωταθλητή Ελλάδας.

Κι ακόμα μεγαλύτερο τον καημό του σπουδαίου Πορτογάλου τεχνικού, ο οποίος την εποχή των αγώνων με τον Ολυμπιακό ήταν στο στόχαστρο των «ειδικών» στην πατρίδα του. Που πλέον έχουν καταπιεί τη γλώσσα τους…

Σχετικά άρθρα