Κρέμα σοκολάτας με ελαιόλαδο και παστέλι καρύδι-κανέλα απο τον Ανδρέα Λαγό

<ul id="IngredientsList">
<li class="IngredientsText">45 ml. ελαιόλαδο</li>
<li class="IngredientsText">1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο</li>
<li class="IngredientsText">2 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες</li>
<li class="IngredientsText">2 κ.γ. κάρδαμο</li>
<li class="IngredientsText">1 κ.γ. κουρκουμά</li>
<li class="IngredientsText">300 γρ. ρύζι για πιλάφι</li>
<li class="IngredientsText">Αλάτι κατά βούληση</li>
<li class="IngredientsText">Φρεσκοτριμμένο πιπέρι κατά βούληση</li>
<li class="IngredientsText">900 ml ζωμό λαχανικών</li>
<li class="IngredientsText">6 κ.σ. αποξηραμένα βερίκοκα ψιλοκομμένα</li>
<li class="IngredientsText">4 κ.σ. φιστίκια Αιγίνης χοντροκομμένα</li>
<li class="IngredientsText">1 ρόδι μόνο τους σπόρους</li>
</ul>
<p class="IngredientsTitle">Χρόνος Προετοιμασίας</p>
<p class="IngredientsText">35'</p>
<p class="IngredientsTitle">Βαθμός Δυσκολίας</p>
<p class="IngredientsText">Εύκολη</p>
<p class="IngredientsTitle">Αριθμός ατόμων</p>
<p class="IngredientsText">6 άτομα</p>
<p class="IngredientsText"> </p>
<p>Για τη μους σοκολάτας:</p>
<p>Βάζουμε σε ένα μεταλλικό μπολ τα αυγά και το γάλα. Βάζουμε το μπόλ σε μπεν μαρί, και ανακατεύουμε συνεχώς για 5-6 λεπτά περίπου, μέχρι να πάρουν θερμοκρασία και να παστεριωθούν τα αυγά. Βγάζουμε το μπολ από τη φωτιά και το κρατάμε στην άκρη.</p>
<p>Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί και στη συνέχεια μόλις την κατεβάσουμε από τη φωτιά προσθέτουμε τον καφέ, το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε πολύ καλά. Κρατάμε το μείγμα στην άκρη.</p>
<p>Βάζουμε το μείγμα απο  γάλα και αυγά στον κάδο του μίξερ, προσθέτουμε το μέλι, τη βανίλια και χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα για λίγα λεπτά, μέχρι να φουσκώσουν ελαφρώς .</p>
<p>Στη συνέχεια ρίχνουμε σιγά-σιγά το μείγμα της σοκολάτας και συνεχίζουμε να χτυπάμε για λίγα λεπτά, μέχρι να ενωθούν τα υλικά και να γίνουν μια ομοιόμορφη κρέμα σοκολάτας.</p>
<p>Μοιράζουμε τη μους σε 6 μπολ και τα βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες τουλάχιστον.</p>
<p>Για το παστέλι:</p>
<p>Βάζουμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά και τα ανακατεύουμε πολύ καλά.</p>
<p>Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα ταψί με λαδόκολλα και το στρώνουμε ομοιόμορφα.</p>
<p>Ψήνουμε στους 150 βαθμούς C για 20-25 λεπτά περίπου, μέχρι να στεγνώσουν τα υλικά και να γίνουν τραγανά.</p>
<p>Βγάζουμε το παστέλι από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.</p>
<p>Συναρμολόγηση:</p>
<p>Μόλις βγάλουμε τις μους από το ψυγείο, τις πασπαλίζουμε με το παστέλι και σερβίρουμε.</p>
<p> </p>
<p>Πηγή: <a href="http://www.cookbox.gr">www.cookbox.gr</a> </p>

Σχετικά άρθρα