«Ό,τι και να γίνει στον τελικό, ο ΠΑΟΚ θα εξελιχθεί»

Η προσμονή του ΠΑΟΚ για την κατάκτηση του τροπαίου «ζωγραφίστηκε» μέσα από τα λόγια του Γιώργου Γεωργιάδη στη συνέντευξη Τύπου. Ο προπονητής του Δικεφάλου επεσήμανε ότι η ομάδα του έχει όλα τα φόντα για να σηκώσει την κούπα, αναφέρθηκε αρκετές φορές στον παράγοντα τύχη ενώ δεν παρέλειψε να κάνει και χιούμορ αναφερόμενος στη σιγουριά του ότι εάν έπαιζε στον τελικό, θα σκόραρε!

«Μου κάνει μεγάλη εντύπωση που αυτές οι δύο ομάδες αναμετρώνται σε τελικό μετά από 37 χρόνια. Από μόνο του αυτό κάνει ιστορικό το παιχνίδι και μεγάλης σημασίας. Για μένα είναι χαρά να είμαι προπονητής του ΠΑΟΚ. Έχουμε ικανότητα, αξία και ελπίζω να έχουμε την τύχη μαζί μας για να κατακτήσουμε το τρόπαιο», είπε στον πρόλογό του ο Γεωργιάδης.

Ακολούθησαν ερωτήσεις

– Πόσο μακριά φαντάζει το τρόπαιο;

«Το παιχνίδι ξεκινάει στις 8 και τελειώνει στις 10 οπότε δεν είναι τόσο μακριά. Ελπίζω να είμαστε αυτοί που θα το πάρουμε μαζί μας».

Ο Αναστασίου είπε ότι προτιμούσε να παίξουν οι τρεις αποντες σας. Επιφυλάσσετε εκπλήξεις;

«Εκπλήξεις δεν νομίζω ότι μπορούν να γίνουν. Είμαστε κοντά στο τέλος της σεζόν. Και εγώ θα ήθελα να παίζουν, λυπάμαι αλλά θα επικεντρωθώ σε όσους έχουμε. Έχουμε ικανό και μεγάλο ρόστερ».

– Γιατί δεν υπάρχει καθόλου αναφορά σε αυτή τη συνέντευξη Τύπου για διαιτησία;

«Δεν ανησυχώ καθόλου για τη διαιτησία αύριο. Τους εύχομαι θάρρος, να έχουν μια άξια διαιτησία και να αντεπεξέλθουν στις δυσκολίες. Ίσως να μην έχει ακουστεί γιατί μάλλον και ο συνάδελφος του Παναθηναϊκού δεν ανησυχεί για τη διαιτησία».

– Έχεις ολοκληρώσει πρόσφατα τη θητεία σου ως ποδοσφαιριστής. Εκτιμάς ότι θα κριθεί στην τακτική, στη θέληση, στην ποιότητα;

«Όλα παίζουν το ρόλο τους. Η τύχη, οι επιθετικοί και οι αμυντικοί. Κρίνονται στις λεπτομέρειες. Ελπίζω να είμαστε έτσι όπως πρέπει».

– Ο ΠΑΟΚ έχει χρόνια να πάρει τίτλο. Αυτό βαραίνει τα πόδια;

«Είμαστε μια μεγάλη ομάδα που στερείται τίτλους. Τα τελευταία δύο χρόνια έχουμε έναν ισχυρό ιδιοκτήτη και πρέπει να συμφωνήσουμε ότι πρέπει το αυριανό παιχνίδι να είναι η αρχή ώστε και αυτός ο άνθρωπος να αισθανθεί τη χαρά για να συνεχίσει να δυναμώνει την ομάδα».

Πώς έχετε βιώσει σαν προπονητής τις τελευταίες ημέρες;

«Έχω την ίδια λαχτάρα και τον ίδιο ενθουσιασμό από εκείνον που είχα ως ποδοσφαιριστής. Είχα παίξει σε επτά τελικούς. Τυχαίνει να ήταν με τις δύο φανέλες των ομάδων που θα αγωνιστούν αύριο και να είχα κατακτήσει τους πέντε από τους επτά. Οπότε οι πιθανότητες είναι να το κατακτήσω πάλι. Εάν ήμουν ποδοσφαιριστής μάλλον θα πετύχαινα γκολ αλλά δυστυχώς Δημήτρη (σ.σ. είπε γυρίζοντας χαμογελώντας προς τον Σαλπιγγίδη που κάθονταν δίπλα του) δεν μπορώ να αγωνιστώ. Το πιο σημαντικό κομμάτι είναι οι ποδοσφαιριστές. Τους πιστεύω και είμαι σίγουρος ότι θα το κάνουν».

Σας φοβίζει η πιθανότητα επεισοδίων;

«Δεν αισθάνομαι όμορφα. Κάθε τελικός σε όλη την Ευρώπη είναι μια μεγάλη γιορτή αλλά εδώ μεγάλωσα, γνωρίζω τι γίνεται οπότε όλα αυτά μου είναι γνωστά και δεν μου δημιουργούν καμία έκπληξη. Ας ελπίσουμε σήμερα και αύριο να μην γίνει τίποτα».

Πόσο μπορεί να πάει τον ΠΑΟΚ μπροστά ή πίσω στη συνέχεια το αποτέλεσμα του τελικού;

«Ό,τι και να γίνει αύριο η ομάδα θα εξελιχθεί τα επόμενα χρόνια. Το δικό μου το μέλλον δεν έχει σημασία».

Επιλέγετε κατάκτηση Κυπέλλου ή ομίλους Τσάμπιονς Λιγκ;

«Ένα τρόπαιο είναι πολύ σημαντικό. Αυτό που βλέπω μπροστά μου είναι το αυριανό παιχνίδι. Στερούμαστε τίτλους και θα θέλαμε να έχουμε περισσότερους τίτλους».

– Θα παίξατε πιο σφιχτή άμυνα ή επίθεση;

«Στο μυαλό μας είναι πώς θα κερδίσουμε. Δεν έχει σημασία πώς θα κερδίσουμε. Υπάρχουν πολλά ερωτηματικά που γεννιούνται κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού. Με τον Ολυμπιακό και στα δύο παιχνίδια χρειάστηκε να παίξουμε άμυνα και το κάναμε εξαιρετικά».

– Έχετε αποφασίσει για την ενδεκάδα;

«Κατά κύριο λόγο έχω αποφασίσει. Υπάρχουν ένα – δύο ερωτηματικά ακόμα».

– Τι εισπράττετε από τα αποδυτήρια;

«Βλέπω το πάθος που έχουν και τη δίψα για την κατάκτηση του Κυπέλλου. Το βλέπω κάθε μέρα».

Ο Γεωργιάδης έκλεισε τη συνέντευξη Τύπου με μια τοποθέτηση που αφορούσε τον Νίκο Νταμπίζα: «Πραγματικά χαίρομαι για την πορεία του Παναθηναϊκού και ιδιαίτερα για τον φίλο μου τον Νίκο. Είναι από τους 3-4 σημαντικούς ανθρώπους που έχω γνωρίσει στο ποδόσφαιρο. Αφού τα κατάφερε και εκεί όπου υπήρχαν στην αρχή πολλά ερωτήματα είναι άξιος και μπράβο του. Χαίρομαι ιδιαίτερα γι΄αυτόν».


Σχετικά άρθρα