Βονόρτας: «Θα κατακτήσουμε το κύπελλο»

Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού και νυν βοηθός του Γιάννη Αναστασίου, Γιάννης Βονόρτας, ανέλυσε όλα τα αγωνιστικά δεδομένα, ενόψει του σημερινού τελικού με τον ΠΑΟΚ, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην θέληση των «πράσινων», για κατάκτηση του τροπαίου.
Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στη NOVA:
Γνωρίζετε πολύ καλά και την ψυχολογία του ποδοσφαιριστή πριν από σπουδαία παιχνίδια, αλλά και την αγωνία του προπονητή. Πως βίωσαν οι παίκτες του Παναθηναϊκού αυτές τις ημέρες που προηγήθηκαν του τελικού Κυπέλλου;
Θέλω να ευχηθώ χρόνια πολλά σε όλους. Είναι μια πολύ σπουδαία στιγμή για τους ποδοσφαιριστές, τους προπονητές και για όλους. Ένας πολύ σπουδαίος αγώνας και όλοι περιμένουν πως και πως να έρθει αυτό το παιχνίδι. Το τρόπαιο είναι πολύ σημαντικό και όλοι περιμένουν με προσμονή για να το κατακτήσουν.
Είναι επιβράβευση γι” αυτή τη νεανική ομάδα και το τεχνικό τιμ που έχει δουλέψει πολύ, η παρουσία στον τελικό;
Φυσικά και είναι μεγάλη επιβράβευση για τους κόπους και τις προσπάθειες και όλα αυτά που έχουμε πετύχει είναι αντίθετα απ” ότι πίστευαν οι περισσότεροι στην αρχή της σεζόν.
Ο ΠΑΟΚ έχει αρκετούς έμπειρους παίκτες, ενώ ο Παναθηναϊκός στηρίζει κυρίως στο νεανικό στοιχείο. Που γέρνει η ζυγαριά;
Έχουμε κι εμείς την εμπειρία μας. Έχουμε ασφαλώς πάθος και νεανική φρεσκάδα, αλλά έχουμε και εμπειρία. Δεν υστερούμε σε αυτό. Αυτό που ξέρω είναι ότι το θέλουμε πολύ το Κύπελλο, έχουμε τη δυνατότητα και τα φόντα για να το κατακτήσουμε και πιστεύω ότι θα το πάρουμε.
Έχετε μεγάλη εμπειρία από σημαντικά ματς. Που μπορεί να κριθεί αυτός ο τελικός;
Οπωσδήποτε χρειάζεται η προσωπικότητα και θα παίξει καθοριστικό ρόλο. Γερά νεύρα και υπομονή στο παιχνίδι.
Εικοσιοκτώ τελικοί Κυπέλλου για τον Παναθηναϊκό και δεκαεπτά τρόπαια. Υπάρχει κάποιος τελικός που είναι «κολλημένος» στο μυαλό;
Φυσικά και θυμάμαι από τα χρόνια που συμμετείχα στην ομάδα. Νομίζω συγκλονιστικός ήταν ο τελικός με τον Ολυμπιακό (1988), με τα πέναλτι, τις ανατροπές στο σκορ και την ένταση που υπήρχε, η οποία οφειλόταν στη δυναμική των δύο ομάδων, καθώς έπαιζαν δύο μεγάλοι αντίπαλοι. Βέβαια υπήρχε και το άλλο. Υπήρχε πάρα πολύ κόσμος στο γήπεδο και από τις δύο ομάδες, η ατμόσφαιρα ήταν πολύ έντονη, φανατισμένη, αλλά μέχρι εκεί.
Φοβάστε κάτι σε αυτόν τον τελικό;
Δεν έχουμε κανένα φόβο, γιατί δεν έχουμε τέτοια προηγούμενα με τον ΠΑΟΚ. Αλλά οπωσδήποτε θα πρέπει να προσέξουμε, ο κόσμος και από τις δύο πλευρές να προσέξει και να μην παρασυρθεί, γιατί είναι γιορτή του ποδοσφαίρου και θα πρέπει να γίνει ένα καλό παιχνίδι. Να μείνει στο μυαλό όλων και να συνεχίσουμε την ποδοσφαιρική μας ζωή έτσι.
Σε έναν τελικό, παίζει ρόλο και η φανέλα;
Οπωσδήποτε. Είναι δύο μεγάλες ομάδες.
Τα προγνωστικά σας για τον τελικό;
Το θέλουμε και πιστεύω ότι θα κατακτήσουμε το τρόπαιο.

Σχετικά άρθρα