Ύμνοι Μίτσελ για Κάμπελ

Την επιθυμία του να παραμείνει ο Τζόελ Κάμπελ στον Ολυμπιακό εξέφρασε ο Μίτσελ σε συνέντευξη που παραχώρησε στην aldia.

Μιλώντας στους Κοσταρικανούς, ο Μίτσελ τόνισε την πρόοδο που σημείωσε ο Κάμπελ στον Ολυμπιακό και την συνεισφορά του τόσο στις επιτυχίες της ομάδας όσο και στο κλίμα επαγγελματισμού που υπάρχει στον ελληνικό σύλλογο. 

«Είχε υποδειγματική συμπεριφορά και, όχι μόνο μας βοήθησε, αλλά πραγματοποίησε και σπουδαία πρόοδο. Νομίζω πως εδώ θα μπορούσε να ανεβάσει κι άλλο το επίπεδο του.

Τώρα πρέπει να πάει ένα βήμα πιο μακριά. Αυτό το βήμα δεν σημαίνει απαραίτητα ένα μεγάλο κλαμπ, αλλά θα πρέπει να είναι μια ομάδα που θα παίζει με συνέπεια και σε τακτική βάση. Να είσαι σε καλή κατάσταση με μεγαλύτερη σταθερότητα. Νομίζω πως μπορεί να φτάσει στο ενδιάμεσο, μεταξύ του Ολυμπιακού και ενός ακόμη μεγαλύτερου συλλόγου, για να δούμε αν θα έχει την ανάλογη συνέπεια.

Δίχως αμφιβολία θα ήθελα να μείνει, αλλά ουδείς έχει μόνο επαγγελματικές σχέσεις αλλά και προσωπικές. Βλέπω τους παίκτες μου να σαν να ήταν τα παιδιά μου. Έχω ένα γιο στην ηλικία του Τζόελ και παρόλο που ο Τζόελ πραγματοποίησε μια σπουδαία σεζόν, θα ήθελα να τον δω να προοδεύει. Ο Κάμπελ είναι ένας παίκτης για ακόμη πιο ψηλά, να αποδείξει περισσότερα και αυτό θέλω να το εκλάβω.

Έπαιξε μαζί μας στο υψηλότερο επίπεδο στο πρωτάθλημα και στο Champions League, αλλά όταν λέω πως πρέπει να δώσει κάτι παραπάνω εννοώ από πλευράς αγωνιστικής συνέπειας. Αυτό θα τον κάνει πιο ανταγωνιστικό. Έπαιξε περίπου 3000 λεπτά, οπότε πήραμε πράγματα από εκείνον.

Χρειαζόμαστε κι άλλα δείγματα από τον Τζόελ, γιατί αυτό θα σηματοδοτήσει το μέλλον, θα μας πει τι δυνατότητες πραγματικά έχει. Είμαστε εδώ γιατί αποτελούμε ένα τεχνικό επιτελείο που μας ενδιαφέρει πάρα πολύ η ατομική πτυχή των παικτών μας. Να μην αφήνουμε ούτε ένα λεπτό που δεν είμαστε δίπλα τους.

Αυτό που συνέβη φέτος ήταν μια πρόκληση και όχι επιβεβαίωση για τον Κάμπελ. Πρέπει να δει ποιον δρόμο θα ακολουθήσει. Το μονοπάτι είναι εδώ, οι καταστάσεις είναι τώρα, απλά πρέπει να αναπτυχθεί και να δυναμώσει, καθώς δεν θα έχει τον πρωταγωνιστικό ρόλο που απολάμβανε εδώ . Πρέπει να προσαρμόζεται  στις διαμορφωθείσες συνθήκες.

Δεν στέκομαι στο γκολ, το οποίο είναι μια απόδειξη πως ο Τζόελ έχει δουλέψει πολύ καλά μέσα στην σεζόν. Ακόμη και πριν από αυτό το γκολ ξέραμε πως έχει προσπαθήσει πάρα πολύ μαζί μας. Έχει πολύ ταλέντο, ξεχειλίζει, αλλά τον δουλέψαμε πολύ κυρίως τακτικά. Έμαθε πάνω σε αυτό το πλάνο, διότι σε πολλούς τομείς του παιχνιδιού είχε στο μυαλό του το “ένας εναντίον ενός” και κάποιες φορές το παράκανε. Όμως εκμεταλλεύθηκε την συνολική δουλειά και εμείς την αυτή την ικανότητα του.

Έχει την προθυμία να δουλέψει, έχει εντυπωσιακά αθλητικά προσόντα και την ευχέρεια να παίζει στην πλάτη του αμυντικού και να ντριμπλάρει. Μπορεί να αγωνιστεί και στα δύο άκρα, έχει ικανότητα να παίξει και σαν σέντερ φορ. Όταν συνεργάζεσαι μαζί του μπορείς να διακρίνεις την προθυμία του να μάθει σε κάθε προπόνηση».

Μπορούμε να πούμε πως είναι ιδανικός παίκτης για τα αποδυτήρια και έχει την τύχη να έχει μια σύντροφο που τον ενθαρρύνει προς αυτή την κατεύθυνση. Είναι ένας ποδοσφαιριστής γνωστός όχι μόνο για τις αθλητικές του επιδόσεις αλλά και την ικανότητα να επικοινωνεί με τους συμπαίκτες του. Αυτό για τα αποδυτήρια της ομάδας είναι φανταστικό.

Λέω χαριτολογώντας πως έπρεπε να έρθει σε εμένα για να γιορτάσει το πρώτο του πρωτάθλημα στην Ευρώπη. Στην Μπέτις δεν κατάφερε να έχει συνέχεια, εδώ είχε πρωταγωνιστικό ρόλο. Μπορεί να το κάνει και αλλού αλλά χρειάζεται την συνέπεια που ανέφερα και πριν.

Πηγαίνει στο Μουντιάλ με μια ταπεινή ομάδα, μια ομάδα που ανυπομονεί να διακριθεί σε ένα πολύ σκληρό γκρουπ, αλλά ο Τζόελ είναι σε κατάσταση που μπορεί να ξεχωρίσει γιατί είναι παίκτης με σπουδαία ικανότητα. Δεν πια ένας παίκτης που αφήνει υποσχέσεις, είναι έτοιμος παίκτης που ήδη αποτελεί μια σημαντική προσωπικότητα».

Σχετικά άρθρα