Τσάνας: «Η καλύτερη ομάδα της σεζόν ο ΠΑΟ»

Ο Κώστας Τσάνας μίλησε για την κακή αντιμετώπιση του τελικού από πλευράς ΠΑΟΚ ενώ δε δύστασε να εκθειάσει και εκείνος τα πεπραγμένα του Μάρκους Μπεργκ. 

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Κώστας Τσάνας στoν NovaSportFM:

Για τον τελικό του Κυπέλλου ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Παναθηναϊκό 

«Ήταν ένα παιχνίδι που δεν είχα φανταστεί ότι ο ΠΑΟΚ θα χάσει με αυτό τον τρόπο. Ήταν ένας στόχος που είχε τεθεί από την αρχή της χρονιάς. Ήθελαν να φτάσουν στην κατάκτηση ενός τίτλου. Από την πλευρά τους, στον Παναθηναϊκό είχαν ως στόχο να φτιάξουν μία ομάδα με νεαρούς παίκτες, ήθελαν πίστωση χρόνου με στόχο το μέλλον. Με βάση αυτό, ο ΠΑΟΚ δεν ήταν αυτός που έπρεπε στο χθεσινό ματς. Ο Παναθηναϊκός έχει δείξει στο β’ γύρο της χρονιάς πως έχει πάρα πολύ καλό ρυθμό». 

Για την σημασία που έχει η προετοιμασίας μίας ομάδας για έναν τέτοιο αγώνα

«Ο Παναθηναϊκός έρχεται με κεκτημένη ταχύτητα από τα τελευταία παιχνίδια. Έχει πολύ δυνατό κέντρο, με την παρουσία του Μέντες, τον Πράνιτς, τον Ζέκα και τον Αμπέντ. Μαζί με τους Καρέλη και Μπεργκ δημιουργούν πολλά προβλήματα στον οποιονδήποτε αντίπαλο. Ο ΠΑΟΚ δεν μπόρεσε να ανταποκριθεί στις δυσκολίες που του έβαλαν οι παίκτες του Παναθηναϊκού. Οι παίκτες δεν σταματούσαν να πιέζουν και πήγαιναν πρώτοι στην μπάλα, με ελάχιστες περιπτώσεις ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να κάνει κάτι διαφορετικό. Η αλλαγή στην εικόνα που είχε ο ΠΑΟΚ ήταν λόγω της δύναμης των άκρων του. Και τα τρία γκολ του Παναθηναϊκός ήρθαν από στημένα. Και τα τρία γκολ ήταν από κόρνερ. Στο ποδόσφαιρο κρίνουμε αυτό που βλέπουμε και όχι αυτό που θα μπορούσε να γίνει. Είχε μία ευκαιρία ο Σαλπιγγίδης και ο ΠΑΟΚ έδειξε ότι θα έμπαινε με διαφορετική νοοτροπία στο β’ ημίχρονο. Μόλις έγινε το 3-0 είναι πολύ δύσκολο να ανατρέψεις ένα τέτοιο αποτέλεσμα, ειδικά όταν έχεις τέτοια εμφάνιση μέσα στο γήπεδο». 

Για τον προγραμματισμό του Παναθηναϊκού στην αρχή της χρονιάς

«Συμφωνώ πως είναι η καλύτερη ομάδα της σεζόν. Πρέπει να δώσουμε συγχαρητήρια και στον κ. Αναστασίου για τη δουλειά του και ότι είπε έβγαινε στο γήπεδο. Το πιο σημαντικό κομμάτι είναι η ηρεμία που υπάρχει στην ομάδα και το γεγονός πως ο κόσμος αποδέχεται την προσπάθεια που καταβάλουν οι παίκτες της ομάδας τους. Οι οπαδοί είχαν τη συμπαράσταση των οπαδών τους. Μεγάλο ρόλο, εκτός από τον προπονητή, υπάρχουν οι παράγοντες, οι τεχνικοί διευθυντές και οι διευθυντές ποδοσφαίρου, όπως ο Νταμπίζας και ο Σαραβάκος. Και εκείνων το έργο είναι εξίσου σημαντικό. Στον ΠΑΟΚ, αντίθετα, υπήρξε αλλαγή προπονητή. Ήρθαν παίκτες με φιλοδοξίες, όμως εκεί δεν υπήρξε μεγάλη ανταπόκριση. Με τον αποκλεισμό του Ολυμπιακού ίσως πολύ από την ενέργεια να βγήκε στους δύο ημιτελικούς του Κυπέλλου. Ίσως να ήταν σημαντικές και οι τρεις απουσίες (Αθανασιάδη, Νάτχο και Κατσουράνη). Δεν νομίζω ότι ο Λάζαρ έχει τα χαρακτηριστικά του Νάτχο, σε ένα παιχνίδι που θέλεις να εκμεταλλευτείς την ταχύτητα και την ποιότητα του Στοχ και του Σαλπιγγίδη». 

Για τον MVP της φετινής ομάδας του «τριφυλλιού», Μάρκους Μπεργκ

«εμείς έχουμε τον Καρέλη και άλλους νεαρούς καλούς ποδοσφαιριστές. Ο Μπεργκ έχει δείξει πόσο σημαντικός παίκτης είναι για μία ομάδα. Είναι επιθετικός με προσωπικότητα. Δείχνει ότι εύκολα μπορεί να δημιουργήσει ευκαιρίες, ενώ μοιράζει και ασίστ στους συμπαίκτες του. Επίσης, σημαντικό ήταν και η συμπεριφορά των παικτών σε αυτό το ματς. Δεν ξέφυγαν και όλοι, προπονητές και παίκτες, ήταν όπως πρέπει για μία τέτοια στιγμή. Οφείλουμε να σταθούμε σε αυτό για να μην επαναληφθούν περιστατικά του πρόσφατου παρελθόντος». 

Σχετικά άρθρα