Και κάτι πρωτότυπο!Μους ροδιού με γάλα καρύδας

<p><em>Για 4-6 άτομα</em><br /><br />2 κούπες χυμό ρόδι<br />3 κουταλάκι του γλυκού σκόνη ζελατίνης<br />¼ της κούπας μέλι<br />2 κούπες γάλα καρύδας<br />½ κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας<br />¾ της κούπας σπόρους ροδιού<br />4 κουταλιές σούπας νιφάδες καρύδας</p>
<p> </p>
<h4 class="title">Εκτέλεση</h4>
<p>Σε ένα μέτριο μπολ ρίχνουμε το ¼ της κούπας από τον χυμού ροδιού και προσθέτουμε τη ζελατίνη και αφήνουμε να λιώσει για λίγα λεπτά. Στη συνέχεια ρίχνετε τον υπόλοιπο χυμό ροδιού στο κατσαρολάκι και σιγοβράζετε μέχρι να πάρει την πρώτη βράση. Στη συνέχεια  προσθέστε τη ζελατίνη μέσα στο χυμό ροδιού και ανακατέψτε καλά μέχρι να διαλυθεί ζελατίνη. Βάζουμε το κατσαρολάκι πίσω στην εστία και σιγοβράζουμε μέχρι η ζελατίνη να λιώσει τελείως. Αποσύρετε από την εστία και αφήνετε να κρυώσει.<br /><br />Προσθέστε μέσα στο χυμό ροδιού το γάλα καρύδας, το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατεύουμε.<br />Ρίχνουμε το μείγμα σε γυάλινα μπολ για πανακότα και αποθηκεύουμε στο ψυγείο για περίπου 4 -5 ώρες. Σερβίρουμε πασπαλίζοντας λίγο καρύδα τριμμένη και σπόρους ροδιού.</p>
<p> </p>
<p> </p>
<h4 class="title">Απαιτούμενος χρόνος: 30 λεπτά</h4>

Σχετικά άρθρα