Σαλάτα με άγριο ρύζι, κουκουνάρι και σχοινόπρασο

<h4 class="title">Υλικά</h4>
<p><em>Για 2-4 άτομα</em><br /><br />1 κούπα άγριο ρύζι<br />4 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλου ή λαχανικών<br />1/3 φλιτζάνι κουκουνάρι<br />1/4 φλιτζανιού κολοκυθόσπορους (προαιρετικά)<br />3 κουταλιές της σούπας αποξηραμένα cranberries<br />3 φρέσκα κρεμμυδάκια κομμένα σε φέτες<br />1 1/2 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο σχοινόπρασο<br />1/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο<br />χυμό από μισό πορτοκάλι<br />ξύσμα από 1 πορτοκάλι<br />1 κουταλιά της σούπας μέλι<br />1 1/2 κουταλάκι του γλυκού μηλόξυδο<br />1/2 κουταλιά της σούπας μουστάρδα</p>
<p> </p>
<div> </div>
<p> </p>
<h4 class="title">Εκτέλεση</h4>
<p>Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε το άγριο ρύζι με τον ζωμό και σε σιγανή φωτιά σιγοβράζουμε με το καπάκι κλειστό για περίπου 45 λεπτά ή μέχρι το ρύζι να έχει χωριστεί από τον φλοιό του. Στη συνέχεια προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Στη συνέχεια στραγγίζετε το ρύζι και αφήνετε στην άκρη.<br /><br />Ρίχνετε τους κολοκυθόσπορους με τα κουκουνάρια σε ένα ταψί με λαδόκολλα και ψήνετε για στο προθερμασμένο φούρνο για 10 λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Αφαιρείτε από την εστία και αφήνετε να κρυώσουν.<br />Σε ένα μικρό μπολ χτυπήστε ελαφρά το ελαιόλαδο , το ξύσμα πορτοκαλιού , το χυμό πορτοκαλιού , μέλι , το μηλόξυδο και μουστάρδα.<br />Σε ένα μπολ , ανακατέψτε το άγριο ρύζι με τους κολοκυθόσπορους, κουκουνάρι , τα φρέσκα κρεμμυδάκια , το σχοινόπρασο , τα cranberries και τη σως. Ανακατεύετε και σερβίρετε.</p>
<p> </p>
<div> </div>
<p><br class="break" /><br class="break" /></p>
<h4 class="title">Απαιτούμενος χρόνος: 60 λεπτά</h4>
<h4 class="title printable"> </h4>
<div class="fivestar-widget-static fivestar-widget-static-vote fivestar-widget-static-5 clear-block">
<div class="star star-2 star-even"> </div>
<div class="star star-3 star-odd"> </div>
<div class="star star-4 star-even"> </div>
<div class="star star-5 star-odd star-last"> </div>
</div>
<div> </div>

Σχετικά άρθρα