Αποκαλυπτικός Μίτσελ

Το μεταγραφικό πλάνο του Ολυμπιακού για τη νέα σεζόν και μάλιστα με πολλές… διευθύνσεις και ονόματα, ανέλυσε ο Μίτσελσ τη σημερινή δίωρη συνέντευξη Τύπου στο Καραίσκάκη!

Ο Ισπανός τεχνικός είπε ότι ο Ολυμπιακός μιλάει με 4 παίκτες, ανάμεσά τους και ο Μεξικανός φορ Άλαν Πουλίδο, ότι είναι σε επαφές με Έλληνα διεθνή που παίζει στο εξωτερικό, ότι τον «καίει» περισσότερο η μεταγραφή του γκολτζή φορ, ότι ο Νικοπλίδης και δύο Ισπανοί είναι υποψήφιοι για τη θέση του βοηθού προπονητή.

Ο Μίτσελ απάντησε σε κάθε ερώτηση, όπως για τη χρονιά που έφυγε, για τον αποκλεισμό από την Μάντσεστερ και πόσο τον πείραξε, για τα γεγονότα της Τούμπας και τις ειπτώσεις που μπορεί να έχουν τέτοια συμβάντα στο ελληνικό ποδόσφαιρο διεθνώς, για το ρόστερ της νέας χρονιάς και πως το σχεδιάζει, για την αγωνιστική πτώση της ομάδας το τελευταίο τρίμηνο, για τους στόχους της νέας σεζόν και τις διαφορές του Ολυμπιακού με τα άλλα μεγάλα κλαμπ.

Όπως επίσης και για τη σχέση εμπιστοσύνης με τον Βαγγέλη Μαρινάκη, την επιθυμία του να συνεχίσει στον Ολυμπιακό που ήταν δεδομένη, τη σημασία που έχει για το σύλλογο ότι μπορεί να αναδεικνύει παίκτες και να τους πουλάει στο εξωτερικό, όπως και να βρίσκει με επιτυχία τους αντικαταστάτες τους. 

Όλη η συνέντευξη του Μίτσελ: 

– Αποχωρούν οριστικά οι κ.κ. Βίκτορ και Μοράλες, γιατί αποχωρούν και το λόγο της απόφασης;

«Είναι αλήθεια πως δε θα συνεχίσουν τη νέα σεζόν. Δεν υπάρχει κάποιος συγκεκριμένος λόγος, ούτε ότι δεν είμαστε ευχαριστημένοι. Απλώς είναι μία αλλαγή. Είμαι ευχαριστημένος με τη δουλειά τους και στις προηγούμενες ομάδες, όμως πολλά πράγματα στη ζωή χρειάζονται αλλαγές. Δεν έχουμε μαλώσει για την τακτική στο Ολντ Τράφορντ, δεν τσακωθήκαμε γιατί δεν ερχόμαστε μαζί και όλα αυτά που ακούγονται (γέλια). Είναι όπως με τους ποδοσφαιριστές. Χτες το βράδυ κάποιος τηλεφώνησε στο γιο μου ότι θα μπορούσε να έρθει στον Ολυμπιακό! Καταφέρατε να με κάνετε να τσακωθώ με τη γυναίκα μου (γέλια…).»

– Οι αντικαταστάτες;

«Ακόμα ψάχνουμε, είναι δύο υποψήφιοι στην Ισπανία, ο ένας θα έρθει. Επίσης συζητάμε την επιστροφή του Νικοπολίδη. Αν είχα ήδη πάρει την απόφαση θα σας το έλεγα, θα συναντηθώ με τους υποψήφιους βοηθούς στην Ισπανία όταν θα πάω εκεί και μετά θα αποφασίσω».

– Αν έχουν όντως συμφωνήσει για τρεις μεταγραφές και αν έχει γίνει κάτι…

«Κάνω τακτικές συναντήσεις με τον πρόεδρο, συζητάμε για το ποδόσφαιρο γενικά και για τον Ολυμπιακό, Ο σχεδιασμός έχει ξεκινήσει με όλους τους συνεργάτες, όχι μόνο με τον πρόεδρο, κάποια πράγματα έχουμε αποφασίσει, άλλα τα συζητάμε. Αυτή τη στιγμή είμαστε σε διαπραγματεύσεις, προτιμάμε φέτος λιγότερες μεταγραφές σε σχέση με πέρσι και να έχουμε τους παίκτες στην προετοιμασία. Έχουμε κάποιες ιδέες για μεταγραφές και προχωράμε. Δεν θα είναι πάντως τρεις… (γέλια). Ψάχνουμε για όλες τις θέσεις.

Μου αρέσει ένα πιο μικρό ρόστερ. Είναι πολλοί 27 παίκτες. Θέλω να υπάρχει χώρος και για τους παίκτες των Ακαδημιών κι αυτό τον χώρο από τους 22-23 παίκτες μέχρι τους 27 θέλω να τον δώσω στα νέα παίδιά. Δεν μπορούμε να έχουμε 27 παίκτες γιατί όλοι θέλουν να παίξουν και στο τέλος όλοι δεν είναι ευχαριστημένοι.

Υπάρχουν συμβόλαια που λήγουν, δανεικοί παίκτες, μέχρι να τελειώσουν αυτές οι επαφές δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι. Επίσης θα πρέπει να φύγουν και κάποιοι παίκτες με συμβόλαια, διότι θα έρθουν και νέοι. Η λογική μας θα είναι ίδια με πέρσι.»

Παρέμβαση Καραπαπά: «Να διευκρινίσουμε ότι δεν θα κάνουμε τρεις μεταγραφές, αλλά ότι ο πρόεδρος ζήτησε να γίνουν τρεις μεταγραφές πρώτης γραμμής. Δε σημαίνει ότι θα γίνουν μόνο τρεις μεταγραφές».

-Τον ανησυχεί το Μουντιάλ;

«Όχι, χαίρομαι που θα έχουμε πολλούς παίκτες στο Μουντιάλ. Αυτό δείχνει το επίπεδο της δουλειάς μας. Έχουμε πολύ καλούς και αναγνωρίσιμους παίκτες, μας τιμάει ότι ξένες αγορές ενδιαφέρονται γι΄αυτούς. Δεν ανησυχώ αν φύγουν κάποιοι, αν συμβεί αυτό μπορούμε να τους αντικαταστήσουμε όπως έγινε με τον Φέισα και τον Μήτρογλου. Υπάρχουν προσφορες για κάποιους παίκτες μας που πολλές φορές δεν μπορούμε να αγνοήσουμε, είναι φυσιολογικό».

– Ποιο το δίδαγμά του από την έως τώρα εμπειρία του στο σχεδιασμό και ποιοί οι στόχοι του;

«Είμαι ικανοποιημένος με τις προοπτικές στο σύλλογό μας. Κάποιες από τις αλλαγές που έγιναν δεν ήταν καθόλου εύκολες, έπρεπε να προσαρμοστώ και εγώ στις συνήθειες του συλλόγου. Ήταν ένα σπουδαίο προσωπικό μάθημα, να συνηθίσω σε νέες συνθήκες εργασίας. Επίσης έπρεπε να δω ένα νέο τύπο ποδοσφαίρου, να προσαρμόσω είδος προπόνησης και να επιβάλλω πειθαρχία, με σεβασμό στον ίδιο το σύλλογο. Μεγάλος στόχος ήταν να προετοιμάζω ταυτόχρονα δύο ομάδες, μία για το πρωτάθλημα και μία για το Τσάμπιονς Λιγκ. Ήταν δύο ομάδες που έπρεπε να έχουν τις ίδιες προθέσεις αλλά και σημαντικές διαφορές. Έπρεπε να τις κάνουμε να έχουν τον ίδιο χαρακτήρα. Είμαι ευχαριστημένος από το αποτέλεσμα και ευχαριστώ τους παίκτες. Τώρα που βλέπουμε τα αποτελέσματα και τη δουλειά αυτής της ομάδας, είμαστε ικανοποιημένοι.
Τη νέα σεζόν θα είναι πολύ πιο δύσκολο. Πρέπει να προετοιμαστούμε πολύ καλά γιατί όλες οι ομάδες θέλουν να μας νικήσουν και στο αγωνιστικό κομμάτι και σε άλλους τομείς. Γι΄αυτό πρέπει να φτιάξουμε μια ομάδα πολύ δυνατή και ψυχολογικά».

– Τι ακούσατε στο ραντεβού με τον πρόδρο και αποφασίσετε οριστικά να μείνετε;

«Ειλικρινά δεν είχα καμία αμφιβολία. Ποτέ δεν κοιτάω τα συμβόλαια, στο λόγο της τιμής μου. Πριν από 1,5 μήνα είδα το συμβόλαιό μου και διαπίστωσα ότι ο σύλλογος έπρεπε να αποφασίσει για το αν θα συνεχίσουμε, όχι εγώ. Εγώ ένιωθα την εμπιστοσύνη και τη στήριξη από το σύλλογο και περίμενα ότι θα συνεχίσω, πριν από αυτή τη συνάντηση. Είναι δύσκολο για έναν προπονητή σε αυτό το σύλλογο να έχει την απόλυτη εμπιστοσύνη από όλους στην ομάδα. Είναι φανταστικό. Βέβαια ο πρόεδρος έχει όλο το χρόνο να αλλάξει γνώμη (γέλια…)»

– Για το θέμα της Τούμπας, αλλά και αυτό με τις μπανάνες στα ελληνικά και ισπανικά γήπεδα

«Όλοι όσοι έχετε μιλήσει μαζί μου, γνωρίζετε τη γνώμη μου για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Είναι πολύ καλή. Απ’ όσα έχω δει στην Ελλάδα, τον κόσμο της, το λαό της, δεν αξίζει να φτάνουν τέτοιες εικόνες όπως της Τούμπας στην Ισπανία ή τις άλλες χώρες. Απογοητεύτηκα πολύ, γιατί υπήρχε θέμα με την ασφάλεια των ανθρώπων σε ένα γήπεδο. Ήταν απίστευτο. Αν κάποιοι πιστεύουν ότι εμείς ζητήσαμε να μη γίνει το ματς για τα ψαρια στον πάγκο, αυτό απλώς ήταν ένα συμβάν. Έγιναν πολλά περισσότερα. Ελπίζω ότι δεν θα έρθει η μέρα που η ΟΥΕΦΑ θα χρειαστεί να επέμβει. Πιστεύω ότι κάτι τέτοιο θα συμβεί γιατί υπάρχουν άσχημα περιστατικά στα ελληνικά γήπεδα, βία, ρατσισμός. Και δεν αξίζουν αυτά στον ελληνικό λαό. Αυτά τα λέω για τη βραδιά στην Τούμπα, αλλά και για άλλες «Τούμπες» στο παρελθόν ή στο μέλλον. Το εννοώ ότι δεν πιστεύω ότι οι Έλληνες φίλαθλοι δεν αξίζουν τέτοιες στιγμές και εικόνες, ειδικά λίγο πριν και από τη συμμετοχή στο Μουντιάλ. Χάσαμε, είχαμε αυτά τα προβλήματα, ήμασταν 6-7 ώρες στο γήπεδο. Αν είχαμε κερδίσει πιστεύω ότι θα είχαμε πολύ σημαντικά προβλήματα, όχι μόνο εμείς αλλά και οι παίκτες του ΠΑΟΚ. Λυπάμαι που το λέω αλλά πραγματικά δεν με πειράζει που χάσαμε. Γιατί τα κάνουν αυτά στο ελληνικό πρωτάθλημα και όχι στην Ευρώπη; Η απάντηση νομίζω είναι απλή. Εγώ θυμώνω που τέτοιες εικόνες φεύγουν από την Ελλάδα. Και στην Ισπανία έγινε το θέμα με την μπανάνα, εκεί ο κόσμος το αντιμετώπισε δφιαφορετικά. Θα μάθουμε κι εμείς. Αρκεί να μην είναι εκτός Ευρώπης το ελληνικό ποδόσφαιρο, όταν θα το μάθουμε. Ακούω πολλές φορές ότι αυτή είναι η Ελλάδα. Διαφωνώ εντελώς, ο ελληνικός λαός δεν έχει αυτή την επιθετικότητα και είναι αξιαγάπητος. Και δεν το λέω γιατί θέλω να γίνω δήμαρχος Πειραιά (γέλια…). Αν είχε συμβεί κάτι παρόμοι στο Καραίσκάκη, πάλι τα ίδια λόγια θα είχαμε πει ιδιαιτέρως στους συνεργάτες μου».

– Τι γίνεται με Κάμπελ, Μαρκάνο, Εντινγκά;

«Τα συμβόλαια των ποδοσφαιριστών είναι υπό διαπραγμάτευση, υπάρχει και το οικονομικό κομμάτι, να δούμε αν μπορούμε να υπερβούμε κάποια συμβόλαια βάσει του μπάτζετ μας ή να στραφούμε αλλού.

Στόχος μας είναι να παραμείνουμε πρώτοι στην Ελλάδα, παίζοντας και καλό ποδόσφαιρο. Ανεξαρτήτως των αποτελεσμάτων, έχουμε την ίδια προσδοκία και στο Τσάμπιονς Λιγκ. Αυτή τη χρονιά τα συνδυάσαμε όλα, αποτελέσματα και απόδοση. Και κάτι ακόμη, θα προσπαθήσουμε να αλλάξουμε να έχουμε συνέχεια καλής απόδοσης έως το τέλος της σεζόν. Γιατί το τελευταίο τρίμηνο πέσαμε αρκετά. Θα πρέπει να πείσουμε τους παίκτες ότι πρέπει να αγωνίζονται μέχρι τέλος ασχέτως αν ψάχνουμε ή όχι τα αποτελέσματα. Ακόμα και στα φιλικά πρέπει να παίζουμε καλά. Υπ΄ρχει λοιπόν στόχος για βελτίωση.

Μετά το 2-0 με την Μάντσεστερ ήμουν σίγουρος ότι θα περνούσαμε. Είχαμε κάνει πολλά λάθη που βοήθησαν την Μάντσεστερ να μας αποκλείσει. Δε θέλω λοιπόν να μένω στα συγχαρητήρια για τη νίκη στο Καραϊσκάκη γιατί πιστεύω ότι έπρεπε να είχαμε περάσει. Υπάρχει η αίσθηση ότι δεν έγινε και τίποτα, όμως δεν είναι έτσι. Ήταν πολύ άσχημο που αποκλειστήκαμε. Από την ίδια Μάντσετσερ που είχαμε νικήσει εδώ και ήμασταν πολύ καλύτεροί της. Θα μπορούσαμε να είχαμε κάνει ένα γκολ. Θ απροσπαθήσουμε να καταφέρουμε καλύτερα στο μέλλον κι αν συνεχίσουμε την ίδια καλή δουλειά με τους παίκτες, σίγουρα θα τα καταφέρουμε.

Αν ξαναδούμε το γκρουπ, η Παρί, η Μπενφίκα είναι πρωταθλήτριες, η Άντερλεχτ το παλεύει στο Βέλγιο. Δεν ήταν εύκολος όμιλος, αλλά τα καταφέραμε. Εμείς δεν έχουμε απεριόριστα μπάτζετ όπως άλλοι. Αν δουλέψουμε καλά και φέτος από το μηδέν, σίγουρα θα δούμε καλύτερα πράγματα».

– Πόσο απέχει ο Ολυμπιακός ώστε να φτάσει πιο μακριά ακόμα στο Τσάμπιονς Λιγκ σε σχέση με φέτος;

«Μία από τις μεγάλες διαφορές από τις ομάδες που έφτασαν στους 4 είναι ότι αυτές οι ομάδες είναι ίδιες κάθε χρόνο. Δε σχεδιάζουν κάθε φορά από την αρχή το μέλλον τους, όπως ο Ολυμπιακός ή ομάδες τέτοιου επιπέδου. Μελετούσα τα στοιχεία των ομάδων που ήταν μαζί μας στους 16, οι περισσότεροι προπονητές δεν έκαναν την πρώτη εμφάνισή τους στο Τσάμπιονς Λιγκ όπως έγινε με εμένα. Έχουν μεγάλη εμπειρία στη διοργάνωση, σε πάγκους μεγάλων ομάδων. Έχει λοιπόν μεγάλη αξία αυτό που πετυχαίνει κάθε χρόνο ο Ολυμπιακός. Έχει μεγάλη αξία ότι ο Ολυμπιακός αυξάνει το μπάτζετ του κάθε χρόνο από πωλήσεις παικτών. Αυτό δε συμβαίνει σε πολλούς από τους αντιπάλους μας. Και δείχνει την αξία της δουλειάς στον Ολυμπιακό. Η Μάντσεστερ έχει δύο παίκτες, τον Φελαϊνί και τον Μάτα που έχουν συμβόλαια σαν όλο τον Ολυμπιακο. Εμείς όμως θα συνεχίσουμε να παλεύουμε.».

– Τον προβληματίζει εάν θα γίνουν πάλι πολλές αλλαγές στο ρόστερ αναγκαστικά; Αν θα πρέπει να αλλάξουν ξανά πολλοί παίκτες για διάφορους λόγους;

«Δεν με απασχολεί, έχω καταλάβει ότι αυτό είναι ένα στοιχείο του Ολυμπιακού και το δέχομαι. Είναι μία πρόκληση ακόμα, όπως σας εξήγησα και προηγουμένως. Παίζουμε με ομάδες που μπορεί να κάνουν λάθη μεταγραφικά 60-70 εκ ευρώ, εμείς δεν το έχουμε».

– Έχετε κάνει μεταγραφές και νεαρών και πιο έτοιμων παικτών. Ποια θα είναι φέτος η προτεραιότητα; Στιλ Κάμπελ, εξελίξιμους ή σαν Σαβιόλα, Τσόρι πιο έτοιμους;

«Μία μίξη ξανά. Χρειαζόμαστε και έμπειρούς αλλά και νέους παίκτες με όρεξη για θριάμβους. Πολύ καλό παράδειγμα ο Σάμαρης και η εξέλιξη που είχε μέσα σε ένα χρόνο. Αλλά και οι έμπειροι παίκτες, όπως αυτοί που αναφέρετε, μας βοήθησαν πολύ όταν χρειάστηκε. Αυτή την ιδέα έχουμε και για τη νέα σεζόν. Δεν θα φέρουμε στον Ολυμπιακό παίκτες που έχουν μόνο όνομα, αλλά και δυνατότητες να προσφέρουν»

– Αν έχει δει κι άλλους Έλληνες παίκτες από το πρωτάθλημά μας που θα ήθελε στον Ολυμπιακό…

«Σίγουρα. Και κάποιους θα τους πάρουμε. Σίγουρα θα μείνουν και κάποιοι από τους δανεικούς μας. Έχω ξαναπεί ότι είμαστε ελληνικός σύλλογος και πρέπει να έχει ως βάση Έλληνες παίκτες.»

– Θα μείνει ο Βαλντές, τί γίνεται με Ολαϊτάν;

«Η περίπτωση Βαλντές ανήκει στην ίδια κατηγορία με τους άλλους δανεικούς. Είναι στο χέρι του συλλόγου τι θα κάνει. Για τον Ολαϊτάν, όταν μετράμε τον αριθμό των παικτών στην προετοιμασία βάζουμε συν ένα γιατί περιμένουμε και πιστεύουμε ότι θα είναι μαζί μας. Στην περίπτωσή του πρέπει να είμαστε ρεαλιστές, να ακούμε τι λένε οι γιατροί, τα αποτελέσματα των τέστ. Ούτε αισιόδοξοι ούτε απαισιόδοξοι. Εγώ θα ήθελα αν μου λέγατε για έναν παίκτη να είχα και στη νέα χρονιά τον Ολαϊτάν».

– Έχει αποφασίσει ποιοι δεν θα συνεχίσουν κι αν θα υπάρχουν και βασικοί παίκτες;

«Έχω πει τη γνώμη μου στη διοίκηση για όλους τους παίκτες, εδώ και δύο μήνες. Σύμφωνα και με το μπάτζετ μας, έχω ήδη μιλήσει για το τι θέλω».

– Μπορεί να γίνουν πάλι δέκα μεταγραφές δηλαδή; Τι αριθμό εκτιμά, σε σχε΄ση και με την επιθυμία για μικρότερο ρόστερ

«Μπορεί να μην το εξήγησα καλά. Έχουμε τώρα 27 παίκτες συν τους δανεικούς που ανεβάζουν τον αριθμό. Όπως πίστευα και πέρσι, λέω και φέτος ότι ο επιπλέον
αριθμός των 4-5 παικτών μέχρι τους 27 θέλω να δοθεί σε παιδιά της Ακαδημίας. Άρα αν βάλουμε όλα τα συμβόλαια μιλάμε για 6-7 παίκτες που δεν ξέρουμε να θα συνεχίσουν. Αλλά αυτό γίνεται παντού. Και μέχρι τώρα δεν έχει φύγει κανείς. Αυτή τη στιγμή είμαστε σε διαπραγματεύσεις με 4 παίκτες που είναι να έρθουν.

Π.χ. έχουμε τον Εντινγκά που είναι δανεικός. Πρέπει να έχουμε έτοιμο αντικαταστάτη αν φύγει. Το ίδιο για Μαρκάνο, Βαλντές, Κάμπελ. Αυτοί παίζουν σε διαφορετικές θέσεις, άρα πρέπει να έχουμε λύσεις για όλες τις θέσεις και τις ανάγκες.»

– Αν τον προβληματίζει κάτι στον Ολυμπιακό:

«Θέλουμε να πετύχουμε με τις αλλαγές στο ρόστερ. Σε καλή κατλάσταση είναι οι ομάδες με καλό γκλκίπερ, καλούς αμυντικούς, καλούς χάφ, και γκολτζή. Αυτό που κοιτάμε είναι κυρίως ο γκολτζής φορ. Και δεν πιστεύω ότι θα είναι ο Βούτσινιτς. Άρα ένας λιγότερος (γέλια…)

– Τα προγνωστικά για τους ημιτελικούς:

« Δεν μπορώ να κάνω προβλέψεις. Όταν είναι μέσα η Ρεάλ και άλλη ισπανική…Πιστεύω ότι θα είναι σίγουρα μία ισπανική ομάδα στον τελικό».

– Γιατί φρέναρε η ομάδα στο τελευταίο τρίμηνο;

«Η ομάδα πέρασε μία απογοήτευση μετά τη Μάντσεστερ. Είχαμε πολλές ελπίδες, είχαμε παίξει καλά. Μετά από αυτή την απογοήτευση δεν έπρεπε να συμβεί αυτό που συνέβη. Πρέπει να αγωνιζόμαστε μέχρι το τέλος».

– Ο φορ θα είναι στα στάνταρ του Μήτρογλου, με μεταπωλητική αξία ή πιο έμπειρος με παραστάσεις στα διεθνή γήπεδα;

« Ο Μήτρογλου βρήκε τρίτος σκόρερ χωρίς να παίζει 5 μήνες. Μετά χάσαμε και τον Ολαϊτάν που ήταν η λύση μας για τον Μήτρογλου. Μέχρι την ημέρα με το συμβάν του Μάικλ, δεν είχαμε κατυαλάβει και πολύ την απουσία του Μήτρογλου. Ο νέος φορ σημασία ΄χει να βάζει γκολ, όχι πόσο χρονών θα είναι. Κι αυτό το προσόν έχει κια τιμή. Ο πρόεδρος ξέρει ότι υπάρχουν διαφορετικοί παίκτες, με διαφορετικές τιμές. Ένα παράδειγμα είναι ο Ρομπέρτο. Όταν ήρθε δανεικός δεν σκεφτόμασταν να τον κρατήσαμε γιατί τα χρήματα ήταν πολλά. Αλλά όταν είδαμε την απόδοσή του αλλάξαμε γνώμη».

Για τον Πουλίδο:

«Ο Πουλίδο είναι ένας από τους παίκτες που κοιτάμε».

Πρόταση για παίκτη του Ολυμπιακού υπάρχει;

«Όχι έως τώρα, δεν έχουν τελειώσει τα πρωταθλήματα».

Αν αδίκησε κάποιον παίκτη

«Άδικος έχω υπάρξει με όλους τους παίκτες που δεν έπαιξαν πολύ. Πάντα συμβαίνει αυτό, δεν μπορεί να παίζουν όλοι πάντα. Κάποιες φορές οι αποφάσεις μας ήταν επιτυχημένες, κάποιες όχι. Στο διάστημα των 10 μηνών είναι φυσιλογικό να υπάρχουν μεταπτώσεις στην απόδοση παικτών. Ή κάποιοι άλλοι δεν έπαιζαν τόσο συχνά στην αρχή, αλλά μετά ανέβασαν την απόδοσή τους σε αγώνες και προπονήσεις. Ένα παράδειγμα ο Σάμαρης. Δεν θα γνωρίσετε ποτέ προπονητή που δεν είναι άδικος».

-Υπάρχει Έλληνας παίκτης στο εξωτερικό που αρέσει στην ομάδα; Κι εκτός από τον Πουλίδο με ποιούς άλλους μιλάτε;

«Μας ενδιαφέρουν και τέτοιοι παίκτες, ένας από αυτούς μας ενδιαφέρει και έχουμε μιλήσει. Για τα άλλα τρία ονόματα, να σας τα πως ιδιαιτέρως (γέλια..). Έχουμε όλες τις περιπτώσεις και ελεύθερους και όχι. Έχουθμε ήδη προσεγγίσει παίκτες ήδη, πολύ πιο νωρίς από πέρσι. Εδώ και 6 μήνες μιλάμε με κάποιους παίκτες.»

– Με τους δανεικούς έχει καταλήξει ποιοι θα είναι στην προετοιμασία;

«Για κάποιος έχω ξεκάθαρη άποψη, το έχω αποφασίσει. Για άλλους θα εξαρτηθεί κι από τις μεταγραφές που θα ΄χουν γίνει. Θα μπορούσαμε να τους πάρουμε στην προετοιμασία, να τους δούμε. Είχαμε την ευθκαιρία αυτό το 15θήμερο να δούμε αν κάποιοι παίκτες αξίζουν την ευκαιρία ή έχουν έρθει ως περαστικοί. Και κάποιοι αξίζουν την ευκαιρία. Έτσι είχαμε βρει τον Ολαϊτάν. Δεν θέλω να ανακοινώσω ακόμη τα ονόματα, σίγουρα όμως δεν έχετε μπερδευτεί και πολύ. Ανάμεσα στα 100 ονόματα που θα γραφούν μέχρι να αρχίσει η προετοιμασία, σε κάποια θα πέσετε μέσα. Μέχρι και για μένα ότι θα ξαναπαίξω θα γράψετε.»

– Για τον Έλληνα του εξωτερικού;

«(γέλια)…Πείτε τους όλους να δούμε αν θα τον βρείτε…»

– Αν είναι στους στόχους Ισπανός παίκτης;

«Όχι αυτή τη στιγμή».

– Θα φύγουν βασικοί όπως ο Τζεμπούρ και ο Αμπντούν;

«Ποιοί, όμως, είναι βασικοί; Ποιούς θεωρείτε; Μανωλάς, Χολέμπας; Αυτοί έχουν συμβόλαιο, αν δεν έρθει κάποια πρόταση δεν έχουμε κάτι να συζητήσουμε. Δεν είναι όπως πέρσι η κατάσταSη, έχει αλλάξει πολύ».

Σχετικά άρθρα