Το όραμα της ΟΠΑΠ Α.Ε.

Η νέα διοίκηση της ΟΠΑΠ Α.Ε. παρουσίασε σήμερα το όραμα, τις αρχές και τις στρατηγικές προτεραιότητές της, με στόχο να φέρει προστιθέμενη αξία στους πελάτες, τους εργαζομένους και τους συνεργάτες της καθώς και στην κοινωνία. 
Σε Συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε σήμερα η νέα διοίκηση της εταιρείας συνάντησε εκπροσώπους του Τύπου και παρουσίασε το όραμά της για την ΟΠΑΠ ως μία εταιρεία πρότυπο στο Ελληνικό επιχειρηματικό και κοινωνικό τοπίο. «ΟΠΑΠ αύριο» σημαίνει ότι μία ήδη σπουδαία εταιρεία, με τη μεγαλύτερη συνεισφορά φόρων και το μεγαλύτερο πρόγραμμα κοινωνικής προσφοράς  στην Ελλάδα, γίνεται ακόμα σπουδαιότερη προς όφελος όλων. 
Ο κύριος Καμίλ Ζίγκλερ, Πρόεδρος του Δ.Σ. και CEO και ο κύριος Πετρ Ματεγιόφσκι, CMO, παρουσίασαν τις ξεκάθαρες αξίες και αρχές που προσδιορίζουν τη φιλοσοφία της εταιρείας και αποτελούν οδηγό για το μέλλον της μέσω της ανάπτυξης και της αποτελεσματικότητας. Ανάπτυξη, μέσα από την ευελιξία και την καινοτομία, σε σχέση με την επιχειρηματική πρακτική αλλά και τη δημιουργία προϊόντων με έμφαση στις πραγματικές ανάγκες της αγοράς. Αποτελεσματικότητα, στην εσωτερική λειτουργία με στόχο τη δημιουργία του καλύτερου εργασιακού περιβάλλοντος για τους καλύτερους επαγγελματίες και σε ό,τι αφορά την εξωτερική δραστηριότητα, για την πιο αποτελεσματική διαχείριση των αθλητικών χορηγιών, χτίζοντας συγχρόνως το μέλλον του ελληνικού Αθλητισμού. 
Η ΟΠΑΠ παρουσίασε τις κύριες επιχειρηματικές προτεραιότητες της εταιρείας που περιλαμβάνουν: το In-Store Live Betting που θα ενισχύσει το δίκτυο των πρακτορείων, το νέο Στιγμιαίο Λαχείο που θα εισάγει την ΟΠΑΠ σε ένα νέο τμήμα της αγοράς, το δίκτυο των VLTs που θα προσεγγίσει νέα κοινά και το Online Betting που θα βελτιώσει την εμπειρία των πελατών. Αυτές οι αναπτυξιακές ενέργειες θα υλοποιηθούν με τη δέσμευση της ΟΠΑΠ για άριστες πρακτικές υπεύθυνου παιχνιδιού και θα συμβάλλουν στις επιτυχημένες επιδόσεις της εταιρείας, επιτρέποντάς της να επιστρέφει ακόμα περισσότερα στην ελληνική οικονομία και κοινωνία. 
Κορυφαίο σημείο της παρουσίασης ήταν η νέα στρατηγική ΕΚΕ της ΟΠΑΠ, που της δίνει τη δυνατότητα να μετατρέπει την επιχειρηματική της αριστεία σε κοινωνική συνεισφορά ανταποκρινόμενη σε κοινωνικές ανάγκες μεγάλης-κλίμακας. 
Η νέα στρατηγική ΕΚΕ αφορά σε πραγματικές ανάγκες της ελληνικής κοινωνίας και εστιάζει στους νέους βασιζόμενη σε τρείς διακριτούς πυλώνες: Υγεία, Αθλητισμός και Εργασία. Πιο συγκεκριμένα, υπό τον πυλώνα της Υγείας, η ΟΠΑΠ σχεδιάζει να αναλάβει την ανακαίνιση των δύο κυριότερων Παιδιατρικών Νοσοκομείων της χώρας, το Αγία Σοφία και το Αγλαΐα Κυριακού. Στον πυλώνα του Αθλητισμού η ΟΠΑΠ θα υποστηρίξει 250 Ακαδημίες Ποδοσφαίρου με αθλητικό εξοπλισμό, τεχνική κατάρτιση προπονητών και προσωπικού  καθώς και εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά και γονείς. Τέλος, υπό τον πυλώνα της Εργασίας, η ΟΠΑΠ σκοπεύει να βοηθήσει τους νέους ανθρώπους να αποκτήσουν δεξιότητες, τεχνογνωσία ή  εμπειρία για να πολεμήσουν την ανεργία και να χτίσουν το μέλλον τους. 
Ο κύριος Καμίλ Ζίγκλερ, Πρόεδρος Δ.Σ. και CEO δήλωσε: «Εργαζόμαστε εστιάζοντας στο αύριο και στο όραμά μας να κάνουμε την ΟΠΑΠ μία εταιρεία πρότυπο στο ελληνικό επιχειρηματικό και κοινωνικό τοπίο. Θέλουμε να κάνουμε την ΟΠΑΠ μία διεθνώς ανταγωνιστική εταιρεία που λειτουργεί με αποτελεσματικότητα και επιτυχία και σύμφωνα με τα βέλτιστα πρότυπα και πρακτικές της αγοράς. Με αυτό τον τρόπο, θα μπορούμε να μεταφράσουμε την επιτυχία μας σε μεγαλύτερη συνεισφορά στην ελληνική οικονομία και να έχουμε σημαντικό θετικό αντίκτυπο στις ζωές όσο το δυνατόν περισσότερων νέων ανθρώπων στην Ελλάδα, ανταποκρινόμενοι στις πραγματικές τους ανάγκες σε βάθος χρόνου». 
Ο κύριος Πετρ Ματεγιόφσκι, CMO, πρόσθεσε: «Είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε να ηγούμαστε της αγοράς, καινοτομώντας διαρκώς, βελτιώνοντας τα υπάρχοντα προϊόντα μας και επεκτείνοντας το προϊοντικό χαρτοφυλάκιό μας μέσα από νέα λανσαρίσματα που θα φέρουν ανάπτυξη στην εταιρεία, θα ωφελήσουν το δίκτυο των πρακτόρων μας και θα προσφέρουν νέες εμπειρίες στους πελάτες μας. Τιμώντας τη μοναδική αξία και την κληρονομιά της ΟΠΑΠ, σκοπεύουμε να αριστεύσουμε στο γεμάτο προκλήσεις μέλλον που ανοίγεται μπροστά μας.»

Σχετικά άρθρα