Γαρίδες με σκόρδο, κρεμμυδάκι και μαϊντανό

<p>6 σκελίδες σκόρδο, ξεφλουδισμένες</p>
<p>1/3 φλιτζτανιού έξτρα παρθένο ελαιόλαδο</p>
<p>6 φρέσκα κρεμμυδάκια, καθαρισμένα και κομμένα σε χοντρά κομμάτια</p>
<p>1 φλιτζάνι μαϊντανό- τα φύλλα</p>
<p>1 κιλό γαρίδες μέτριες, καθαρισμένες-αν θέλετεμ κρατήστε το κέλυφος της ουράς</p>
<p>αλάτι, όσο θέλετε</p>
<p>4-6 (ή όσες θέλετε) μικρές ξερές κόκκινες πιπεριές ή1-2 πρέζες (ή όσο θέλετε) μπούκοβο</p>
<p>1/3 φλιτζανιού (5κ. σούπας) ζωμό από ψάρι ή λαχανικά ή κρασί λευκό ξηρό</p>
<p> </p>
<p><span>Προθερμάνετε το φούρνο στους 230  Σε μπλέντερ, βάλτε το λάδι και το σκόρδο και δουλέψτε για να πάρετε πολτό. Προσθέστε το κρεμμύδι και το μαίντανό και δουλέψτε μέχρι να λιώσουν. Σε γαβάθα, βάλτε γαρίδες, αλάτι, τις πιπεριές ή το μπούκοβο, το σκορδάτο μείγμα από το μπλέντερ και ανακατέψτε τα καλά. Μεταφέρετε τις γαρίδες σε πυρίμαχο σκεύος, προσθέστε το ζωμό ή το κρασί, και βάλτε στο φούρνο. Αφήστε  να ψηθούν για 15 λεπτά περίπου, ανακατεύοντας μια φορά μέχρι το ζουμί να κοχλάζει και οι γαρίδες να σφίξουν και να ροδίσουν.  Σερβίρετε αμέσως </span></p>

Σχετικά άρθρα