Κύμα… κατά του ρατσισμού (photos)

Σε όλο τον κόσμο συνεχίζονται οι αντιδράσεις για την ρατσιστική επίθεση που δέχθηκε ο Ντάνι Άλβες στο «Μαδριγάλ»-κάποιος του πέταξε μια μπανάνα και ο Βραζιλιάνος άσος έκανε, μάλιστα, το… απίστευτο και την έφαγε- στον αγώνα της Βιγιαρεάλ με την Μπαρτσελόνα!

Αυτός που ξεκίνησε μέσω των «Social Media» αντιρατσιστική καμπάνια με σύνθημα #weareallmonkeys ήταν ο Νεϊμάρ και ξαφνικά… σηκώθηκε ένα «κύμα» υποστήριξης προς τον Βραζιλιάνο άσο των «μπλαουγκράνα»!

Ακόμα και ο πρωθυπουργός της Ιταλίας, Ματέο Ρέντσι, μαζί με τον Τσέζαρε Πραντέλι (ομοσπονδιακός τεχνικός της Ιταλίας), έδειξε την συμπαράσταση του, καταδικάζοντας το γεγονός, ποστάροντας φωτογραφία στην οποία κρατάει μπανάνα!

Πολλοί παίκτες, όπως οι Μάριο Μπαλοτέλι, Γιάγια Τουρέ, Λουίς Σουάρες, Κουτίνιο, Χουλκ (με την οικογένειά του), προπονητές, όπως ο Ρομπέρτο Κάρλος, ομάδες (Αλαβές, Θέλτα κ.α.), δημοσιογράφοι, διάφορες διασημότητες από κάθε χώρο, , απλοί άνθρωποι έπραξαν το ίδιο πράγμα! Οι τρεις Βραζιλιάνοι της Τσέλσι, ο Όσκαρ, ο Νταβίντ Λουίζ και ο Γουίλιαν το… προχώρησαν, ανέβασαν ένα βίντεο στο διαδίκτυο που κρατούν μια μπανάνα και λένε: «Είμαστε όλοι χαρούμενοι, είμαστε όλοι μαϊμούδες».
Όλοι έδωσαν την καλύτερη απάντηση στον ρατσισμό.

Στο πλευρό του Ντάνι Άλβες τάχθηκαν και οι παίκτες του Παναθηναϊκού… 

Όπως είπαμε, Νεϊμάρ ήταν εκείνος που ξεκίνησε την καμπάνια ποζάροντας με μια μπανάνα αγκαλιά με τον γιο του. Να θυμίσουμε πως οργισμένος από το περιστατικό παρουσιάστηκε και ο πρόεδρος της FIFA, Σεπ Μπλάτερ, λέγοντας πως δεν ανεχτεί τέτοια περιστατικά στο Μουντιάλ. Από την πλευρά της η Βιγιαρεάλ βρήκε τον δράστη και του απαγόρευσε δια βίου την παρουσία του στα ματς της ομάδας…

Δείτε χαρακτηριστικές φωτογραφίες…



Σχετικά άρθρα