Παπαθεοδώρου: «Δεν βοηθάει η διακοπή»

Στην αγωνιστική απραξία των 26 ημερών στάθηκε ο προπονητής της Κηφισιάς, Ηλίας Παπαθεοδώρου, με δηλώσεις του στη συνέντευξη Τύπου του αγώνα με τον Ολυμπιακό.

Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στον κόουτς και τον Ολυμπιακό για την φετινή προσπάθειά τους στην Ευρωλίγκα. Ο αντίπαλός μας παρά το ροτέισον και τις απουσίες είχε τον έλεγχο. Για εμάς ήταν σημαντικό να έχουμε ρυθμό αλλά μείναμε 26 ημέρες εκτός παιχνιδιών. Ουσιαστικά ήταν σαν να κάναμε διακοπές του καλοκαιριού και να γυρνάμε. Δεν μπορούσαμε να είμαστε όσο ανταγωνιστικοί θα μπορούσαμε. Όποτε πλησιάζαμε, ο Ολυμπιακός με δύο άμυνες και δύο επιθέσεις σφράγιζε την διαφορά του. Ελπίζω να κερδίσουμε το παιχνίδι του Σαββάτου διότι θέλουμε να κατακτήσουμε την πέμπτη θέση. Μας έχουν φύγει δύο πολύ σημαντικοί παίκτες όπως ο Κρόκερ και ο Γκάρετ, αλλά με τις προσθήκες και το κίνητρο των Ελλήνων αθλητών μας που παρά το γεγονός ότι είναι σε προχωρημένη ηλικία θέλουν να παίζουν, θα καταβάλουμε κάθε προσπάθεια.

Το ότι η Ρεάλ έπαιξε μετά από δύο ημέρες είναι απάνθρωπο και δεν ξέρω πώς κατάφεραν οι ομάδες να αντιμετωπισουν τα τρία παιχνίδια σε πέντε ημέρα μαζί με ταξίδι. Ψάχνουμε τρόπο να γίνει ανταγωνιστικό το πρωτάθλημα αλλά τόσο μεγάλο κενό δεν βοηθάει σίγουρα σε αυτό. Δεν καταλαβαίνω γιατί δεν έγιναν τα υπόλοιπα παιχνίδια. Είναι θέμα το οποίο θα πρέπει να το δούμε αλλά αλλάζει την εικόνα των ομάδων οι οποίες έχουν φιλοδοξίες και στόχους. Από την μία ζητάμε ανταγωνιστικό πρωτάθλημα αλλά από την άλλη δεν βρίσκεις τρόπους για να μένουμε σε καλή κατάσταση. Αυτά τα παιχνίδια του βοηθούν σίγουρα. Όταν ερωτήθηκα από τον ΕΣΑΚΕ είπα ότι η διακοπή δεν πρέπει να είναι τόσο μεγάλοι και είχαν συμφωνήσει οι περισσότεροι. Δεν γνωρίζω τι έγινε. Όλοι θέλουμε να προχωρούν οι ομάδες μας αλλά θα πρέπει να γίνονται τα πράγματα με μεγαλύτερη υπευθυνότητα».

Ο Νίκος Μπάρλος από την πλευρά των παικτών τόνισε: «Ο Ολυμπιακός έπαιξε με πολύ σημαντικές απουσίες το οποίο δεν ήταν καλό γι αυτόν. Σε ότι αφορά στο κομμάτι της κούρασής του, ισορροπεί λίγο με την δική μας αποχή τόσες ημέρες από τους αγώνες. Εκεί ίσως φάνηκε ότι μας έλειψε το θέλω και η αγωνιστική δυνατότητα να κτυπήσουμε το παιχνίδι. Η ομάδα έχει στόχους και κίνητρο. Θα το αποδείξουμε, με επόμενη επιδίωξη να νικήσουμε στην Ελευσίνα. Θέλουμε την 5η θέση».

Σχετικά άρθρα